- PRO
Богдан
Комерційний директор, керівник відділу продажів, sales manager, регіональний менеджер (B2B)
- Занятость:
- Полная занятость.
- Возраст:
- 50 лет
- Город:
- Киев
Контактная информация
Соискатель указал телефон , эл. почту и LinkedIn.
Фамилия, контакты и фото доступны только для зарегистрированных работодателей. Чтобы получить доступ к личным данным кандидатов, войдите как работодатель или зарегистрируйтесь.
Получить контакты этого кандидата можно на странице https://www.work.ua/resumes/11056971/
Опыт работы
Заступник директора з маркетингу та розвитку продукту
с 03.2024 по 08.2024
(5 месяцев)
ТОВ UniBlend, група компаній ALVIVA group, Київ (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)
* Управління маркетингом, технологічною підтримкою проектів та формування загальної концепції напрямку розвитку каналів продажів та затвердження бюджету.
* Аналітика результатів маркетингових заходів та прогнозування фінансових показників і як результат: прогнозування продажів з точністю до 5% від фактичного виконання.
* Впровадження інструментів: Digital marketing для підвищення впізнаванності бренду та побудова системи маркетингових заходів по проекту альтернативної сировини і відповідно зростання маржинальності проектів на 12% за рахунок оптимізації і структури витрат на маркетинг.
* SWOT- аналіз компанії та продуктів.
* Здійснення маркетингового та технологічного супроводу продажів нових та існуючих продуктів.
* Планування проектів і створення інноваційних продуктів під клієнтський запит.
* Організація розрахунків ТЕО ефективності від реалізації проектів.
* Підготовка матеріалів та участь у тендерах.
* Аналіз економічних, фінансових показників на кожному етапі реалізації проекту.
* Взаємодія з основними потенційними клієнтами на профільних конференціях.
* Разом з відділом розробок R&D участь у проведенні аналізу інформації для подальшого доопрацювання продукту згідно запиту .
* Взаємодія з виробничим та технологічним відділами компаній клієнта для вивчення та аналізу інформації про всі показники роботи на кожному етапі відтворення замінників продуктів .
* Детальний аналіз інформації про обсяги продажу на момент розробки та реалізації проекту.
* Вивчення та аналіз даних по продукції, яка на даний час використовується на виробництві потенційних клієнтів.
* Розробка презентацій, специфікацій та прас листів на готову продукцію.
* Аналітика результатів роботи відділу маркетингу та розвитку і вивчення впливу на кількісно–якісний показник реалізації інноваційних продуктів та загальний показник рентабельності компанії.
Директор з розвитку, Project Director – USAID
с 02.2019 по 03.2024
(5 лет 1 месяц)
TD ELDORADO LLC, Київ (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)
* Борошномельний комбінат потужністю переробки 120 тон/добу. Повний цикл виробництва, власна логістика, склади і продажі.
* Виведення підприємства на максимальні потужності та підвищення маржинальності на 20% шляхом впровадження інноваційних підходів до виробництва і як результат: вхід до ТОП 10 виробників України 2023 року по кількості і асортименту виробленої продукції.
* Управління виробничими процесами, планування бюджету по розробкам R&D, технічним забезпеченням, економічною складовою, логістикою, продажами, закупівлями компонентів.
* Розробка методології по забезпеченню стабільної якості готової продукції компанії: робота з контролюючими органами по аудиту сертифіката харчової безпеки FSSC 22000.
* Запуск системи NPD (New Product Development) по створенню і впровадженню нових продуктів: (борошно цільового призначення).
* Проведення бізнес-аналізу по витратам на розробку, виробництво і збут, а також прибутковості, створених продуктів і їх прототипів, послідуюче тестування та вдосконалення.
* Запуск продуктів безпосередньо на індустріальних виробництвах потенційних клієнтів.
* Відстеження результатів продажів, збирання відгуків споживачів і внесення змін у продукт для поліпшення його якісних характеристик (прилади Alveolab, Mixolab, аналіз SRC ).
* Здійснення технологічного та комерційного супроводу продажів нових продуктів борошна цільового призначення і відповідно приріст чистого прибутку компанії на 25 %.
* Розробка фінансових звітів, аналіз результатів та прогнозування фінансових показників, звітування перед CEO по управлінському обліку: звіти P&L та Cash Flow.
* Розширення та стимулювання продажів нового асортименту інноваційних продуктів.
* Впровадження СRM-технологій, автоматизація бізнес процесів.
* Розрахунок базової собівартості інноваційних продуктів цільового призначення та аналіз економічної ефективності від їх застосування.
* Впровадження інструментів Lean Manufacturing: аналітика результатів роботи відділу розробок R&D при визначенні кількісно–якісного показника та впливу його на рентабельність від реалізованих проектів.
* Розробка проекту по участі та підготовці технічної документації, формування бюджету та подання супровідних документів за грандовою програмою USAID АГРО по фортифікації борошна.
Керівник Інноваційного Центру
с 04.2017 по 11.2019
(2 года 7 месяцев)
Puratos Ukraine, Київ (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)
* Розробка та реалізація проекту відкриття Інноваційного центру Puratos Ukraine (підбір обладнання, відрацювання асортименту, підготовка та проведення презентацій).
* Виведення нових продуктів на національний ринок та розвиток дистрибьюції.
* Розробка комерційних пропозицій по інноваційним продуктам компанії.
* Амбасадор проектів по напрямку інноваційних розробок поліпшувачів для борошна: категорія компаній індустріальні клієнти по всій країні.
* Розробка та тестування понад 20-ти інноваційних продуктів компанії з послідуючою реалізацією на індустріальних лініях по всій країні.
* Формування та прогнозування звітів управлінського обліку в SAP CRM.
Аналітика по відпрацюванням зразків та удосконаленням ТЕО.
* Організація розрахунків прайсових цін в залежності від об’єму постачань та узгодження комерційних пропозицій та додаткових угод.
* Виконання планових показників KPI за кількістю продажів.
* Ведення проектів з модульного поліпшення борошна на зернопереробних підприємствах коригування ферментними комплексами та вітамінізація борошна.
* Проведення семінарів з інноваційних продуктів компанії Puratos (Київ, Дніпро, Полтава).
* Проведення тренінгів для фокусної команди дистриб'ютора з продуктів компанії.
* Оптимізація витрат на маркетинг та навчання на 25%, збільшивши операційний прибуток компанії на 10 %.
Регіональний менеджер
с 09.2016 по 02.2017
(5 месяцев)
Koritsa Украина (www.koritsa.co.ua), Київ (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)
* Оптимізація відділу продажів, закупівель, доставки, маркетингу та покращення взаємодії між ними і як результат: збільшення маржинальності продажів на 10% завдяки оптимізації витрат.
* Розробка маркетингових стратегій, проектів.
* Проведення досліджень ринку та конкурентів. Здійснення оперативного планування продажів.
* Аналіз конкурентного середовища по каналах продажів : хорека, пекарні, кав'ярні, кондитерські та мережі рітейл.
* Формування та впровадження освітніх та тренінгових програм для всіх рівнів торгового колективу.
* Планування бюджету на закупівлю натурального шоколаду та мастики за кордоном.
* Розробка бонусних і мотиваційних програм KPI для торгової команди.
* Підготовка комерційних пропозицій та доопрацювання основного каталогу інгредієнтів, елементів декору та упаковки .
* Формування цінової політики компанії.
* Організація маркетингових заходів: Підготовка асортименту компанії до участі в Міжнародній виставці ресторанного та готельного бізнесу FoReCH
Керівник проекту розвитку продукту
с 06.2016 по 09.2016
(3 месяца)
Smacojane , Cookietone, кондитерська,, Київ (Роздрібна торгівля)
* Розробка та впровадження стратегії розвитку бізнесу.
* Оптимізація діючого кондитерського виробництва відповідно до маркетингової політики мережі Good Wine, Еколавка та проходження аудиту за стандартами харчової безпеки по сертифікації HACCP.
* Розробка асортиментної та цінової політики.
* Введення в продаж нових позицій асортименту авторського печива.
* Оптимізація процесу тестових відпрацювань по всіх видах продукції компанії та послідуючий розрахунок калькуляцій собівартості з урахуванням механічних втрат.
* Розробка планограм шаблонів та брокеражних зразків готової продукції на ресурсі компанії.
* Аудит обладнання кондитерського виробництва та модернізація цеху .
* Розробка проекту нової упаковки із міцного харчового пластику для окремих видів асортименту.
* Вирішення проблем пересортом продукції, що поставляється кінцевому споживачеві (запровадження маркування продукції).
* Оптимізація роботи термотонелю та вакууматора для пакування продукції.
Складання мотиваційних програм та атестація персоналу.
Керівник відділу продажу інноваційних продуктів
с 06.2015 по 07.2016
(1 год 1 месяц)
Акрос - М, представництво компанії IREKS GmbH, Київ (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)
* Розвиток бізнесу в сегменті B2B (індустріальні виробництва).
* Розробка стратегії по роботі з ключовими клієнтами.
* Розрахунок методологій калькуляційних карт для хлібопекарських та кондитерських сумішей, покращувачів та солодових продуктів.
* Організація системної роботи по створенню асортиментної лінійки та тестуванням у bakery лабораторії готових хлібопекарських та кондитерських виробів на базі сухих сумішей, покращувачів власного виробництва.
* Визначення ефективності розрахунків дозування монокомпонентів по взаємозамінності окремо взятих складових (ферменти, підкислювачі, стабілізатори, закваски, поліпшувачі, солодові продукти, хлібопекарські суміші, начинки, наповнювачі та заварні креми, шоколадні глазурі, посипки, суміші для кондитерських виробів, ароматизатори.
* Супровід продажів інгредієнтів та обладнання для хлібопекарського та кондитерського виробництва.
* Проведення презентацій, майстер класів та відпрацювання інгридієтів на хлібозаводах, пекарнях, ресторанах та кондитерських цехах.
* Проведення тренінгів для менеджерів - технологів, завідувачів виробництв, щодо особливостей використання пропонованих продуктів
Керуючий виробництвом відділу випічки
с 07.2014 по 07.2015
(1 год)
ТОВ "Експансія" гіпермаркет Fozzy Group,, Київ (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)
* Запуск проекту нового виробництва в мережі пекарень Fozzy Group .
* Підбір, стажування та навчання персоналу по етапам виробничого процесу
* Складання технологічних карток з урахуванням калькуляції продукції, розробка та впровадження нових видів асортименту з використанням покращувачів, заквасок, солодових та хлібопекарських сумішей.
* Введення нових виробів, підбір інгредієнтів та опрацювання вже діючих рецептур.
* Проведення інвентаризації виробництва, планових переобліків, контроль залишків сировини на складі та строків його реалізації.
* Планування технологічного процесу при роботі з опарами, заквасками .
* Складання щоденних виробничих завдань на підставі продажів за попередні періоди.
* Складання мотиваційних програм персоналу, ведення табеля та графіків роботи виробничого цеху. Замовлення сировини та хлібопекарських сумішей для виробництва.
* Контроль за дотриманням умов та термінів зберігання сировини у холодильних та морозильних камерах, на складах та у виробничих приміщеннях;
* Встановлення причин бракування продукції, псування сировини, розробка заходів щодо їх усунення.
* Контроль якість, терміни реалізації, надходження продукції на вітрині власне виробництво та привізні постачальники.
* Ведення фінансового моніторингу продажів асортименту, що виробляється, і проведення маркетингових заходів щодо реалізованих нових видів продукції.
* Підготовка асортименту за розташуванням магазину та сезонних видів продукції .
* Розробка розташування планограм товарних категорій, викладки, підбір асортименту .
Заступник директора з розвитку виробництва
с 01.2014 по 06.2014
(5 месяцев)
ТОВ "Київські пиріжки", Київ (Роздрібна торгівля)
* Формування методології аналітики показників невідповідності базовим параметрам в технологічному процесі від моменту надходження сировини, приготування тіста, формування, вистоювання та випікання готової продукції.
* Оптимізація виробничих процесів по етапам виробництва і видам продукції із дріжджового, листкового, бісквітного та пісочного тіста.
* Планування та координація виробничого процесу на виробництві.
* Контроль та дотримання стандартів якості, підвищення прибутковості та ефективності виробництва.
* Взаємозаміна вхідної сировини, напівфабрикаті та внесення в програму 1С 8.2 Виробництво .
* Організація та проведення переобліків за складом сировини та цеху готової продукції на виробництві.
* Запровадження розробки кодифікатора продукції.
* Проведення передсертифікаційного аудиту виробництва.
* Розробка та підготовка річного виробничого плану, контроль за виконанням.
* Планування завантаження виробництва.
* Складання та укладання договорів із постачальниками.
Досягнення
* Оптимізація роботи цеху фасування продукції.
* Введення в дію принтера чекодруку та розробка фірмової етикетки.
* Запуск автоматичного пакування на флоу-паку зокрема: гамбургерів, сендвічів, кексів, круасанів.
* Розробка фірмового логотипу на поліетиленових пакетах і поліпропіленовій плівці.
Адміністратор
с 12.2009 по 01.2014
(4 года 1 месяц)
Deps Україна (www.deps.ua), Київ (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)
Вирішення адміністративних питань (підготовка документів, отримання дозволів)
Забезпечення документообігу.
Ведення вхідної/вихідної документації компанії, надсилання кореспонденції
Консультації щодо послуг компанії .
Підготовка презентацій по продуктам компанії
Операційний директор виробництва
с 06.1999 по 05.2009
(9 лет 11 месяцев)
ВАТ "БАХМАЧ ХПП", Бахмач (Харчова промисловість)
* Борошномельний комбінат потужністю переробки 45 тон/добу . Повний цикл виробництва, власна логістика, склади і продажі.
* Проходження стажування на борошномельному підприємстві з комплектним обладнанням компанії Buhler.
* Стратегічне планування і виконання поставлених результатів перед власниками компанії .
* Бюджетування, управління технологічними та виробничими процесами, контроль витрат.
* Надання керівництву регулярної та періодичної звітності про результати вироблення та продажів борошна.
* Управління всім циклом виробничого підприємства, фінансами, технічним забезпеченням, економічною складовою, логістикою, продажами, закупівлями.
* Планування та контроль виробничих процесів борошна різних сортів і забезпечення виконання фінансових показників .
* Оптимізація та модернізація виробництва, управління технологічними та виробничими процесами і як результат: виведення підприємства на максимальні потужності з 30 тон/добу до 45 тон/добу, що відповідно збільшило операційну рентабельність на 18% .
* Проведення оптимізації виробничих процесів та скорочення витрат: EBITDA збільшилася на 25% завдяки впровадженням модернізацій та оптимізації всіх виробничих підрозділів.
* Переобладнання та реконструкція виробничих потужностей борошномельного комбінату, збільшення асортименту продукції , виконання щомісячних планів, сервісних робіт за всіма підрозділами.
* Впровадження нових процесів по деталізації розрахунків щодо виходу продукції , згідно форми звітності відділу якості компанії.
* Планування запасів сировини на виробництві по категоріям : кількості та якості зерна з подальшим формування помельних партій, згідно прогнозованого замовлення від клієнтів.
* Операційні покращення діючого борошномельного виробництва :
* Управління замовленнями, графіками доставки, оптимізація відділу логістики.
* Розробка проекту з модернізації існуючого обладнання та введення в експлуатацію нової виробничої полуавтоматизованої лінії .
* Розробка та планування міжсервісних інтервалів виробничого обладнання та перенастроювання по кількості та якості виходів борошна за сортами .
* Впровадження детальної аналітики по контролю якості за періоди (день, місяць і рік) з подальшою аналітикою зворотнього зв’язку від клієнтів .
* Введення в експлуатацію ємностей по безтарному зберіганню борошна з послідуючим відвантаженням у автоборошновози .
* Підбір персоналу, навчання працівників та підвищення кваліфікації по категоріям, загальний штат працівників по двом виробництвам: 35 чоловік.
* Розробка проекту та реконструкція підготовчого відділення виробничого елеватора.
Образование
Одеська Державна Академія Харчових Технологій
Технологія зберігання та переробки зерна. Борошномельне, круп'яне та комбікормове виробництво, Одеса
Высшее, с 1994 по 1999 (5 лет)
Чернігівський Кооперативний Технікум
Хлібопекарське, макаронне, кондитерське виробництво, Чернігів
Среднее специальное, с 1991 по 1994 (3 года)
Дополнительное образование и сертификаты
Мережеві курси з управління та бізнес-планування
2015
Курси фінансової аналітики та менеджменту
2016
Курси з управління B2B продажами, управління відділом продажів, управління торговою командою (Тетяна Пан)
2018
Курси публічних виступів (Сергій Стужук)
2019
Знания и навыки
- MS Excel
- 1С УВП
- Планування бюджету
- Ведення звітності
- Digital marketing
- Уміння аналізувати
- Управління командою
- MS Power BI
- Управління підприємством
- FMCG-продаж
- Продаж B2B
- Впровадження системи KPI
- P&L
- Cash Flour
- R&D
- SAP CRM
- Lean Manufacturing
- MS Project
- #ROAS
Знание языков
- Украинский — свободно
- Английский — средний
Дополнительная информация
Починаючи від освіти в галузі харчової та переробної промисловості , весь професійний досвід : більше 20 років , пов'язаний з інноваційними проектами та продуктами , запуском нових виробництв з безпосередньою участю у покращенні операційних , технологічних, маркетингових процесів в діючих компаніях та при відкритті нових проектів .
Зараз готовий до нових викликів та реалізації нових інноваційних проектів.
Чим я можу бути корисним для бізнесу:
По перше – це аналітика по операційній діяльності компанії , аналіз фінансових показників з послідуючим узгодженням та реалізацією заходів направлених на автоматизацію процесів і виконання поставлених завдань власниками компанії .
Допомога компаніям приймати обґрунтовані рішення, пов’язані з операційною діяльністю по виробництву , з подальшою технологічною підтримкою та розвитком комерційних процесів і маркетингових заходів.
Мої цінності:
Покращення основних цільових KPI : якість, продуктивність, енергоефективність, терміни, собівартість .
Інноваційність: постійно вдосконалюю свої навички та активно цікавлюся новими технологіями для підвищення ефективності роботи.
Цілеспрямованість у досягненні поставлених завдань. Здатність діяти на користь команди. Готовий до професійного зростання.
Другие резюме этого кандидата
- PRO
Киев
Высшее образование · Полная занятость
- Керівник Інноваційного Центру, Puratos Ukraine, 2 года 7 месяцев
Киев
Богдан Чигирин Операційний директор, керівник розвитку проектів. Досвід роботи Заступник директора з маркетингу та розвитку продукту UniBlend LLC, група компаній Alviva group, Київ (Харчова промисловість...
- PRO
Киев
Высшее образование · Полная занятость
- Керівник Інноваційного Центру, PURATOS UKRAINE, 2 года 7 месяцев
- PRO
Киев
Высшее образование · Полная занятость
- Керівник Інноваційного Центру, Puratos Ukraine, 2 года 7 месяцев
Похожие кандидаты
-
Директор, руководитель отдела продаж, sales manager, региональный менеджер (B2B)
20000 грн, Киев -
Керівник, директор філії, регіональний, начальник відділу продажу, менеджер
Киев -
Комерційний директор, керівник відділу продажів, регіональний менеджер
80000 грн, Киев, Удаленно -
Директор, заступник директора, керівник відділу закупівель, менеджер з продажу
Киев -
Керівник відділу продажу, комерційний директор, регіональний менеджер
70000 грн, Киев