Resume from April 23, 2024 PRO

Ігор

Директор операційного департаменту банку, заступник голови правління

Employment:
Full-time.
Age:
52 years
City:
Kyiv

Contact information

The job seeker has entered a phone number and email.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Work experience

МСБ+інвестування

from 09.2017 to now (6 years 8 months)
Приватний підприємець, Київ (Приватний підприємець (МСБ))

Доцент кафедри фінансів, банківської та страхової справи

from 09.2012 to 09.2021 (9 years)
Навчально-науковий Інститут менеджменту, економіки та фінансів МАУП, Київ (Фінансова освіта)

Доцент кафедри фінансів, банківської та страхової справи Навчально-наукового Інституту менеджменту, економіки та фінансів МАУП.

Наукове звання: Професор банківської і страхової справи. Атестат академічної ради Міжнародної Кадрової Академії ВЗ№1126.

Курси лекцій та тренінгів з фінансів та банківської справи для студентів заочної форми навчання.

Заступник Голови Правління

from 07.2009 to 11.2009 (4 months)
Активбанк, Київ (Фінанси, банки, страхування)

7.2009 - 11.2009: «Актівбанк». Заступник Голови Правління (Operations, IT, PI).

Удосконалення / налагодження / контроль роботи / процесів в підпорядкованих підрозділах:
Департаменті кредитного адміністрування, Департаменті платіжних систем; Департаменті ІТ; Операційному Департаменті (операції + методологія + безпека). Контроль діяльності відділень.
Досягнення.
Операційний прибуток +540 тис долл. за квартал. Переглянут функціонал, розділені операції бек і фронт офісу та введена система КРІ в Операційному Департаменті та Департаменті по обслуговуванню карток.

Директор Департаменту супроводження операцій (Operations)

from 11.2007 to 07.2009 (1 year 8 months)
«Надра» банк, Київ (Фінанси, банки, страхування)

11.2007 - 7.2009: «Надра» банк. Директор Департаменту супроводження операцій (до 217 штатних співробітників в ЦО + в регіональних управліннях ~ 300 співробітників). Operations, IT, PI.

Результативне керування п'ятьома операційними Управліннями банку (платіжні системи, кредити, депозитні рахунки, моніторинг та колекшн.).
Участь у розбудові мережі відділень.
Забезпечення роздрібної діяльності банку:
Неторгові операції:
- відкриття / закриття депозитних, поточних і т.д. рахунків.
- перекази ВЮ, Юністрім, Травелекс, СЕП, SWIFT.
- проплата дорожніх чеків. Супровід тарифних пакетів для малого і середнього бізнесу. Супровід ФГВ. Комунальні платежі. Електронні ваучери.
- аналіз звірок роздрібних систем.
- касовий блок: керівництво проектом зі зміни робочого місця та функціоналу / операцій касира.
- перерахування / проводки по неторговим операціям.
Кредитні операції:
- повний супровід (абсолютно всі операції) від моменту закінчення продажу кредиту до списання з позабалансу.
Карткові операції:
- повний супровід від моменту заповнення анкети до видачі картки клієнту і подальшого моніторингу операцій.
Різне:
- підготовка звітності в НБУ і МПС, внутрішньої звітності;
- удосконалення IT, спільне написання програм, мінімізація ручних операцій;
- оформлення кредитних договорів, супровід кредитів;
- вирішення спірних, конфліктних ситуацій виникають при обслуговуванні клієнтів: овердрафти / робота з дебіторами, шахрайські операції, технічні збої, втрата грошових переказів, помилки співробітників;
- моніторинг / виявлення нестандартних операцій клієнтів, співробітників, шахраїв.
Щоденний контроль виконання завдань, робота над помилками і заходами які дозволяють запобігти проблемам в майбутньому. Результативні переговори з важливими клієнтами банку. Допомога в побудові забезпечення роботи корпоративного бізнесу.
Досягнення.
Співпраця з міжнародними компаніями Visa, MC та інш. (отримання на розвиток банку близько 900 тис. долл). Вдосконалення та впровадження в банку нових ІТ програм.
Створення центру збору прострочених кредитів (единий підрозділ який давав прибуток, до 74 млн. грн на місяць, і дозволив вижити банку підчас кризи 2008 року). Зміна всіх діючіх інструкцій, технологічніх карт і положеннь для отримання більшої швидкості, прозорості та якості операцій, отримання більшого прибутку та покращеня умов праці співробітників. Зменшені операційні витрати.

Від економіста до Заступника Директора Департамента

from 12.1997 to 11.2007 (9 years 11 months)
"РайфайзенбанкАваль", Київ (Фінанси, банки, страхування)

06.2006 - 11.2007: "Райффайзен банк Аваль". Центральний офіс. Заступник Директора Департаменту (до 200 штатних співробітників в ЦО + вертикаль ~ 350 співробітників в Дирекціях). Operations, PI.

Управління великим колективом одного з найбільших роздрібних банків, виконання складних системних завдань, повна підтримка роботи відділень всій мережі банку. Керівництво бізнесом платіжних карт (7 млн. карток). Розробка нових продуктів та ко-брендінгових програм. Супроводження та удосконалення операцій з чеками, монетами, грошовими переказами та всіма інш. роздрібними продуктами. Організація тендерів з аутсорсингу.
Досягнення.
Результат співпраці з міжнародними компаніями Visa, MC та інш., крім загального прибутку банку, отримання на розвиток банку близько 2,3 млн. долл.
Покращена процедура зберігання і розсилки монет, рекламних матеріалів у відділення, автоматизовані процеси супроводу грошових переказів, створення “з нуля” колекшн центру, релокація та покращення роботи Інформцентру та інш.
Залучення торговців на прийом карток AmEx: збільшення мережі та прибутку банка в 8 разів. Перемовини, укладення нових договорів з Українськими банками агентами: збільшена депозитна база на 12млн долл та загальні прибутки від агентів.
Голова Головного кредитного комітету за споживчими кредитами Центрального офісу:
видано близько 700 тис. шт. потреб кредитів, при цьому якость всього роздрібного портфелю з 3,7% прострочки.

1997 - 06.2006: "Аваль". Центральний офіс. Інспектор, спеціаліст, провідний економист. Начальник сектора, начальник відділу моніторингу, Начальник управління забезпечення Департаменту роздрібного бізнесу. Operations, IT, PI, Security, Credits, Cards (до 64 штатних співробітника + вертикаль в Дирекціях ~ 250 чоловік).

Створено ефективно працюючий підрозділ «Back» офісу банку. Змінено й налагоджені процеси і технології роботи в п'яти відділах Центрально офісу Мережа (24 обласні Дирекції, 1400 відділень) - реорганізація відділів забезпечення та моніторингу в мережі, зміна функцій, технологій і процесів; контроль за виконанням поточної та позапланової роботи.
Відповідальність за своєчасне і якісне впровадження продуктів, та контролю всіх роздрібних ризиків. Удосконалення та впровадження нових ИТ продуктів. Розроблено нові програми моніторингу банківських операцій та шахрайства. Результат - відвернені збитки банку на суму понад мільйон доларів.

Education

SIC Academy (Великобританія)

МВА "Найкращі практики", Київ
Higher, from 2010 to 2012 (2 years 8 months)

Освіта
-2010-2012 р. SIC-ACADEMY(Великобританія), MBA, Master of Business Administration. Diploma Reg. №:SIC.MBA.18/02-41;
-1993-1999 р. Державна Академія транспорту КІЗТ. Спеціальність: Менеджмент. Кваліфікація: Інженер-економіст. Диплом спеціаліста МА НХ №001155 від 30 червня 1999р.

Інше навчання:
- Cambridge (England). Visa Bank Card Business School;
- Спайдер. Курс – Project Management for Executives;
- Nordic Training International. Эффективная коммуникация в команде;
- Киево-Могилянская бізнес-школа. Strategic skills та Manager‘s skills;
- MasterCard Europe. Effective Fraud & Risk Management Courses
- Навчання в банках Райфайзенгруп в різних країнах.
- Банківськи курси і семінари в Польщі, Німеччині, Росії, Англії, Шотландії, Канаді та Південній Африці.

Additional information

Робочі / проектні групи - зміна методології банківських операцій, зміна ІТ систем, оптимізація процесів і операційних функцій, перебудова роботи Інформаційного Центру, побудова Колекшн Центру, розробка програм оплати праці та мотивації персоналу і т.д.

Досягнення.
Введення нових форм KPI, централізація роздрібних функцій в трьох банках.
Створення колекшн центрів в двох банках (м'який збір боргів, 90+):
- введення нової структури, опис, затверджений нового порядку процесу збору боргів, введення системи заохочень. Результат (приклад Надрабанк) – підвищення збору проблемних боргів з 32 тис.грн до 74 млн.грн на місяць.
Розрахунки зі страховими компаніями (в двох банках):
- створена нова структура; набраний, навчений персонал. Результат збільшені збори платежів СК в 7 разів.
Вдосконалення еміссії карт. Результат (приклад Авальбанк): економія витрат 826 025дол США в рік. Укладення нових договорів з постачальниками ПІН - конвертів і пластикових карт. Щорічна економія близько 579 319грн. Договора про співпрацю з МПС (результат: дохід банку до 1,5 млн. Дол . і до 300 тис. Євро).
Налагодження роботи Інформаційного Центру РайфайзенбанкАваль:
- при 7 тис. зверненнях клієнтів щодня, підняття рівня дозвону з 66 до 98,8%, знижений час очікування клієнта на лінії з 80с до 7с., зупинена плинність кадрів, підвищено якість обслуговування кліентів і рівень знань співробітників.
Розроблено ряд нових нормативних документів в трьох банках. Розробка і впровадження нової концепції всіх роздрібних ризиків (Аваль). Результат - щомісячне поліпшення якості портфеля фізичних осіб.
Зменшено термін доставки карт в відділення з 2 тижнів до 3 днів в Аваль банку.
Розробка нових програм і впровадження нових способів моніторингу карткових операцій. Результат - попереджено шахрайство на суму понад мільйон доларів в Аваль банку.
Покращена процедура зберігання та розсилки монет, рекламних матеріалів, автоматизовані процеси супроводу грошових переказів в трьох банках.

Заохочення/нагороди:

2007р. - Диплом асоціації банків членів платіжних систем «ЕМА»: Найкращий фахівець по боротьбі з шахрайством в банках України.
2006р. - Подяка Правління «РайфайзенбанкАваль»;
2005р. - Золотий знак «РайфайзенбанкАваль»; 2004р. - Пам'ятний подарунок «Аваль» Банку;
2002р. - Почесна грамота «Аваль» Банку; 1999р. - Пам'ятний подарунок «Аваль» Банку.

Особисті якості
Надійність, порядність, досвідченість та праця на результат.

More resumes of this candidate

Similar candidates

All similar candidates


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: