Звільнення — один з найнеприємніших робочих процесів. Причини бувають різні. Або компанія не може задовольнити запитів працівників, або співробітник не виправдовує очікувань.

 

Work.ua виділив 3 типи поведінки, дотримуючись яких, ви ризикуєте стати кандидатом на звільнення: під час випробувального терміну, скорочень або просто допекти керівництво чи не витримати конкуренції.

Супротивники змін та розвитку

Неважливо, чим конкретно займається компанія, в якій ви працюєте. За останні кілька років значні зміни відбулися в кожній області, і ваші обов’язки, швидше за все, змінилися разом з ними. Адже керівництво вводить нові технології та організовує навчання, намагаючись йти в ногу з вимогами покупців, клієнтів або сфери виробництва.

Якщо ви прагнете зберегти робоче місце, не втрачайте можливостей підвищувати кваліфікацію. Опір змінам та відмова підкоригувати стиль роботи робить вас потенційною жертвою звільнення.

Вчитися сьогодні модно, цікаво та доступно, якщо вам не хочеться, або не подобається, можливо, це просто не та галузь, в якій вам треба будувати кар’єру. Втім, хоча б спробуйте піти назустріч змінам!

Нелояльні співробітники

Вам не цікаво нічого, крім зарплати, вас все дратує та напружує, ви з величезною неохотою виконуєте свою роботу. І ще й внутрішня чи зовнішня політика компанії просто жахлива. Настільки, що ви готові розповідати про це кожному знайомому.  

Обережно, навіть якщо все дійсно так і є, вас можуть звільнити від страждань і попросити написати заяву.

Ми не кажемо переметнутися на світлу сторону та почати нахвалювати свого працедавця, ми скоріше про те, що непопулярні рішення можна сприймати з меншою агресією та образами. Чомусь же ви обрали цю роботу і досі тут працюєте.  

Віртуозні ледарі

Звісно, ви можете бути просто «ривковою» людиною, яка 95% часу не робить абсолютно нічого, а потім буквально за годину вирішує складне завдання чи закриває задачу.

Але якщо ви вважаєте, що виконали свій борг, розібравши пошту та витративши половину робочого дня на прибирання робочого столу. І коли керівник зрозуміє, що ви майже не завантажені, і в той же час не прагнете до виконання додаткових обов'язків, ви ризикуєте розплатитися звільненням за всі години неробства.


Якщо ця робота все ж таки вам важлива та потрібна, час переглянути своє ставлення до неї. А якщо все й дійсно так погано, то завжди краще звільнитися за власним бажанням, ніж чекати доки про це попросять. 


Читайте также