За словами експерта, зараз вдалий час, аби знайти роботу. Адже восени відходять сезонні вакансії, які були популярні влітку, замість них з’являється більше пропозицій для кваліфікованих працівників. Окрім того, відкриваються бізнеси, компанії розпочинають нові проекти.

Та й загальне зростання кількості вакансій в Україні достатньо вагоме. За останні 2 роки число актуальних вакансій на Work.ua зросло вдвічі — з 50 тисяч пропозицій до майже 100 тисяч.

«Робота в Україні є. Інша справа, що вона оплачується не так високо, як хотілося б. Але зараз працедавці пропонують роботу в середньому на 20% більше, ніж минулого року. Якщо попит на працівників зберігатиметься і далі, то очевидно, що роботодавці змушені будуть підвищувати зарплати», — висловив таку думку Сергій Марченко.

Щодо того, кого і в яких саме сферах шукають, директор з розвитку Work.ua зазначив, що найбільше зацікавлені у працівниках у таких галузях: будівництво та архітектура; робочі спеціальності, виробництво; транспорт, автобізнес. «На нашому порталі у цих категоріях зростання кількості вакансій було понад 60% відносно минулого року, тоді як в інших — 29%», — підсумував Марченко.


Повне відео програми дивіться на нашому каналі у YouTube