• February 14, 2019
  • 700
  • 1

Влада Києва виділить майже мільярд гривень на підвищення зарплат бюджетників

Столична влада збирається збільшити витрати бюджету 2019 рік на 1,8 млрд грн у зв'язку з наявним залишком коштів на початок року.

За результатами коригування бюджету пропонується збільшити витрати на зарплату працівників бюджетної сфери і на соціальний захист киян.

«В цілому на оплату праці пропонується направити фактично половину коштів, на які плануємо збільшити видаткову частину бюджету, — 903,1 млн грн», — уточнив мер Києва Володимир Кличко.

За словами міського голови, підвищення заробітної плати має відбутися практично для всіх робітничих професій в комунальних підприємствах, що утримуються за рахунок бюджету міста.

«Ми поставили перед собою завдання вийти на рівень зарплати понад 8000 гривен. Щоб наші робітники не шукали роботу в приватних підприємствах або не їхали за кордон. А така проблема зараз є і вона гостра», — зазначив Кличко.

Також планується збільшення зарплати для робочих спеціальностей в середніх школах, для бібліотекарів, музейних працівників, робочих спеціальностей в галузі культури, тренерів та персоналу в дитячо-юнацьких спортивних школах, для соціальних працівників.


Читайте також

1 comment

Александр Филимонов 19.02.2019, 23:04
А разворовывают до 80% городского бюджета

To leave a comment, you need to sign in.