Міністерство освіти залучило кулінарного експерта Євгена Клопотенка до реформи профосвіти кухарів
На професійну освіту кухарів і кондитерів в Україні чекають великі зміни — повідомили в МОН. Пілотний проєкт стартує вже у вересні.
Міністерство освіти і науки націлилося на зміни в освіті студентів спеціальностей, пов’язаних з кулінарією. Від старих освітніх стандартів 2007 року планується відмовитися і замість цього випускати фахівців, які дійсно матимуть попит на ринку праці, заявив заступник міністра освіти і науки Ігор Габарук.
Пілотний проєкт реформи стартує вже восени цього року, зміни торкнуться поки що тільки двох київських училищ — там змінять підхід до викладання теорії та практики, викладачі пройдуть курси підвищення кваліфікації. До реалізації «пілота» залучили відомого українського кулінара Євгена Клопотенка, який і подав ідею осучаснити профосвіту кухарів.
«Це лише перший етап реформи, мета якої зробити професію кухаря престижною та крутою. Ми створюємо зразкове професійне училище, досвід якого стане прикладом для професійних училищ по всій Україні. На першому етапі студентів забезпечили комфортними умовами для навчання та сучасною технічною базою. На черзі створення нової навчальної програми рівня провідних світових кулінарних шкіл. Ніяких котлет та радянського підходу до навчання», — сказав кулінарний експерт.
На реалізацію проєкту вже виділили 5,8 млн гривень (понад 2 млн з держбюджету і 3,7 млн — з місцевого).
Раніше Work.ua розповідав, що
3 comments
To leave a comment, you need to sign in.
Elena Borblik 03.02.2021, 11:48
Світлана Шуляк 06.02.2021, 20:46
Катерина Булаєва, редакторка сайту Work.ua 08.02.2021, 11:16
На сайті МОН повідомили, що у пілотному проєкті планують задіяти навчально-практичний центр кулінарії та кейтерингу у Київському вищому професійному училищі швейного та перукарського мистецтва. Щодо другого закладу інформації поки що немає.