Міністерство освіти і науки націлилося на зміни в освіті студентів спеціальностей, пов’язаних з кулінарією. Від старих освітніх стандартів 2007 року планується відмовитися і замість цього випускати фахівців, які дійсно матимуть попит на ринку праці, заявив заступник міністра освіти і науки Ігор Габарук.

Пілотний проєкт реформи стартує вже восени цього року, зміни торкнуться поки що тільки двох київських училищ — там змінять підхід до викладання теорії та практики, викладачі пройдуть курси підвищення кваліфікації. До реалізації «пілота» залучили відомого українського кулінара Євгена Клопотенка, який і подав ідею осучаснити профосвіту кухарів.

«Це лише перший етап реформи, мета якої зробити професію кухаря престижною та крутою. Ми створюємо зразкове професійне училище, досвід якого стане прикладом для професійних училищ по всій Україні. На першому етапі студентів забезпечили комфортними умовами для навчання та сучасною технічною базою. На черзі створення нової навчальної програми рівня провідних світових кулінарних шкіл. Ніяких котлет та радянського підходу до навчання», — сказав кулінарний експерт.

На реалізацію проєкту вже виділили 5,8 млн гривень (понад 2 млн з держбюджету і 3,7 млн ​​— з місцевого).

Раніше Work.ua розповідав, що у США з’явився робот-кухар.


Читайте також