Ми провели опитування, за результатами якого 30 відсотків українців відповіли, що їм для роботи необхідна англійська. За даними вакансій, які розміщені на Work.ua, обов'язкове знання англійської, крім перекладачів і викладачів, необхідне менеджерам з продажу, копірайтерам, програмістам, маркетологам.

Ви однозначно підвищите свою «вартість» на ринку праці, якщо вивчите англійську. Розгляньмо зарплати у кількох сферах в різних містах України.

Стартова середня зарплата копірайтера, який пише російською або українською — 10-12 тисяч гривень. У Дніпрі — 8-10 тисяч гривень. При цьому, якщо ви працюєте з англійською мовою, винагорода буде стартувати з 15 тисяч гривень у Києві і 12 тисяч у Дніпрі.

Ще одна професія, де зарплати різняться в залежності від мови, якою ви будете працювати, — менеджер з продажу.

У Львові ставка сейлз-менеджера без знання англійської — в середньому 13 тисяч гривень, зі знанням — 17 тисяч.

Як бачимо, різниця досить суттєва — у кілька тисяч гривень. Чим не стимул взятися за підручники? Та й якщо ви планували увійти в IT, без знання англійської у вас це не вийде. Специфіка цієї сфери полягає в тому, що багато процесів побудовані на роботі з клієнтами з усього світу.

І ще трохи статистики: на Work.ua розміщена 1001 вакансія, де в назві вказано, що необхідне знання англійської. Найбільше таких оголошень в розділі «Освіта, наука» — 523.

Якщо ми ще не переконали вас, що вивчення англійської — запорука успішної кар'єри в сучасному світі, то ось вам ще переваги знання «інглішу»:

  • ви зможете працювати в міжнародній компанії, де можливі відрядження за кордон;
  • раніше будете дізнаватися новини у своїй сфері, бо багато профільних видань та курсів — англомовні;
  • швидше підете на підвищення, тому що зможете вести переговори з іноземними партнерами.

У будь-якому випадку, вивчати англійську або іншу іноземну мову варто хоча б заради того, щоб розвивати пам'ять і поліпшити роботу мозку, дізнатися про нову культуру і дивитися фільми в оригіналі. 


Читайте також