• February 7, 2023
  • 1374
  • 1

Експеримент чи економія: Netflix створив аніме за допомогою штучного інтелекту

Представники відеострімінгової платформи запевняють, що вдалися до такого кроку через брак робочої сили в галузі. Однак ситуація обурила користувачів. Чому — розповідає Work.ua.

Підрозділ Netflix у Японії створив короткометражне аніме «Пес і хлопчик», використавши штучний інтелект для малювання фонових зображень — міських пейзажів і гірських хребтів.

У твіті Netflix зазначають, що це «експериментальна спроба допомогти аніме-індустрії, яка має дефіцит робочої сили». Проте такий підхід до створення мультфільмів викликав шквал критики та обурення серед користувачів і самих митців. З’явилося припущення, що платформа використовує ШІ, щоб не платити гроші художникам.

Взагалі, використання штучного інтелекту для створення зображень чи генерування текстів створює проблеми й непорозуміння у сучасному світі. Хтось вважає, що скоро багато художників, журналістів та інших фахівців залишаться без роботи. Самі ж представники цих професій говорять про знецінення їх як працівників і стверджують, що машини ніколи не замінять живу людину.

Випадок з Netflix добре підсвітив цю проблему. Тож стежимо за розвитком подій.


Читайте також

1 comment

Олексій Рядченко 04.05.2023, 14:51
Дуже важливо і цікаво.

To leave a comment, you need to sign in.