Resume from April 17, 2024 PRO

Олександр

Технічний директор, головний інженер, керівник підприємства, 50 000 UAH

Employment:
Full-time.
Age:
59 years
City of residence:
Kharkiv
Ready to work:
Cherkasy, Dnipro, Kharkiv, Kyiv, Lviv, Odesa, Poltava, Sumy, Ternopil, Zaporizhzhia

Contact information

The job seeker has entered a phone number and email.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Work experience

Фахівець з технічної підтримки

from 12.2019 to now (4 years 4 months)
ПП, Консалтингова практика оцінки підприємства, Харків (Сільське господарство, агробізнес)

Приватна консалтингова практика оцінки підприємства з метою оптимізації управління підрозділами та виробничими активами; розробка та впровадження оптимальних технологій для підприємства (обробіток та зберігання).
Приватна консалтингова практика створення та впровадження програм автоматизації управління та контролю руху МТЦ на підприємствах (програма 1С8:Підприємство) та системи управління основними фондами підприємства (Smart EAM, СRM) на основі програм Агроконтроль, Cropio та інші.

Технічний директор агрохолдингу

from 03.2019 to 12.2019 (9 months)
ТОВ "Аграрні Системні Технології", Київ (Сільське господарство, агробізнес)

У підпорядкуванні – 34 інженери; машинно-тракторний парк (в експлуатації) 155од.тракторів та спец.техніка + 107од. автотранспорту.

-Розрахунок необхідної кількості техніки та обладнання, в т.ч. вказівку технічних вимог до виконання виробничої програми;
-планування, організація, компонування та розстановка техніки та обладнання з метою виконання виробничої програми;
-планування витрат ТМЦ на експлуатацію техніки та обладнання, на ремонти;
-розробка проектів з модернізації техніки та обладнання;
-оновлення техніки та обладнання;
-планування витрат та розрахунок економічного ефекту, пов'язаного з модернізацією або придбанням інноваційної техніки та обладнання;
-контроль за ефективним використанням ТМЦ, спрямованих на ремонт чи модернізацію;
-контроль за станом техніки;
-контроль за експлуатацією та утриманням техніки;
-Участь у перевірці техніки на предмет технічної готовності;
-складання списку техніки, що підлягає списанню.

Досягнення: -Організація онлайн контролю переміщення МТЦ (склад-транспорт-с/г агрегат), з паралельною фіксацією в 1С8:Підприємство (ведення журналу "Історія виробництва").
- оптимізація штрих-кодового зберігання МТЦ від стелажу конкретного спеціаліста, до адресного, з наступним розподілом та закріпленням за одиницею техніки МТЦ.

Фахівець з технічної підтримки

from 02.2018 to 03.2019 (1 year 1 month)
ПП, Консалтингова практика оцінки підприємства, Харків (Сільське господарство, агробізнес)

Приватна консалтингова практика оцінки агропідприємства для інвестора з метою визначення основних засобів та їх стану для подальшого використання в агротехнологіях.
Приватна консалтингова практика створення та впровадження програм автоматизації управління та контролю руху МТЦ на агропідприємствах (програма 1С:Підприємство 8 та 1С:ТОиР).

Технічний директор департаменту

from 04.2017 to 02.2018 (10 months)
ПП "Аграрна компанія 2004" » агрохолдингу «Група компаній VITAGRO», Волочиськ (агробізнес (рослинництво та тваринництво на 67000 га))

У підпорядкуванні - 71 співробітник; машино-тракторний парк (в експлуатації) 371од.тракторів та зернозбиральних комбайнів; 172од. вантажних автомобілів.

Обов'язки: (основні – (як кризовий менеджер) організація автоматизації та прозорості процесів виробництва):
1. організація обліку руху запчастин в 1С:8 як нових, і вживаних, при цьому систематизувати роботу відділу поставок через 1С:8 (заявка + відстеження виконання заявки + прихід складу + отримання за заявкою); адресне складське зберігання запчастин (штрих-код) з прив'язкою до 1С:8;
2. впровадження, замість планово-попереджувального ремонту, ремонт за технічним станом (система ремонту 1С:ТОіР); систематизувати роботу інженерної служби;
3. автоматичний облік у 1С:8 роботи техніки (оброблена площа, пройдений шлях, витрата палива) за допомогою програми «DOZOR» системи GPS контролю;
4. використання системи «точного землеробства» з метою збільшення врожайності та зниження прямих витрат;
5. Використання системи «точного керування» з метою збільшення продуктивності агрегату та зниження витрати пального на одиницю площі.
6. на основі обліку руху запчастин в 1С:8 та впровадження ремонту за технічним станом, розробка та впровадження аналогічної системи для виробничих напрямків тваринництво (ВРХ, свинарство), будівництво, садівництво та дорожньо-будівельного підрозділу.

(супутні – як директор департаменту):
- функціональне керівництво інженерно-технічними службами підприємства (машинно-тракторний парк, автотранспорт, обладнання, будівлі та споруди,елеваторні підрозділи та зерносховища);
- організація ремонтно-відновлювальних робіт (програмне та матеріально-технічне забезпечення сервісних інженерів та інженерів підприємств; планування та виконання ремонтних робіт; контроль роботи сервісної служби);
-матеріально-технічне забезпечення (контроль поставок, використання та облік запчастин та витратних матеріалів);
-Організація навчання та перевірка знань інженерів підрозділів та сервісної служби з експлуатації та ремонту техніки;
-формування та контроль виконання бюджет-плану;
-розробка стратегії роботи та розвитку технічного спрямування підприємства;
-контроль ведення та своєчасного оформлення звітної інженерної/загальногосподарської документації працівниками інженерною службою;
-робота із сторонніми організаціями (держ.структура, обслуговування, постачання обладнання та комплектуючих); та інше.
Досягнення: - Виконані вище перераховані (як кризовий менеджер) пункти 1,3,4,5,6.
-оптимізована складська логістика ( скорочення складів підрозділів з 16 до 5 шляхом створення єдиної системи, оптимальних переміщень (логістика), обліку та постачання).

Начальник технічної служби

from 03.2015 to 04.2017 (2 years 1 month)
ТОВ «МРІЯ Агрохолдинг», Тернопіль (агробізнес (рослинництво та тваринництво на 185000 га))

У підпорядкуванні 122 співробітники (87 інженерів та 35 працівників інженерної служби); 250од. тракторів та комбайнів; 148од. вантажних автомобілів.

Обов'язки: – функціональне керівництво інженерно-технічними службами холдингу (експлуатація, ремонт та обслуговування машинно-тракторного парку, автотранспорту, обладнання та будівель);
- планування, організація та контроль роботи сервісної служби (програмне та матеріально-технічне забезпечення сервісних інженерів, планування та виконання ремонтних робіт підвищеної складності, розподіл обсягу робіт у сервісній службі);
-матеріально-технічне забезпечення (контроль поставок, використання та облік запчастин та витратних матеріалів);
-організація навчання та перевірка знань інженерів підрозділів та сервісної служби з експлуатації та ремонту техніки;
-формування та контроль виконання бюджет-плану поточного періоду; -розробка стратегії роботи та розвитку технічного напряму холдингу;
-контроль ведення та своєчасного оформлення звітної інженерної/загальногосподарської документації працівниками інженерної служби;
-робота із сторонніми організаціями (держ.структура, обслуговування, постачання обладнання та комплектуючих); і інше.

Досягнення: - організовано інженерну службу холдингу з "нуля" до повного функціонування (холдинг був оголошений банкрутом у 2014 році та повністю розформований з паралельним знищенням усіх ІТ-систем, служб підрозділів та ремонтно-обслуговуючих баз).
-створено та навчено сервісний підрозділ (ремонт підвищеної складності), експлуатаційно-ремонтний (створені та укомплектовані ремонт.бази), складський підрозділ (облік МТЦ в об'єднаних програмах 1С8:Бухоблік та 1С8:Підприємство; адресне зберігання по штрих-коду запчастин; логістика оперативного постачання МТЦ та їх переміщення).
-впроваджено елементи системи "Точне землеробство" та SMART ЕRM.

Фахівець з технічної підтримки

from 11.2013 to 03.2015 (1 year 4 months)
ПП, Консалтингова практика оцінки підприємства, Харків (Сільське господарство, агробізнес)

Приватна консалтингова практика оцінки агропідприємства інвестору з метою визначення основних засобів та їх стану для подальшого використання в агротехнологіях.

Головний інженер агропромислового департаменту

from 01.2007 to 11.2013 (6 years 10 months)
ТОВ «Група АГРОТРЕЙД», Харків (агробізнес (рослинництво та тваринництво на 61000 га, зберігання, переробка, реалізація зернових та олійних культур))

У підпорядкуванні 88 інженерів та працівників інженерної служби; 187од. трактори та комбайни; 79од. вантажних автомобілів.
Обов'язки - практичне застосування в аграрному виробництві всіх передових технологій вирощування сільгосп культур (від окультурення непрямих земель за «класичною» технологією, до вирощування культур за «нульовою» або «мінімальною» технологією) з моніторингом ринку сучасної техніки (трактори та сільгосп машини основних світових і вітчизняних фірм-виробників). Знання конструкції та експлуатації сучасної техніки.
-організація роботи з фірмами-постачальниками на предмет поставки техніки, що купується, паливно-мастильних матеріалів, запчастин і ремонту за рекламаціями та договорами-постачаннями;
-ведення переговорів та проведення тендерів поставок; оформлення договорів з фірмами-постачальниками та контроль їх виконання (придбання техніки через лізинг (договори – оплата на всіх етапах – постачання);
-планування (складання річного бюджет-плану) технологічних процесів та контроль їх виконання;
-Аналіз відмов з подальшим створенням складських запасів або усунення причин цих відмов;
-контроль роботи інженерної служби підрозділів та технічна їх консультація; ведення звітної документації та моніторингу тех.процесів.

Досягнення: -запровадження технологій точного землеробства (технологій збільшення врожайності) шляхом переобладнання с.г. машин та їх використання.
- Організація обліку МТЦ в 1С на агропідприємствах холдингу з дистанційним управлінням.
- Організація дистанційного контролю роботи техніки та витрат ПММ. Впровадження точного водіння та автоматичного позиціонування техніки на полях холдингу з подальшим відображенням у 1С8 виконаного обсягу робіт та витрати ПММ.

Education

Харківський інститут механізації та електрифікації сільського господарства

Механізація сільського господарства, Харків
Higher, from 1982 to 1987 (5 years)

1986-1987р. пройшов додаткову підготовку щодо організації та управління сільськогосподарським виробництвом у системі АПК; присвоєно кваліфікацію: організатор підприємств АПК.

Additional education and certificates

Основи управління персоналом

2015

Фінанси для нефінансистів

2015

Допуск до вантажопідіймальних кранів, котлів під тиском, АЗС (посвідчення №02-16-20)

2016

Допуск до систем газопостачання України ДНАОП 0.00-1.20-98, ДБН В.2.5-20-2001 (посвідчення № 234)

2005

Відповідальний за безпечну експлуатацію газового господарства котелень (свід.№ 1063 від 29.02.1988р.)

1988

Knowledge and skills

MS Excel MS Word MS Office Пользователь ПК Користувач ПК MS PowerPoint 1С:Предприятие 1С:Підприємство AutoCAD CRM Битрикс24 Бітрікс24 Cropio Wialon Инженер-диагност (механика,гидравлика,гидростатика,электрика) Інженер-діагност (механіка, гідравліка, гідростатика, електрика)

Language proficiencies

  • Ukrainian — fluent
  • Russian — fluent
  • English — above average

Additional information

- інженер I категорії агровиробництва.
Ключова інформація:
-Розуміння основних цінностей компанії та побудова політики управління та розвитку компанії на їх основі.
-Уміння управляти підрозділами (організація, координація підрозділів та проведення комплексних робіт; експлуатація та ремонтно-відновлювальні роботи).
-Вміння відбудовуваті або модернізувати управлінську структуру (оптимізувати підрозділи).
-Вміння систематизувати вирішення загальних питань підрозділів; визначати цілі команди з розподілом завдань між виконавцями (ефективного делегування завдань).
-Вміння складання бюджету, контролю та аналізу фінансово-економічної діяльності підрозділів та виробничих активів.
-Знання інноваційних технологій обробки ґрунту, вирощування, обробки та зберігання сільгосп культур.
-Вміння розробки, впровадження та ведення внутрішньої документації.
-Вміння починати проекти з нуля (від розробки до застосування).
-Вміння автоматизувати та створювати "прозорість" виробничих процесів (облік МТЦ; контроль експлуатації техніки та її тех.стан в online-режимі та ін.).
-Вміння адаптувати придбанні інтегральні програми безпосередньо до підприємства чи його розробка.
-Вміння створювати облік запчастин в 1С від заявки до видачі зі складу, як нових, так і вживаних запчастин (залучення суміжних відділів у вирішенні спільних питань).
-Вміння переводити із планового ремонту на ремонт за станом (1С:ТОіР) - "Бережливе виробництво" (lean production).
-Вміння впроваджувати системи точного землеробства та координувати їх використання у виробництві.

Успішно реалізовані проекти:
-Організація інженерної служби холдингу «з нуля» до повноцінного кваліфікованого підрозділу (служби ремонту, сервісу, експлуатації, склади МТЦ та ПММ), що дозволило існування агрохолдингу «Мрія» у 2015 році;
-Створення та впровадження програм автоматизації управління та контролю руху техніки, МТЦ та ПММ на всіх етапах роботи;
-Створення та впровадження інтегральної програми ремонту техніки за її технічним станом, через 1С:Підприємство 8 (перехід з планово-попереджувального ремонту (ППР) на ремонт за технічним станом (попередження ризику аварійної поломки техніки; збільшення її напрацювання «до відмови/поломки» та оптимізація) ремонтно-відновлювальних робіт);
-Створення та впровадження систем автоматичного обліку (в режимі реального часу) переміщення вантажів по підприємству (наприклад, склад-поле-сівалка), роботи техніки (наприклад, якийсь механізатор, витрата ПММ та обсяг виконаної роботи агрегатом в 1С:Підприємство 8).
-Впровадження систем точного землеробства (зменшення витрати насіння, мінеральних добрив, ЗЗР та ПММ за збільшення продуктивності агрегатів та врожайності).
-Впровадження систем картування врожайності (визначення «прибутковості» поля з урахуванням даних карт врожайності).
-Розробка, виготовлення та впровадження автоматизованих систем приготування робочих розчинів; розчинних вузлів приготування робочого розчину з точним співвідношенням компонентів ЗЗР у воді та паралельним контролем виробництва, відвантаження в режимі реального часу.
-Розробка, виготовлення та впровадження систем дозованого внесення рідких добрив з паралельним контролем у режимі реального часу та прив'язкою до поля (автоматизація процесу списання ЗЗР як витрат на полі).
-Будівництво насіннєвого заводу від обґрунтування та підбору обладнання до встановлення та введення в експлуатацію (лінія CIMBRIA (Данія) калібрування, протруювання та порційного затарювання насіння зернових та технічних культур, об'ємом 10000т/рік, з подальшим складським зберіганням).
-Будівництво зернового елеватора на 108000т зберігання в силосах (83000т Mulmix (Італія) + 25000т АгроБуд), та відвантаженням в авто (3000т/сут) або залізничний транспорт (1800т/сут). Дві лінії, з прийманням від автотранспорту сумарно 6000т/добу та шахтними двозонними (зона рекуперації та рециркуляції гарячого повітря) сушарками STRAHL 1700 (Італія) (приділ. витрата газу 0,8-1,1м3/т% з м'яким режимом сушіння (відбір 3) ,9%/год води)) загальною продуктивністю 2400т/сут (з 28% до 14%) та з 4шт операційними силосами по 500т для вологого зерна + сепаратори Buhler TAS 206-6 (Швейцарія) (решітчастого типу; по 250т/ . Аспіраційна система (очищення повітря від дрібнодисперсного зернового пилу) циклонами Mulmix (Італія). Проект виконав Інтерпроект GmbH; монтаж та будівництво - ЧП Вектор, Акварі.

-Маю посвідчення водія з відкритою категорією В, В1.
-Маю посвідчення тракториста-машиніста з усіма відкритими категоріями.
-Веду активний спосіб життя, у вільний час займаюся водними видами спорту (майстер спорту по греблі на байдарках), а так само захоплююсь бігом на лижах та велоспортом.
-Стресостійкий – під час війни 2022 року перебуваю у м.Харків (Салтівка).

More resumes of this candidate

Similar candidates

All similar candidates


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: