Другий рік поспіль український Forbes та сайт пошуку роботи Work.ua складають рейтинг найкращих роботодавців України. Дізнайтеся, які компанії його очолили, чим саме вони приваблюють шукачів і за що набувають лояльності своїх співробітників.

У свіжому випуску журналу Forbes, за січень-лютий 2022 року, опубліковано рейтинг із 50 найкращих роботодавців, створений у співпраці з Work.ua.

Якщо ви не встигли прочитати новий номер Forbes, Work.ua допоможе. Ділимося повним рейтингом та детально розповідаємо про 5 компаній, які його очолили.

При його складанні враховувалися:

  • задоволеність співробітників роботою в компанії;
  • рівень зарплатні;
  • умови праці та можливість розвитку співробітника в компанії;
  • соцпакет та турбота роботодавця про співробітників;
  • інформаційна відкритість підприємства;
  • відчуття захищеності у працівників.

Рейтинг буде корисним як представникам українського бізнесу, так і кандидатам, які перебувають у пошуку роботи та пріоритетних робочих місць.

JTI

«JTI Україна», яка входить до міжнародної групи компаній Japan Tobacco International, другий рік поспіль посідає у рейтингу Forbes почесне перше місце. На JTI в Україні працює 1 000 співробітників.

У компанії дійшли висновку, що віддалений формат порушує баланс між особистим та робочим життям. Але ніхто не забуває про тенденції, що запустила пандемія. Тому в JTI розробляють план безболісного повернення до офісу. Співробітникам пропонують наполовину віддалений графік (роботу з дому) навіть після закінчення пандемії, а ще дозволять цілих 10 днів на рік працювати з будь-якого куточка землі. Також це одна з небагатьох компаній, яка пропонує своїм співробітникам повний соцпакет.

Середня зарплатня співробітника JTI Україна у 2021 році становила 24 083 гривні.

Зараз на Work.ua розміщено 7 вакансій JTI — співробітників шукають в Кременчуці.

Intellias

Другий рядок рейтингу дістався великій українській IT-компанії Intellias. Вона має 6 офісів у різних містах України, а штат співробітників становить 2 400 осіб.

Згідно з даними рейтингу, співробітникам Intellias найкраще вдається підтримувати баланс між роботою та особистим життям у порівнянні з іншими компаніями з рейтингу. Також вони найбільше задоволені своїм графіком та готові рекомендувати місце роботи своїм друзям.

Середню зарплату працівника компанія не розголошує.

Зараз Intellias не має розміщених вакансій на Work.ua, але ви можете підписатися на розсилку вакансій від компанії. І тільки-но з’являться пропозиції, ви отримаєте повідомлення.

Syngenta

Новачок рейтингу, який стрімко увірвався до п’ятірки та посів третє місце. Це швейцарська компанія Syngenta, яка займається виробництвом засобів захисту рослин та насінництва. В українській філії працює 535 працівників, серед яких багато кандидатів сільськогосподарських наук.

Компанія надає своїм співробітникам повний соціальний пакет та можливість у будь-який момент безкоштовно скористатися психологічною підтримкою. Також Syngenta проводить вебінари на тему ментального здоров’я та арттерапію. А на зустрічах жіночого лідерського клубу компанії часто торкаються теми work-life balance.

Середня зарплата співробітника компанії Syngenta склала 60 061 гривню.

Зараз у Syngenta 5 розміщених вакансій на Work.ua в Києві та Кропивницькому.

SoftServe

Четвертий рядок рейтингу зайняла SoftServe — українська IT-компанія, яка займається консалтингом та надає послуги у сфері цифрових технологій. В американських та європейських офісах працює близько 12 000 співробітників.

У SoftServe одні з найлояльніших співробітників, які високо оцінюють можливості розвитку в компанії. А щоб підтримувати стосунки в колективі, у компанії часто проводять тимбілдінги: від хайкінгу в горах до спа-вихідних, загального тренінгу чи подорожей. Навіть за умови, що у більшості міст фізичних офісів компанія не має.

Середню зарплату працівника компанія не розголошує.

Зараз SoftServe не має розміщених вакансій на Work.ua, але ви можете підписатися на розсилку вакансій від компанії. І тільки-но з’являться пропозиції, ви отримаєте повідомлення.

Vodafone

Телекомунікаційна компанія Vodafone посіла п’яте місце в рейтингу найкращих роботодавців України. Vodafone забезпечує робочі місця для 2 705 співробітників по всій Україні.

Це ще одна компанія, яка у 2021 році повністю перейшла на гібридний формат роботи. При цьому Vodafone вдається зберігати якісну комунікацію зі своїми працівниками. Команда дізнається про плани компанії та результати, може ставити запитання топменеджменту. Також у Vodafone прокачали програму ментального здоров’я.

Середня зарплата співробітників компанії складає 18 545 гривень.

Зараз у Vodafone 66 розміщених вакансій на Work.ua в різних містах України.

Ці 5 компаній посіли перші місця у рейтингу найкращих, але зовсім трохи від них відстали «Київстар», ELEKS, EPAM Systems, Ciklum, DataArt. Більше роботи в цих та інших компаніях ви можете дізнатися на їхніх сторінках на Work.ua, скориставшись пошуком за компаніями. Дізнатись ще детальніше про тих, хто потрапив до рейтингу, можна на сайті Forbes.


Читайте також



21 коментар

Володимир, Glasskon 13.01.2022, 15:57
Відколи в Україні Vodafone "британська" компанія? Це британський бренд, а компанія належить власникам з Азербайджану.
Yana Krivobok 17.01.2022, 14:54
Дякуємо. Помилку виправили.
Николай Лущак 20.01.2022, 13:52
в Україні бренд Vodafone використовує компанія зовсім з іншою назвою а не та яка у вас опублікована в рейтингу.
Владислав Скиба 18.01.2022, 16:11
:-) Ого. Навіть Водафон у п'ятірці.
Егор Губин 18.01.2022, 16:30
Из них всех только айти и АПК имеет какие то перспективы. Всякие метро и прочие шарашкины конторы это отстой
Леонід Жуж 18.01.2022, 17:45
На першому місці «JTI Україна» із середньою зарплатою 850 доларів. Оце і все, що потрібно знати про перспективи ринку праці в Україні...
Евгений Иванов 18.01.2022, 17:58
Что за Западлопоклоничество?
Неужели среди предприятий Украины нет порядочных работодателей? Или своих рассматривать указаний небыло?
Володимир Беняс 18.01.2022, 18:11
А куди зник "Байєр", який був у топі минулого року, якщо не помиляюсь?
Евгений Медведев 18.01.2022, 18:15
якась хрень)де Петя в порохоботи)
Ігор Тихончук 18.01.2022, 18:17
Інші справи :)))
Федор Леоха 19.01.2022, 08:34
А де МінОсвіти з 4000$ зп вчителям?
Ігор Тихончук 18.01.2022, 18:16
Чим менше компанія "маячить" з вакансіями, тим менше "рабодавець".
Oksana Antoshenko 18.01.2022, 21:32
...у Кременчузі:), наголос на останній склад в слові, про всяк випадок...
Дуже дивно, що журнал про інвестиції, економіку, маркетинг, який щороку публікує рейтинг найбагатших Людей Світу опікується такими питаннями як рейтинг найкращих працедавців в Україні!!! Уявляєте як високо злетів Наш Край, значить Ми стали дуже привабливі в плані інвестицій. Малоймовірно, але хотілось би вірити:)), дайте зсилку, на оригінал статті будь ласка:).
Олег Бабченко 19.01.2022, 15:15
З чого б це у "кременчузі"??)) Двійка з мови чи що?
Наталия Ткачук 19.01.2022, 08:50
Краща назва для статті.

П"ять найкращих [Образа видалена модератором сайту Work.ua] України.

А де ж врешті-решт наше українське?
Янина Швайковская 19.01.2022, 10:05
В Україні ще є порядні работодавці, але останні 2,5 роки вони в режимі виживання. Здебільшого зараз викладають вакансії усіляки шараги, що вже не бояться брехати "Официальное трудоустройство" (офіційно - мінімалка, інше в конверті, як буде в шефа настрій) чи викладати щось на кшталт "5-дневная рабочая неделя с 08:00 до 18:00" (егеж, обідня перерва 2 години, я правильно зрозуміла?). Стосовно овертаймів я вже мовчу. Останнє місце роботи то була взагалі пісня з танцем: в вакансії "по КЗоТ Украины", в співбесідах по телефону та відеозв'язку - "да-да-да", а як почала працювати, так і з'ясувалося, що перепрацювання в 1,5-3 години (компанія принципово не оплачує!) це обов'зкова складова роботи. І та сама менеджер з персоналу на останній з ній розмові підтвердила, що мене обманули. А так, компанія дуже гарно про себе тут пише. Тільки люди не тримаються, уходять.
Костянтин Демченко 19.01.2022, 18:12
Зараз великий досвід та гарне резюме скоріш відлякує роботодавців.
Анатолий Питренко 21.01.2022, 18:43
Похоже вы правы, они себя наверно чувствуют Ущербными. По отношению к такому соискателю. :)
Оксана Санькова 20.01.2022, 21:01
Зарплаты стали ниже, цены и коммуналка выше. Рабочих часов больше +переработка. Как и обязанностей наваливают за троих. Повышение проезда тоже ни кто не отменял. И выходит что ты в итоге работаешь за те же 6к в мес. Ну и зачем такое нужно?!
Маргарита Василенко 21.01.2022, 23:43
Абсолютно согласна!
Леонід Ткаченко 24.01.2022, 23:46
Так,самі винні! Вирішили наділити клоуна повноваженнями, тепер спокутуємо свою дурість

Щоб залишити коментар, потрібно увійти.