Resume from September 1, 2022 PRO

Олексій

Системний інженер (AIX, Linux, Windows)

Employment:
Full-time, part-time.
Age:
46 years
City of residence:
Zhytomyr
Ready to work:
Kyiv, Lviv, Remote, Zhytomyr

Contact information

The job seeker has entered a phone number and email.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Work experience

Головний фахівець відділу супроводу серверів та систем збереження даних Управління інфраструктури та мереж Департаменту інформаційних технологій

from 01.2013 to 06.2022 (9 years 5 months)
АТ “Міжнародний резервний банк”, Київ (Фінанси, банки, страхування)

-- Тривалий досвід інженера з системного адміністрування ОС Red Hat Linux based, SLES та IBM AIX (advanced bash). Впровадження, супровід та експлуатація ПЗ Red Hat Satellite для адміністрування багатьох сотень серверів (як віртуальних, фізичних так і хмарних) та інтеграцією з VMware. Впровадження, супровід та експлуатація єдиних систем моніторинга ОС AIX/Linux/Windows/VMware/RHV на базі ПЗ lpar2rrd та різноманітних СЗД на базі ПЗ stor2rrd.
-- Щоденне адміністрування серверних ОС MS Windows Server 2016/2019/2022 Core (w/o GUI) а також з GUI, переважне використання у роботі powershell. Адміністрування десктопних ОС MS Windows 10/11.
-- Системне адміністрування наступного ІТ-обладнання та робота по кейсам підтримки: IBM Power сервера (Power 6/7/8/9) та IBM HMC, IBM FC SAN switch, HPE FC SAN switch, IBM System X сервера, IBM BladeCenter H, IBM Storwize, HPE DL сервера, HPE Synergy, HPE 3PAR, HPE StorEver, EMC DataDomain, Quantum, DELL сервера, NetApp, Mellanox та багато ін. Досвід системного адміністрування та підтримки безперебійного функціонування всіх компонентів та вузлів АПК Teradata 6700/6800 в цілому.

Інженер з комп'ютерних систем

from 12.2011 to 12.2012 (1 year)
ТОВ з ІІ “Ферпласт-Україна” (Легка та деревообробна промисловість)

-- Впровадження, супровід та експлуатація системи комплексного розподіленого моніторингу вузлів мережі та програм (загалом не менше 400 вузлів) на базі програмного забезпечення Zabbix із використанням протоколу SNMP та скриптів.
-- Розгортання мережі комплексного розподіленого моніторингу на базі ОС *NIX/MS Windows та Zabbix з використанням протоколу SNMP та скриптів.
-- Розгортання мережі комплексного розподіленого моніторингу джерел безперебійного живлення APC, MGE, BestPower та іншого апаратного забезпечення на базі ОС *NIX/MS Windows та Zabbix з використанням скриптів.
-- Експлуатація та супровід антивірусної мережі підприємства на базі Kaspersky Business Space Security (один сервер антивірусного захисту та більше 70 робочих станцій).
-- Експлуатація та супровід MS AD сервера, та супутніх сервісів на базі MS Windows Server 2003, 2008; написання скриптів для автоматизації одночасного обслуговування та виконання необхідних дій для більш ніж 70 робочих станцій та серверів.
-- Експлуатація та супровід клієнт-серверного бухгалтерського програмного забезпечення M.E.Doc та іншого програмного забезпечення для формування і подачі податкової та персоніфікованої звітності із використанням цифрових підписів (з використанням звичайних файлів та апаратних ключів USB-token) різних сертифікаційних центрів України.
-- Досвід роботи із термінальним програмним забезпеченням на базі Citrix із використанням окремого віртуального сервера Citrix Branch Repeater та робочих станцій MS Windows.
-- Досвід роботи із комплексним програмним забезпеченням організації сумісної роботи IBM Lotus Notes та із ERP-системою Oracle JD Edwards.
-- Експлуатація та супровід комплексних Wi-Fi мереж підприємства на базі точок доступу Motorola та AT (до 30 точок доступу). Експлуатація та супровід Wi-Fi клієнтських пристроїв, таких як різні промислові мобільні термінали збору інформації із вбудованими зчитувачами штрих-коду Motorola та різні моделі термопринтерів виробництва Zebra tech.
-- Експлуатація та супровід комплексної системи відеоспостереження на підприємстві на базі трьох цифрових відеореєстраторів Balter серії BR (до 48 відеокамер з UTP-перетворювачами відеосигналу). Експлуатація та супровід системи обліку робочого часу та відвідуваності на базі зчитувачів персональних магнітних карт та відповідного серверного устаткування.
-- Експлуатація та супровід цифрових гібридних АТС Panasonic IP-PBX, досвід роботи з відповідним програмним забезпеченням керування та моніторингу, підключення до корпоративної мережі підприємства. Інтеграція даної АТС із GSM-шлюзами, а також міні-сотами, репітерами та телефонними трубками DECT стандарту на великому підприємстві.
-- Досвід з ремонту складних оптичних комп'ютерних мереж із використанням гелевих сплайс-модулів; складання структурних та принципових схем оптичних мереж підприємства; участь у проекті повної модернізації оптичної мережі підприємства з міграцією від з'єднань на базі гелевих сплайс-модулів до зварних з'єднань.

Інженер з комп'ютерних систем

from 11.2010 to 12.2011 (1 year 1 month)
ТОВ "Інтер-Лінк" (входить до складу групи компаній ПрАТ “Датагруп”) (Інтернет провайдер за технологією FTTB)

-- Впровадження, супровід та експлуатація системи моніторингу вузлів провайдерської мережі по трьом містам Хмельницької області (Шепетівка, Славута, Нетішин, загалом до 200 вузлів) на базі програмного забезпечення Zabbix із використанням протоколу SNMP та скриптів.
-- Супровід та експлуатація серверів провайдерської мережі під керуванням операційної системи FreeBSD-8.x.
-- Супровід та експлуатація комутаторів другого та третього рівня провайдерської мережі.
-- Розробка скриптів для впровадження обмеження та контролю доступу до мережі для абонентів по MAC-адресам на базі керованих комутаторів другого рівня різноманітних брендів.
-- Організація автоматичного щоденного резервного копіювання всієї критичної інформації на серверах підприємства, керування резервними копіями та відновлення необхідної інформація за потреби.

Інженер з комп'ютерних систем

from 02.2008 to 09.2011 (3 years 7 months)
Шепетівське КП водопровідно-каналізаційного господарства (Водопостачання та водовідведення по місту)

-- Створення промислової обчислювальної мережі на базі сервера терміналів під керуванням операційної системи MS Windows 2003 Server та з використанням штатних робочих станцій (MS Windows XP) та бездискових мережевих терміналів (Linux) виробництва НВО КРОН Лтд. (більше 10 автоматизованих робочих місць).
-- Впровадження, експлуатація та супровід автоматизованої системи бухгалтерського обліку на базі DebetPlus + MySQL, навчання персоналу та його технічна підтримка.
-- Експлуатація та супровід застарілого програмного забезпечення на базі dBASE та Paradox по обліку абонентської бази підприємства (загалом більше 14000 абонентів) в термінальній мережі підприємства.
-- Організація централізованого та єдиного доступу до мережі Інтернет для всього підприємства із використанням провайдерів Інтертелеком, Інфоком, Релком та Укртелеком та антивірусний захист (Dr.WEB для Windows серверів).
-- Організація автоматичного щоденного резервного копіювання всієї критичної інформації на серверах підприємства, керування резервними копіями та відновлення необхідної інформація за потреби.
-- Практичний досвід роботи по виконанню функцій координатора корпоративного мобільного зв'язку підприємства, керування особовими рахунками та обслуговування мобільних телефонів. Розробка, впровадження та контроль за правилами та положеннями по користуванню мобільним зв'язком на підприємстві.

Інженер з комп'ютерних систем

from 08.2000 to 11.2010 (10 years 3 months)
ТОВ "Шепетівський м'ясокомбінат" (Харчова промисловість)

-- Організація централізованого та єдиного доступу до мережі Інтернет для всього підприємства із використанням провайдерів Інфоком, Релком та Укртелеком та антивірусний і антиспам захист (Dr.WEB для Linux серверів) як web так і поштового трафіку. Платформа доступу еволюційно розвивалась на протязі років роботи підприємства за допомогою програмного забезпечення WinRoute Pro, ClarkConnect Linux, ASP Linux 7.3 та SLES 11 SP1 (віртуальний сервер, що виконує функції інтернет-шлюза, поштового сервера, антивірусного та антиспам сервера, сервера моніторингу і т. ін.).
-- Створення промислової обчислювальної мережі на базі сервера терміналів під керуванням операційної системи ASP Linux 7.3 + LTSP та з використанням штатних робочих станцій (MS Windows XP) та бездискових мережевих терміналів (Linux) виробництва НВО КРОН Лтд. (більше 30 автоматизованих робочих місць). Додатково для користувачів, що потребували операційної системи MS Windows було впроваджено віртуальний термінальний сервер на базі MS Windows 2003 Server (на окремому фізичному сервері віртуальних машин).
-- Впровадження, експлуатація та супровід автоматизованої системи бухгалтерського обліку на базі iceB + MySQL, навчання персоналу та його технічна підтримка.
-- Експлуатація та супровід застарілого програмного забезпечення на базі dBASE, Paradox, 1С:Бухгалтерия Проф. 6.0 (сетевая) по фінансово-господарській діяльності великого підприємства в термінальній мережі підприємства.
-- Куратор по підрозділу розрахунку заробітної плати: розробка відповідних алгоритмів розрахунку зарплати, податків, звітності до податкової інспекції та пенсійного фонду України в залежності від законодавства.
-- Організація автоматичного щоденного резервного копіювання всієї критичної інформації на серверах підприємства, керування резервними копіями та відновлення необхідної інформація за потреби.
-- Впровадження, експлуатація та супровід двох окремих систем відеоспостереження на підприємстві із використанням устаткування Everfocus (відеокамери, відеореєстратори) та підключення їх у обчислювальну мережу підприємства.
-- Впровадження, експлуатація та супровід різноманітних автоматизованих систем контролю технологічних процесів на виробництві з використанням мікроконтролерів (коректори газові, термокамери автоматичні ковбасні, дистанційні системи раннього сповіщення про техногенні катастрофи і т. ін.) та послідовних інтерфейсів на базі RS-485.
-- Впровадження, експлуатація та супровід цифрових АТС ЕС-11, досвід роботи з відповідним програмним забезпеченням керування та моніторингу, підключення до корпоративної мережі підприємства.

Education

Технологічний університет Поділля

Радіоелектроніка, радіотехніка, Хмельницький
Higher, from 1994 to 1999 (4 years 9 months)

Additional education and certificates

ООО "Доктор Веб", "Специалист Dr.Web по антивирусной защите файловых серверов Windows"

2011

ООО "Доктор Веб", "Специалист по анализу активных заражений и лечение инфицированных систем с помощью антивирусного ПО Dr.Web"

2012

ООО "Доктор Веб", "Специалист по администрированию "Dr.Web Enterprise Security Suite"

2012

ООО "Доктор Веб", "Специалист по администрированию Dr.Web CureNet!"

2012

ООО "Доктор Веб", "Пользователь Dr.Web Office Shield" (DWCERT-030-8)

2012

ООО "Доктор Веб", "Dr.Web LiveCD (Dr.Web LiveUSB)" (DWCERT-030-6)

2012

ООО "Доктор Веб", "Пользователь Dr.Web CureIt!"

2013

ООО «Доктор Веб», «Специалист по администрированию продуктов Dr.Web для Windows»

2013

ООО "Доктор Веб", «Антивирусная система защиты предприятия»

2013

ООО "Доктор Веб", «Общие принципы защиты почтового трафика»

2013

ООО "Доктор Веб", «Сертифицированный пользователь Dr.Web для Android»

2013

Microsoft, «Course 6419: Configuring, Managing and Maintaining Windows Server 2008-based Servers»

2013

IBM, "IBM Power Systems for AIX II: AIX Implementation and Administration"

2014

VMware, "VMware vSphere: Install, Configure, Manage [V6]"

2015

HPE, "HPE StoreFabric B-series Switch Administration / HPE StoreFabric B-series Switch Professional"

2016

Language proficiencies

  • Ukrainian — fluent
  • Russian — fluent
  • English — average

Additional information

Більш ніж 20-річний досвід роботи в галузях:
-- тривалий досвід інженера з підтримки життєдіяльності та безперебійного функціонування декількох ЦОД середнього рівня (повна потужність до 500 кВА). Попереднє планування/розрахунок в ПЗ openDCIM та наступні монтаж/демонтаж/пусконаладка серверного та телекомунікаційного обладнання, планування та виконання підключення по живленню, повний комплекс комутації як по LAN (мідні та оптичні лінки) так і по SAN. Повний цикл інвентаризації життєвого циклу будь-якого обладнання в ЦОД за допомогою інфраструктурного ПЗ openDCIM, в тому числі моніторинг PUE ЦОД на різних періодах часу;
-- впровадження, побудова, експлуатація та супровід на рівні експерта систем моніторингу інженерної та ІТ інфраструктур ЦОД на базі ПЗ =SE= Data Center Expert, Data Center Operation та EcoStruxure IT Expert, EcoStruxure IT Advisor (апаратні, віртуальні та хмарні конфігурації). Розробка власних ddf-файлів моніторингу для нестандартного інженерного та ІТ обладнання в ЦОД будь-якої складності за протоколами SNMP та TCP/IP Modbus (для локальних та зарубіжних замовників). Впровадження, супровід та експлуатація на рівні експерта різноманітного інфраструктурного ПЗ для ЦОД в тому числі openDCIM та Intel Data Center Manager. Побудова дашбордів у вище вказаному ПЗ для служб цілодобового моніторингу та диспетчеризації подій в ЦОД;
-- досвід експлуатації, початкового/поглибленого діагностування несправностей та їх усунення, робота по кейсам підтримки інженерного обладнання ЦОД наступних виробників: =SE= Symmetra PX 250/500 та Symmetra 128, =SE= Smart UPS VT, =SE= NetBotz, HiREF, Liebert, FG Wilson, Greenpower, Vesda, Socomec, ASCO, Enlogic та багато ін;
-- тривалий досвід інженера з інформаційної безпеки для впровадження, експлуатації та супроводу комплексного антивірусного захисту різноманітних ОС (AIX, Linux, Windows) за допомогою ПЗ Symantec Endpoint Protection, Trend Micro Deep Security, Trend Micro Apex One та Central, BitDefender GravityZone та VMware Carbon Black Endpoint. Розгортання, та супровід вище вказаного ПЗ на багатьох сотнях серверів різної архітектури за допомогою систем оркестрації Red Hat Satellite, скриптів bash та powershell та інтеграцією з VMware.

More resumes of this candidate

Similar candidates

All similar candidates


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: