Ми не збираємося розкривати вам таємницю «як заробляти мільйони». Але що робити, аби не задовольнятися прожитковим мінімумом, таки розповімо. Добірка варіантів від Work.ua до вашої уваги.

Продавати як майстер

Є багато компаній, в яких продавцям взагалі не пропонують ставку. Тобто вони мають працювати тільки на проценті. Вважаєте, це негуманно і несправедливо? Ми частково з вами згодні. Але трапляються й винятки.

Ви не уявляєте, як може розкритися талант «продажника», коли його помістити у такі незручні умови. Деяким продавцям вдається не просто виконати, а й у декілька разів перевиконати план на одному ентузіазмі та жаги до рекордів.

Аби стати першокласним продавцем, ви маєте знатися на психології, вміти бути доречним, досконало знати продукт, який пропонуєте іншим, заряджати своєю енергію та мати добру вдачу. Маючи такі якості, можете сміливо розраховувати на велику зарплатню та кар’єрне зростання.

Досконало володіти іншими мовами

Як у вас справи з іноземними мовами? Якщо ви досконало володієте англійською чи будь-якою іншою мовою, окрім української чи російської, то маєте усі шанси отримувати більшу зарплатню.

  1. З рівнем fluently speaking ви можете спілкуватися з іноземними партнерами, а отже ваша ціна як спеціаліста вже зростає.
  2. Ви легко можете працювати з іноземною літературою та документацією, що дасть вам фору серед інших колег.
  3. Коли ви захочете покинути офіс та працювати вдома, перед вами відкриється безліч перспектив — працювати перекладачем або викладати чи писати тексти. А це коштує вже більше ніж 150 гривень на годину.

Захоплюватися дизайном

Знаєте, скільки отримують дизайнери? У середньому 10$ на годину. Тобто приблизно 270 гривень. Непогано, так? Але мова йде про дійсно класних профі. Це вам не колір очей на знімку міняти та не календарі для бабусь робити (хоча й тут можна трохи підзаробити). Тобто треба вміти працювати з програмами типу 3ds Max +VRay, AutoCAD, ArchiCAD, Photoshop, а ще мати почуття стилю. Але всьому цьому при потребі можна навчитись.

Притому працювати дизайнером також можна як в офісі, так і на фрилансі. Головне — щоб ваше портфоліо містило гідні роботи, ви не зривали дедлайни та робили все професійно.


Робіть те, що любите та любіть те, що робите. Діючи за такою формулою, ви ніколи не залишитеся без заробітку. Work.ua бажає вам наснаги!


Читайте також: Как не жить на 3200 гривен в месяц