У квітні виплати в збільшеному розмірі отримають військовослужбовці Збройних сил України (ЗСУ) за виконання ними в березні 2019 року завдань у складі підрозділів, які беруть участь в операції Об’єднаних сил.

Скільки тепер отримуватимуть військові

Таким чином, військовослужбовець-контрактник з числа рядового складу за виконання завдань в операції Об’єднаних сил на першій лінії зіткнення буде отримувати збільшене грошове забезпечення від 22 157 гривень, на другій лінії — від 15 557 гривень.

Крім того, встановлено виплату винагороди військовослужбовцям ВМС ЗС України за час виконання бойових завдань в акваторії Азовського моря з розрахунку 12 тис грн за місяць пропорційно дням участі.

А поліціанти?

Співробітникам патрульної поліції України також підвищили заробітну плату. Про це повідомив заступник начальника Департаменту патрульної поліції Євген Жуков:

«Грошове забезпечення, яке приходить, як то кажуть,"на руки" за вирахуванням всіх податків. Міста з населенням менше мільйонів: було — 8100, стало — 10100. Міста з населенням понад 1 мільйон: було — 10100, стало — 12100. Місто Київ: було — 10100, стало — 13100. А у підрозділів ТОР — ще більше! Ці цифри — це мінімум. А далі, з огляду на посаду, — більше! Плюс — премії за різні подвиги та заслуги».

За його словами, додаткові бонуси в розмірі тисячі гривень передбачено за реєстрацію дачі хабара. Також заступник голови патрульної поліції вказав, що вирішується питання із забезпеченням правоохоронців житлом.

«Багато скептиків кажуть, що це брехня і обіцянки. Незважаючи на це, патрульні вже оформляють документи і незабаром перші вже зможуть заселятися і платити за свою квартиру 4000 грн на місяць, в залежності від розміру житла, на 20 років. І цим займається вже створений відділ по житловому забезпеченню», — підсумував Жуков.


Читайте також