Вживання російської небезпечне

Чому ми так вважаємо
Перейти на українську
Наскільки ваша компанія готова брати на роботу ветеранів? Пройдіть опитування
Резюме от 15 апреля 2024 PRO

Олександр

Провідний інженер з охорони праці, HSE Manager, 25 000 грн

Занятость:
Полная занятость.
Возраст:
56 лет
Город:
Харьков

Контактная информация

Соискатель указал телефон , эл. почту, адрес и LinkedIn.

Фамилия, контакты и фото доступны только для зарегистрированных работодателей. Чтобы получить доступ к личным данным кандидатов, войдите как работодатель или зарегистрируйтесь.

Опыт работы

Інженер з охорони праці

с 07.2023 по 03.2024 (8 месяцев)
ТОВ "РОСТДОРСТРОЙ", Одеса (Будівництво, архітектура, дизайн інтер'єру)

Компанія займається будівництвом та реконструкцією автомобільних та пішохідних доріг різними методами

Проведення вступних інструктажів з питань охорони праці. Організація навчання та перевірки знань керівного персоналу, ІТП, службових осіб та робітників із загальних питань охорони праці та безпечних методів робіт з підвищеною небезпекою (навантажувально-розвантажувальних робіт, з діючими електроустановками, з обладнанням під тиском, кранового обладнання та інших підіймальних пристроїв, верстатного, пресового, зварювального обладнання, робіт на висоті, вогневих та газонебезбечних робіт, робіт з отруйними та шкідливими речовинами та ін.). Щоденний контроль стану охорони праці: правильне ведення документації та своєчасне проведення інструктажів на робочих місцях; правильне утримання, експлуатація, обслуговування та ремонт обладнання, машин, механізмів; правильне виконання технологічних процесів з точки зору відповідності нормативно-правовим актам з охорони праці та екологічним аспектам на дільницях. Виявлення та зупинення об'єктів підвищеної небезпеки з порушенням норм утримання та експлуатації. Безперервний контроль своєчасного проходження персоналом медкомісій та їх організація. Періодична видача розпоряджень щодо виявлених порушень, безперервний контроль виконання розпоряджень, позапланові, цільові та комплексні перевірки з відповідною видачею приписів та аудити з питань охорони праці згідно з діючими НПАОП, ДСТУ ISO 45OO1. Безпосередня участь у розслідуванні аварій, нещасних випадків, профзахворювань на виробництві зі складанням відповідних актів розслідування. Організація та контроль комплексних заходів, спрямованих на покращення безпеки виробництва. Участь в атестації робочих місць, лабораторних досліджень. Розробка та упорядкування проектів наказів, розпоряджень. Подання звітів відповідно до встановлених форм. Участь у розробці інструкцій з охорони праці за професіями/посадами, за видами робіт, з надання першої домедичної допомоги постраждалим, посадових і робочих інструкцій, положень, технічної та іншої нормативної документації. Контроль обліку та застосування засобів індивідуального та колективного захисту, а також видачі та отримання спецхарчування, миючих та знезаражувальних засобів; наявність атечок з непростроченими медичними засобами та наявність жгутів, носилок, термометрів, атестованих апаратів виміру артеріального тиску, алкотестерів; отримання (подовження) дозволів, подача декларацій на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки; організація та контроль систем пожежогасіння. Пряма взаємодія з фахівцями учбово-навчальних центрів, медично-лікувальних закладів, Міністерства охорони здоров'я, Державної служби з питань охорони праці, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Начальник відділу охорони праці, навколишнього середовща та цивільного захисту

с 12.2022 по 03.2023 (3 месяца)
"ЗАВОД ІМЕНІ В.О. МАЛИШЕВА", ДЕРЖАВНЕ ПІДПРИЄМСТВО Державного концерну "Укроборонпром", Харків (Машинобудування)

Повний контроль і забезпечення ОП, НС та ЦЗ на Підприємстві згідно Закону України "Про охорону праці", КЗпП, СУОП, нормативним актам з ОП, МНС, Департаменту екокології і природних ресурсів, органів Мінекономбезпеки. В підпорядкуванні 12 осіб. Отримання відповідних Дозволів на роботи з підвищеною небезпекою, застосування і експлуатацію устатковання підвищеної небезпеки, подача відповідних декларацій, у тому числі отримання екологічних Дозволів. Контроль виконання комплексних заходів з охорони праці, навколишнього середовща та цивільного захисту. Контроль проходження медичних оглядів для працівників певних категорій згідно Поряку Наказу МОЗУ від 21.05.2007 #246. Контроль забезпечення Інструкцій з охорони праці, правил поводження з небезпечним обладнанням та речовинами, а також технологічною документацією. Приймав участь у атестації робочих місць ліцензованою промисловою лабораторією Підприємства. Надавав відповіді на листи і приписи державних контролюючих органів. Видавав приписи по структурним підрозділам щодо порушення нормативно-правових актів. Контроль викидів забриднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та утилізація небезпечних відходів. Організував навчання з перевіркою знань нормативних актів з охорони праці керівникам і посадовцям при учбово-навчальному центрі, у тому числі, послідовним діям у разі аварійних ситуацій, правил надання домедичної допомоги та у разі повітряних тревог. Прийняв участь у трьох спецрозслідуваннях нещасних випадків зі смертельними наслідками на підприємстві згідно ПКМУ від 17.04.2019 #337. Контроль видачі ЗІЗ і спецхарчування. Надсилання звітів у контролюючі державнні органи. Проведення вступних інструктажів всім особам, які відвідують Підприємство, влаштовуються на Підприємство, та інструктажів на робочих місцях мого структурного підрозділу.

Інженер групи охорони праці, цивільного захисту, пожежної, промислової та екологічної безпеки

с 09.2022 по 12.2022 (3 месяца)
САРС "ЛІКВО" АТ "Укргазвидобування", Харків (Охорона, безпека)

Проведення вступних інструктажів з питань охорони праці для персоналу, який працевлаштовується на роботу, персоналу відвідуваних екскурсій та перевіряючих інстанцій. Розробка Списку персоналу відповідних категорій професій та Акту визначення відповідних категорій професій персоналу. Підготовка документації для перегляду Дозволів та декларацій на роботи та експлуатацію машин, механізмів, пристроїв підвищеної небезпеки, перегляд робочих місць із залученням лабораторій для атестації відповідних категорій професій. Організація навчання персоналу з питань охорони праці, пожежної безпеки та цивільного захисту. Підготовка відповідних наказів та розпоряджень для організації безпечних методів роботи виконання робіт підвищеної небезпеки. Мінімізація ризиків, спрямованих на зниження безпечних методів виконання робіт підвищеної небезпеки. Прийняття участі у перегляді всієї чинної документації (інструкцій з охорони праці та пожежної безпеки, положень, регламентів, робочих, посадових інструкцій), підготовка звітів згідно з діючими нормами звітності та планування згідно з ISO 45001. Складання планів на тендорні закупівлі товарів та послуг, спрямованих на охорону праці, цивільний захист, пожежну та промислову безпеку. Контроль застосовуваних ЗІЗ, чинних посвідчень, відповідність виконуваних робіт згідно з медичними позачерговими/повторними оглядами. Контроль вимог менеджменту охорони праці, навколишнього середовща, Цивільного захисту, пожежної безпеки персоналу Підприємства/Виконавця/Підрядника/Субпідрядника згідно з встановленими планами-графіками п'ятирівневого контролю та раптовими перевірками. Інвентаризація довірених об'єктів. Упорядкування проектів наказів, договорів. Розслідування нещасних випадків на виробництві.

Інженер з охорони праці та пожежної безпеки

с 02.2022 по 05.2022 (3 месяца)
ТзОВ "К'Лен", Іршава (Будівельна промисловість, деревообробка)

Проведення вступних інструктажів з питань охорони праці для персоналу, який працевлаштовується на роботу, персоналу відвідуваних екскурсій та перевіряючих інстанцій. Розробка Списку персоналу професій відповідних категорій та Акту визначення професій відповідних категорій персоналу для організації медоглядів. Підготовка документації для перегляду Дозволів та декларацій на роботи та експлуатацію машин, механізмів, пристроїв підвищеної небезпеки, перегляд робочих місць із залученням лабораторій для атестації відповідних категорій професій. Організація навчання персоналу з питань охорони праці та пожежної безпеки. Підготовка відповідних наказів та розпоряджень для організації безпечних методів роботи виконання робіт підвищеної небезпеки. Мінімізація ризиків, спрямованих на зниження безпечних методів виконання робіт підвищеної небезпеки. Прийняття участі у перегляді всієї чинної документації (інструкції з охорони праці та пожежної безпеки, положень, регламентів, робочих посадових інструкцій), підготовка звітів та згідно чинних норм звітності та планування згідно з міжнародними стандартами FSD, ISO 45001. Складання планів на тендорні закупівлі товарів та спрямованих на охорону праці та пожежну безпеку. Контроль у працівників застосовуваних ЗІЗ, чинних посвідчень, відповідність виконуваних робіт згідно з медичними позачерговими/повторними оглядами. Контроль вимог нормативно-правових актів з ОП, ПБ персоналу Підприємства/Виконавця/Підрядника/Субпідрядника згідно з встановленими планами-графіками та раптовими перевірками контролюючих інстанцій.

Health & Safety Officer

с 11.2020 по 08.2021 (9 месяцев)
Amazon Fulfillment Poland LLC, Bielany Wrocławskie, Харків (Транспорт, логістика)

Робота за контрактом.
• Сприяння досягненню результатів та моніторингу менеджменту HSE відповідно до цілей та завдань персоналу та команди;
• Сприяння та організація програм навчання з критичних питань здоров'я та безпеки у логістичному центрі;
• Підтримка реалізації програм HSE в рамках Fulfillment Center під час реалізації ключових заходів, пов'язаних з оцінкою ризиків;
• Контроль відповідності всіх норм охорони праці місцевим нормам та правилам ЄС;
• Забезпечення того, щоб системи менеджменту HSE були точними у будь-який час, із заповненими звітами про інциденти та з усією супровідною документацією;
• Допомога у побудові програм запобігання інцидентам;
• Участь у запитах логістичних центрів з метою підвищення безпеки на місці та позитивного впливу на тенденції нещасних випадків;
• Підготовка інформації для страхових компаній та юристів у відповідь на будь-які претензії щодо заподіяння особистої шкоди;
• Участь у програмах аудиту зовнішніми аудиторами з чинного менеджменту HSE логістичного центру;
• Організація та проведення основних досліджень та інспекцій у середовищі Fulfillment Center, спостереження за виробничими процесами, контроль за постачанням продукції, пов'язаної з охороною праці та пожежною безпекою (ЗІЗ, знаки безпеки, стенди, плакати, документація, фото- та відеоматеріали), контроль за дотриманням співробітниками правил охорони праці та пожежної безпеки.

Інженер з охорони праці

с 07.2019 по 12.2019 (5 месяцев)
ORION.GROUP LLC, Київ (Будівельна промисловість, деревообробка)

Мапуто, Мозамбік. Робота за контрактом. Будівництво промислового підприємства. Проведення вступних інструктажів для персоналу з питань охорони праці та пожежної безпеки. Розробка та контроль діючих ризиків на об'єктах монтажу механічного та електричного обладнання (ємності, трубопроводи, електричні системи управління): роботи з підйому обладнання на висоту за допомогою кранів та підйомників, роботи з монтажу обладнання на висоті, вогневі (зварювальні) роботи. Періодичний контроль стану технологічного обладнання (періодична атестація) кранів, підйомників, транспортних засобів, електричного та механічного обладнання; організація та контроль проходження медкомісій персоналом, навчань з питань охорони праці та пожежної безпеки, проходження первинних, повторних та позапланових інструктажів на робочих місцях. Повсякденний контроль за дотриманням нормативно-правових актів під час виконання робіт підвищеної небезпеки, видачі нарядів-допусків на роботи підвищеної небезпеки. Розслідування нещасних випадків на виробництві.

Провідний інженер з охорони праці

с 12.2017 по 01.2019 (1 год 1 месяц)
NARGUS LLC, Харків (Видавництво, поліграфія)

Проведення вступних інструктажів з питань охорони праці та пожежної безпеки. Організація проведення навчання та перевірки знань керівного персоналу, ІТП, службовців та робітників із загальних питань охорони праці та безпечних методів робіт з підвищеною небезпекою (навантажувально-розвантажувальних, вогневих, з діючими електроустановками, з обладнанням під тиском, на висоті, з отруйними та шкідливими речовинами та ін.). Щоденний контроль охорони праці: правильне ведення документації, правильне утримання, експлуатація, обслуговування та ремонт обладнання, машин, механізмів випуску продукції, правильне виконання технологічних процесів виробництва з точки зору відповідності нормативно-правовим актам з охорони праці та екологічним аспектам. Виявлення та зупинення об'єктів підвищеної небезпеки з порушенням норм утримання та експлуатації. Безперервний контроль своєчасного проходження персоналом медкомісій та їх організація. Періодична видача розпоряджень щодо виявлених порушень, безперервний контроль виконання розпоряджень згідно з чинними НПАОП, ISO 45001 (OHSAS 18001), ISO 14001. Участь в аудитах та перевірках Держпраці, МНС, екологічних служб. Безпосередня участь у розслідуванні нещасних випадків на виробництві та у побуті зі складанням актів за відповідними формами. Організація та контроль комплексних заходів, спрямованих на покращення безпеки виробництва, екології та пожежної безпеки. Участь у атестації робочих місць. Упорядкування проектів наказів, розпоряджень. Подання звітів згідно з встановленими формами з охорони праці, екології та пожежної безпеки. Участь у розробці інструкцій з охорони праці, пожежної безпеки, інструкцій щодо поводження зі шкідливими речовинами та небезпечними механізмами, посадових та робочих інструкцій, положень, технічної та іншої нормативної документації. Контроль обліку та застосування засобів індивідуального та колективного захисту, а також видачі та отримання спецхарчування, миючих та знезаражувальних засобів; отримання дозволів на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, екологічних дозволів. Організація та контроль систем пожежогасіння; контроль викидів шкідливих речовин та газів в атмосферу; контроль стану повітря робочих зон; контроль та організація поводження з відходами виробництва, дератизації та дезінфекції. Пряма взаємодія із спеціалістами навчальних центрів, Міністерств охорони здоров'я, екології та природних ресурсів, Державної служби з питань охорони праці, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, МНС.

Інженер з охорони праці 1категорії

с 05.2013 по 12.2017 (4 года 7 месяцев)
ДП "ЗАВОД "ЕЛЕКТРОВАЖМАШ", Харків (Машинобудування)

Проведення вступних інструктажів з питань охорони праці. Організація навчання та перевірки знань керівного персоналу, ІТП, службовців та робітників із загальних питань охорони праці та безпечних методів робіт з підвищеною небезпекою (навантажувально-розвантажувальних, вогневих, з діючими електроустановками, з обладнанням під тиском, на ливарному та гальванічному виробництвах, на пресовому обладнанні, газовикористовувальному, верстатному, зварювальному обладнанні, при роботах на висоті, з отруйними та шкідливими речовинами та ін.). Щоденний контроль стану охорони праці: правильне ведення документації, правильне утримання, експлуатація, обслуговування та ремонт обладнання, машин, механізмів випуску продукції; правильне виконання технологічних процесів виробництва з точки зору відповідності нормативно-правовим актам з охорони праці та екологічним аспектам з відділів управління виробництвом, лабораторіям, цехам ливарного виробництва, термообробки, термообрубки, штампування, пресування, формування, зварювання великих електричних машин, електродвигунів, генераторів та іншого промислового електроустаткування для гідро-, теплових та атомних електростанцій, залізничного транспорту та міського електротранспорту. Виявлення та зупинення об'єктів підвищеної небезпеки з порушенням норм утримання та експлуатації. Безперервний контроль своєчасного проходження персоналом медкомісій та їх організація. Періодична видача розпоряджень щодо виявлених порушень, безперервний контроль виконання розпоряджень, позапланові, цільові та комплексні перевірки відділів, лабораторій, цехів та аудити з питань охорони праці згідно з діючими НПАОП, OHSAS 18001, ISO 14001. Безпосередня участь у розслідуванні зі складанням актів за відповідними формами. Організація та контроль комплексних заходів, спрямованих на покращення безпеки виробництва. Участь у атестації робочих місць. Упорядкування проектів наказів, розпоряджень. Подання звітів відповідно до встановлених форм. Участь у розробці інструкцій з охорони праці, інструкцій щодо поводження зі шкідливими речовинами та небезпечними механізмами, посадових та робочих інструкцій, положень, технічної та іншої нормативної документації. Контроль обліку та застосування засобів індивідуального та колективного захисту, а також видачі та отримання спецхарчування, миючих та знезаражувальних засобів; отримання дозволів на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки; організація та контроль систем пожежогасіння. Пряма взаємодія із спеціалістами навчальних центрів, Міністерств охорони здоров'я, екології та природних ресурсів, Державної служби з питань охорони праці, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, МНС.

Начальник служби охорони праці та пожежної безпеки

с 06.2010 по 10.2012 (2 года 4 месяца)
Мостозагін # 27 ПАТ "Мостобуд", Харків (Будівельна промисловість, деревообробка)

Повна інспекція та організація охорони праці та пожежної безпеки на підприємстві, у тому числі:
- вступні інструктажі з питань охорони праці;
- організація навчання та перевірки знань з питань охорони праці та пожежної безпеки;
- періодична звітність відповідно до встановлених форм;
- прийняття участі у комісії з розслідування нещасних випадків на виробництві та профзахворювань (що підлягають розслідуванню підприємством);
- розробка та прийняття участі у розробці основних документів ОП та ПБ (положень, інструкцій, правил, ППР, технологічних процесів) згідно з діючими НПАОП, ДСТУ, ГОСТ, OHSAS 18001:2007, ISO 9001, ISO 14001, ДБН А.3.2-2-2009;
- видача розпоряджень щодо порушень НПАОП, виявлення та зупинення об'єктів підвищеної небезпеки з порушеннями норм експлуатації та утримання;
- підготовка наказів, актів, протоколів, планів, графіків з питань ОП та ПБ;
- прийняття участі у постійно діючій екзаменаційній комісії з перевірки знань з питань ОП та ПБ;
- підготовка матеріалів для атестації робочих місць зі шкідливими та небезпечними виробничими факторами;
- періодичний контроль виконання вимог ОП та ПБ на робочих місцях (безпечні прийоми виконання технологічних процесів; наряди-допуски; повний робочий комплект документації з ОП та правильність її ведення; атестоване, випробуване (повірене) обладнання, прилади та інструменти; наявність посвідчень; застосування засобів індивідуального та колективного захисту, своєчасне проходження медкомісій та перевірки знань з ОП та ПБ);
- підготовка повного пакета документів для отримання дозволу на проведення робіт із підвищеною небезпекою;
- взаємозв'язок із спеціалістами Держгірпромнагляду, Держпожнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань, Санепідемстанції.

Інженер-технолог 2 категорії; Інженер з охорони праці 1категорії

с 08.1994 по 04.2010 (15 лет 8 месяцев)
КП "Харківський метрополітен", Харків (Транспорт, логістика)

Інженер-технолог 2 категорії:
• Утримання, контроль та впровадження інновацій з експлуатації, обслуговування та ремонту поїзних пристроїв автоматики, телемеханіки та зв'язку рухомого складу метрополітену;
• Розробка та впровадження у виробництво сучасних технологічних процесів з обслуговування та ремонту поїзних пристроїв автоматики та радіозв'язку; впровадження в експлуатацію сучасних поїзних радіостанцій, блоків живлення, люмінесцентних світильників; участь у проходженні випробувань для сертифікації поїзної мікропроцесорної апаратури системи безпеки руху; впровадження понад 20 раціоналізаторських пропозицій;
• Участь у понад 50 тендерах; участь у пошуку організацій з надання необхідних послуг, робіт та постачання продукції;
• Підготовка технічних завдань та іншої технічної документації, техніко-економічних обґрунтувань; аналіз відмов поїзного обладнання, участь у перегляді правил ремонту та норм витрати матеріалів для обслуговування та ремонту рухомого складу метрополітену та ін.;
• Підготовка договорів з різними організаціями за програмою соціально-економічного розвитку метрополітену.

Інженер з охорони праці 1 категорії (з 01.2009):
Атестація робочих місць, щорічні, щоквартальні звіти згідно з встановленими формами, видача розпоряджень та приписів щодо порушень роботи обладнання та недотримання вимог охорони праці згідно НПАОП та технологічних процесів; взаємодія зі спеціалістами Держгірпромнагляду, Фонду соціального страхування від нещасних випадків та профзахворювань, Санепідемстанції; участь у розробці інструкцій з охорони праці, норм видачі засобів індивідуального захисту та спецхарчування, положень; розробка графіків двоступінчастого контролю; участь у комісіях з перевірки знань з питань охорони праці, аудитів; підготовка проектів наказів, актів, протоколів з питань охорони праці; контроль проходження медкомісій та перевірки знань з питань охорони праці.

Інженер 1 категорії

с 03.1994 по 08.1994 (5 месяцев)
НДПКІ "Молния" при НТУ "ХПІ", МДП "ХПИ-ЭМОС", Харків (Освіта, наука)

Удосконалення систем управління з наносекундними імпульсами високовольтних генераторів напруги і струму. Розробка та впровадження озонаторів води та повітря у виробництво.

Образование

Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"

Фізико-технічний факультет, Інженерна електрофізика (Техніка та електрофізика високих напруг), Харків
Высшее, с 1987 по 1994 (7 лет)

Магістр інженерії "Техніка та електрофізика високих напруг"; Інженер-електрофізик

Дополнительное образование и сертификаты

Курси англійської, Всеукраїнське товариство "Просвіта ім. Т. Г. Шевченка", м. Харків, Сертифікат

1994 р., 3 роки

ТОВ "УНЦ "ЕКСПЕРТ #1" - Навчальний курс цивільного захисту, м. Харьків

2023 г., 40 годин

Шебелинський НЦ САРС "ЛІКВО" АТ "Укргазвидобування" - Пожежна безпека для фахівців і керівників газонафтової промисловості

2022 р., 40 годин

Bureau Veritas Ukraine LLC: Курси для внутрішнього аудитора систем інтегрованого менеджменту по OHSAS 18001, ISO 14001, 19011

30.10.2016 - 02.11.2016

EUROCERT SYSTEMS LLC: Підтвердження внутрішнього аудитора систем менеджменту охорони праці згідно ISO 45001, 19011

24.09.2021 - 27.09.2021

ТОВ "Закарпатський ЕТЦ" - Загальні питання з ОП для керівників і посадовців деревообробної промисловості

2022 р., 36 годин

Шебелинський НЦ САРС "ЛІКВО" АТ "Укргазвидобування" - Загальні питання з ОП для керівників і посадовців газонафтової промисл.

2022 р., 36 годин

ТОВ "Закарпатський ЕТЦ" - ПБЕЕС, ПТЕЕС, 4 група з електробезбеки до та понад 1000 В

2022 р., 36 годин

ТОВ "ЦЕНТР ОХОРОНИ ПРАЦІ "НОВАТОР СЕРВІС", м. Харків - НПАОП 0.00-1.65-88

2023, 36 годин

ТОВ "УНЦ "ЕКСПЕРТ #1" - Правила пожежної безпеки в Україні для керівників та посадових осіб, м. Харків

2023, 40 годин

ТОВ "УНЦ "ЕКСПЕРТ #1" - загальний курс охорони праці, м. Харків

2023 рік, 36 годин

Знания и навыки

MS Office Пользователь Internet Аттестованный специалист и внутренннний аудитор по охране труда Опыт ведения договорной работы с предприятиями Инженер-технолог автоматики, телемеханики и связи вагонов метро Магистр инженерии техники и электрофизики высоких напряжений Владение английским языком Охорона праці на виробництві ІV група з електробезпеки Ведення документації 1С:Підприємство Документообіг MS PowerPoint Розробка норм ЗІЗ КЗпП України MS Outlook Самомотивація MS Excel

Знание языков

  • Английский — продвинутый
  • Украинский — свободно
  • Русский — свободно

Дополнительная информация

Професійне володіння англійською (рівень В2).
Обов'язкова служба в Озброєних Лавах СРСР (механік-оператор внутрішніх військ МВС СРСР), 11.1985 - 12.1987.

Похожие кандидаты

Все похожие кандидаты


Сравните свои требования и зарплату с вакансиями других компаний: