Resume from October 25, 2023 File

Людмила

Учитель, викладач української мови та літератури

Age:
50 years
City of residence:
Svitlovodsk
Ready to work:
Kremenchuk

Contact information

The job seeker has entered a phone number and email.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Uploaded file

The file contains 1 more page.

Quick view version

This resume is posted as a file. The quick view option may be worse than the original resume.

Формування ключових компетентностей учнів
на уроках української мови та літератури
за допомогою цифрових інструментів

Місце роботи – Курахівський професійний ліцей
Посада – викладач української мови та літератури, зарубіжної літератури
Кваліфікаційна категорія – спеціаліст вищої категорії
Педагогічне звання - викладач-методист
Педагогічний стаж – 31 рік
Мій сайт - https://snowluda6.wixsite.com/my-site
Моє життєве кредо: "Не кажи світові про те, що ти хочеш зробити –
покажи, як ти робиш".
Моє педагогічне кредо: "Учитель не той, хто вчить, а у кого вчаться".
Тема досвіду:"Формування ключових компетентностей учнів на уроках української мови та літератури".
Займаюся неперервною самоосвтою (у наявності сертифікати про прохо-дження курсів підвищення кваліфікації при ІППО, семінари, вебінари, тренін-ги).
Постійний член журі Міжнародного конкурсу української мови імені Петра Яцика, постійний член журі конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. 2022 – працювала у складі експертної групи атестаційної комісії департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації (Циганок Олена, викладач української мови та літератури, Покровський професійний ліцей; Гречук Клавдія, викладач української мови та літератури, Селидівський професійний ліцей). Фіналістка щорічної національної премії GLOBAL TEACHER PRIZE UKRAINE, номінація "Вчитель прифронтової зони" (2021 р.).
Маю власні друковані розробки уроків у науково-методичних журналах, методичні посібники (як з української мови, так і з української літератури), затверджені НМЦ ПТО у Донецькій області. Розробки кращих уроків розміщені на освітянських платформах: «Всеосвіта», «Освіта ua" (журнал "Відкритий урок: розробки, технології, досвід" — всеукраїнське електронне педагогічне видання): "Розділові знаки при прямій мові. Діалог (на матеріалах творчої спадщини А. С. Макаренка)" (26. 02. 2021), "Меморіальний будинок-музей Лесі Українки. Сурамі, Грузія" (07. 04. 2021), "Професійна лексика. Поклейка шпалер" (16. 04. 2021), "Олесь Гончар. "Модри Камень" (06. 05. 2021), Феномен «кларнетизму». Оптимістична тональність у поезіях П. Тичини «Арфами, Арфами…», «Опанно Інно…», «Ви знаєте, як липа шелестить…» (2022), «Ґійом Аполлінер – поет-авангардист. Специфіка віршованої форми каліграм («Зарізана голубка й водограй»). Тема кохання й часу у вірші «Міст Мірабо» (2022), Методичний матеріал для роботи з теми: «Складне речення з різними видами сполучникового і безсполучникового зв’язку. Поклейка шпалер» (міжпредметна інтеграція: українська мова, англійська мова, спец. предмет «Технологія малярних робіт»)
2019 (18. 11. 2019 № 3) рік - розглянуто та затверджено на нараді НМЦ ПТО посібник методичні матеріали проекту «A Poet (a writer) is a national symbol of your country / Поет (письменник) - національний символ вашої країни» - результат роботи країн-партнерів (Україна, Грузія, Вірменія, Азербайджан, Литва, Латвія, Молдова, Болгарія, Словакія).
Розповсюджую свій досвід на обласних вебінарах, які організовує Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Донецькій області: виступала з доповідями:
- «Використання інноваційних прийомів на уроці української літератури» (2018);
- «Методичні рекомендації щодо створення сайту» (2019)»;
- «Робота учнів та викладачів Курахівського професійного ліцею в eTwinning – навчальній програмі Європейської Комісії» (2019);
- «Презентація власного досвіду» виступ на обласній панорамі педагогічної творчості викладачів української мови та літератури, світової літератури (2020);
- на засіданні літературної вітальні «Я в серці маю те, що не вмирає», з нагоди ювілейних дат Лесі Українки та Павла Тичини поділилася досвідом проведення міжнародних онлайн уроків, присвячених творчості Лесі Українки та Т. Г. Шевченка (Khashuri, Грузія LEPL Khashuri N1 Public School та Gori, Грузія LEPL Vazha Pshavela Gori N9 Public School).
Маю власний сайт "Моє портфоліо", який розробила для активного користування як учнів, так і колег-філологів. Активно веду сторінку на Facebook, на якій висвітлюю результати своєї роботи.
Учасниця Всеукраїнських та Міжнародних конференцій, онлайн семінарів. Зокрема: 3 грудня 2019 р. я взяла участь у Всеукраїнській Інтернет-конференції за темою: "Міжнародна співпраця в галузі професійної освіти", яка проводилася за ініціативою Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Донецькій області та за участю ЗП(ПТ)О і НМЦ ПТО у Волинській, Рівненській і Луганській областях.
Червень 2019 – Міжнародна конференція «eTwinning – creativity and ennovation» (Румунія).
10 - 11 червня 2021 взяла участь в eTwinning онлайн-семінарі "School cooperation in the Danube Region 2021 (Еразмус+)» (Бельгія). Була коучем групи «Student’s media literacy project».
17. 12. 2021 – Науково-міжнародна конференція, виступ на тему: «Урок як елемент міжнародної співпраці».
З 2018 року разом з учнями працюю у Міжнародній освітній програмі Європейської Комісії eTwinning. Результат роботи в освітніх проєктах - нагородження Національними та Європейськими знаками якості, три роки поспіль маємо нагороду - "Кращий проєкт місяця".
З 2020 року у міжнародній волонтерській програмі вчителів "Літня школа" (засновники - Marine Porchkhidze - Founder of project "Volunteer", Irma Kurtanidze - Russian language program manager. Грузія). Дітям Грузії провела міжнародні онлайн уроки, присвячені творчості Лесі Українки, Т. Г. Шевченку (Khashuri, Грузія LEPL Khashuri N1 Public School та Gori, Грузія LEPL Vazha Pshavela Gori N9 Public School), урок присвячений війні і миру.
Під час проведення уроків використовувала сучасні методи, прийоми та цифрові інструменти: слово вчителя, виразне читання, правильне чи хибне твердження, з запропонованих слів створіть реченння, доберіть слова-асоціації, ментальна карта, інтерактивна презентація, складання пазлів, кросворд, інтерактивний плакат, Zoom, Microsoft Teams, Flipgrid…
Мої учні беруть постійну участь у різноманітних заходах: флешмобах, віртуапльних панорамах, присвячених визначним подіям, як в українській літературі, так і у суспільно-політичному житті, посідають призові місця у Всеукраїнських олімпіадах («Всеосвіта»), учасники Всеукраїнського конкурсу з українознеавства «Патріот», цифрового марафону з української мови імені Петра Яцика. У 2019 році моя учениця посіла ІІ місце у Всеукраїнському конкурсі (конкурс творчих проєктів "Юний PROJEKT-MANAGER" у номінації "Екологія і проєкти"), я була керівником її проєкту. У 2021 році учениця стала лауреатом обласної Інтернет-вікторини "Україна в цифрах, 2022 – участь у Міжнародному конкурсі «Змагаймось за нове життя», номінація – декламація.
Важливою складовою навчально-виховного процесу є позакласна робота з української мови та літератури, що допомагає формувати пізнавальний процес до предмета, розкрити учням красу й багатство української мови, її роль у формуванні особисті й розвитку держави. Проводжу різноманітні виховні заходи присвячені національним, народним святам (приклади розміщено у презентації), відео моїх заходів розміщено на сайті Донецької обласної державної адміністрації департамента освіти і науки КЗ Донецькийпалац молоді «Юність».
У своїй роботі я найчастіше використовую такі інноваційні методи та прийоми:
- стрічка часу;
​- інтерактивний плакат;
​- кубик Блума;
​- правильне чи хибне твердження;
- алгоритм;
​- кроссенс;
​- лепбук.
- робота в малих групах;
​- рольова гра;
​- мозковий штурм;
​- займи особисту позицію;
​- складання кластера;
​- сенкан;
​- асоціативний малюнок ;
​- ілюстративний диктант;
​- алгоритм;
​- складання пазлів;
​Цифрові інструменти, якими користуюся під час проведення уроків:
Google Classroom MindMeister
​Kahoot Book creator
Microsoft Teams LearningApps
Zoom Wakelet
Nearpod ThingLink
Quizlet Createcollage
Canva Studystack
Padlet Wordwall
Sway Animaker
(приклади наведено у презентації).

Similar candidates

All similar candidates

Candidates at categories

Candidates by city


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: