У благодійний фонд «Життєлюб» надходять заявки від людей з різних областей України, але посил у них один: «Мені 50 (65, 75 і так далі) років, я багато знаю, відчуваю себе сповненим або сповненою сил, дуже хочу працювати, але не можу знайти роботу через вік». 

Work.ua вирішив не залишатися осторонь цієї проблеми та долучитися до ініціативи «Життєлюбу» з пошуку роботи для людей елегантного віку.

Роботодавці, вмощуйтеся зручніше та читайте заявки від трьох людей з різних міст, які з радістю подарують вам свій робочий час, а разом з ним — і багатий досвід. 

Поїхали!

Історія перша. Наталя, 63 роки, Київ

Наталя має освіту за спеціальністю «Автоматизовані системи управління», але за своє життя встигла попрацювати в різних сферах. Була і науковим співробітником, і інженером-програмістом, і начальником відділу дистрибуції у великій компанії, що займалася продажем комп’ютерів. 

У 48 років Наталя зрозуміла, що готова розпочати свою справу. Звільнилася з компанії та відкрила магазин з продажу виробів ручної роботи. З часом цей магазин став справжнім творчим хабом: там проводили виставки та концерти, люди збиралися, щоб зустрітися та поговорити про новини культури, обмінятися думками. 

Коли почалася війна, Наталя переїхала з Донецька до Києва та з 2017 року працює у фонді «Життєлюб», що допомагає людям старшого віку. Спочатку була куратором будиночка проєкту «Обід без бід», а згодом стала менеджеркою проєктів фонду. 

Наталя — дуже активна людина. Вона встигає робити купу справ одночасно та заряджає своєю енергією всіх навкруги. А ще не забуває мріяти. Здебільшого про подорожі, дачу та щоб між людьми й країнами настав мир.

Яку роботу шукає. Наталя хоче знайти роботу на part-time, віддалену та не прив’язану до конкретного часу. Може організовувати заходи, налагоджувати процеси, вести операційний облік і займатися проєктною роботою. 

Історія друга. Наталя, 54 роки, Івано-Франківськ

За освітою, Наталя — оператор ЕОМ. Спочатку працювала за професією, потім була секретарем, експедитором, майстром цеху в типографії, копірайтером. Якийсь час мала власну фірму — займалася експортом продуктів. 

Кілька років тому Наталя переїхала із Запоріжжя до Івано-Франківська та зараз шукає роботу. Вона робила це самостійно, але, на жаль, пошук не дав результатів. 

Яку роботу шукає. Наталя хоче працювати в контакт-центрі: приймати та робити телефонні дзвінки. Але розгляне й інші пропозиції. 

Історія третя. Олександр, 45 років, Херсон

Олександр — математик, але в основному працював журналістом. Більш як 27 років писав про автомобільний спорт та взагалі про автомобілі. Також працював рекламним агентом, менеджером з продажів, суддею в автоспорті, керував пресцентром комітету кросу Автомобільної федерації України. 

Яку роботу шукає. Олександр хоче знайти роботу, пов’язану з комп’ютерами: програмування, тестування. Оскільки профільна освіта є, йому треба лише апгрейдити свої знання. Також може перекладати з англійської на українську чи російську. Або працювати журналістом, зокрема автомобільним. Буде радий роботі в онлайні.

Роботодавці, не залишайтеся осторонь! Серед «життєлюбів» є багато кандидатів з різним досвідом та різними спеціальностями. І всі вони дуже хочуть працювати — адже у будь-якому віці важливо бути частиною суспільства, спілкуватися та приносити користь. Запросіть підхожих фахівців до себе в команду.


Читайте також