«Делегування та управління», Браян Трейсі

Рекомендуємо починати знайомство з делегуванням саме з цієї книги. Автор — відомий фахівець з питань ефективності та експерт у психології Браян Трейсі — впевнений, що великий успіх приходить до тих, хто вміє передавати повноваження. Якщо керівник розпорошує увагу на дрібні, нехай і важливі завдання, які легко міг би виконати будь-хто інший, він припиняє розвиватися та приймати складні виклики. Крім того, делегування дозволяє розкрити й потенціал співробітників.

У книзі представлено 21 принцип делегування. Автор просто, зрозуміло і без «води» розповідає, як навчитися та не боятися доручати різні завдання іншим, мотивує відразу ж застосувати прочитане на практиці.

Нездатність перейти від роботи до управління роботою — головна причина того, що люди зазнають невдач у менеджменті.

«Делегування повноважень», Кейт Кінан

Багато керівників усвідомлюють важливість делегування. Передача повноважень співробітникам дозволяє звільнити робочий графік, використовувати час на планування стратегічних завдань і розв'язання складних проблем. Проте вони неохоче довіряють справи іншим людям. Кейт Кінан аналізує ці нюанси, дає практичні поради, як подолати опір і зробити делегування більш ефективним.

Книга призначена для менеджерів різного рівня, які прагнуть керувати краще, однак занадто зайняті, щоб вчитися. Але буде цікава і широкому колу читачів.

Делегування нагадує забезпечення вологої, спекотної атмосфери в оранжереї з тропічними рослинами. Якщо ви не створите потрібних умов, рослини не заквітнуть.

«Делегування повноважень. Керівництво для менеджерів», Річард Люк, Перрі Макінтош

Автори книги — фахівці у сфері бізнесу — пропонують план делегування повноважень, що складається всього з 5 етапів: визначити коло завдань, вибрати виконавця, доручити завдання, проконтролювати виконання, оцінити результат. Вони також перераховують типові проблеми, які виникають у процесі передоручення справ і пропонують способи вирішення.

Керівництво стане в пригоді всім, хто має людей у підпорядкуванні й хто розмірковує над тим, як за допомогою делегування підвищити продуктивність праці.

Делегування допомагає розв'язувати основну задачу менеджменту — домагатися результатів шляхом управління людьми.

«Однохвилинний менеджер і Ситуаційне керівництво», Кен Бланшар, Патриція Зігармі, Дреа Зігармі

Книга вчить, як стати творчим менеджером, навчає мистецтва ситуаційного керівництва. Ця система відкидає стандартне правило управління — ставитися до всіх підлеглих однаково. Та й про делегування тут сказано чимало. Автори розповідають, чому важливо використовувати індивідуальний підхід до кожного співробітника, знати, коли потрібно делегувати повноваження, коли допомогти, а коли й наказати.

Це практична і захоплива книга, яка допоможе вам вибрати стиль керівництва та витягнути з підлеглих усе найкраще, щоб домогтися найвищих результатів для компанії.

Делегування прийнятне, коли ви маєте справу з людьми, які працюють, покладаючись на себе. Їм не потрібні вказівки, і підтримують вони себе самі.


А яку книгу з делегування порадили б ви?


Читайте також