Resume from October 17, 2019

Юрий

Налоговый менеджер, консультант, аудитор, руководитель службы внутреннего аудита, 30 000 UAH

Employment:
Full-time.
Age:
53 years
City:
Kyiv

Contact information

The job seeker has entered a phone number, email and address.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Work experience

Начальник відділу податкового планування

from 02.2015 to now (9 years 3 months)
ТОВ "Альтком Груп" (керуюча компанія групи компаній Альтком), Київ (будівництво, торгівля, консалтингові та юридичні послуги)

Податкове планування, консалтинг та оптимізація Групи компаній; трансфертне ціноутворення (ТЦУ).
Консультування компаній Групи з питань оподаткування, ТЦУ, валютного контролю, бухгалтерського обліку, фінансового та господарського законодавства; методологічне супроводження та аналіз податкової та фінансової звітності компаній Групи.
Розробка фінансово-господарських схем (фінансово-податкової структури) в Групі компаній для України та зарубіжних юрисдикцій (Нідерланди, Великобританія, США, Росія, Грузія, Туркменістан, Ірак, ОАЕ, інші оншорні та офшорні юрисдикції). Виявлення, оцінка, зменшення та упередження податкових і валютних ризиків операцій, транзакцій та бізнес-проектів.
Розробка облікової (у т.ч. податкової) політики, податково-облікових рекомендацій та методологічних документів для компаній Групи.
Окреме супроводження операцій з фінансовими інструментами та борговими зобов'язаннями, необоротними активами.
Аналіз податкових ризиків договорів та інших первинних документів, документів податкового обліку та облікових регістрів компаній Групи. Підготовка компаній до проведення податкових перевірок.
Супроводження податкових перевірок компаній Групи, підготовка відповідей на запити податкових органів, підготовка заперечень на акти перевірок та скарг на податкові рішення.
Взаємодія із зовнішніми аудиторами.
Аналіз фінансово-господарських операцій та підготовка звітності та документації з ТЦУ. Взаємодія з зовнішніми аудиторами щодо підготовки іноземної документації з ТЦУ (master file, local file).
Розробка шаблонів первинних документів; розробка й впровадження податкової оптимізації окремих фінансово-господарських операцій та схем; розробка й впровадження ефективної податкової структури та податкового навантаження в Групі компаній.

Експерт-консультант з податкового права і обліку

from 01.2012 to 02.2015 (3 years 1 month)
ТОВ "Консультант", Київ (Консалтингові послуги для бізнесу)

- Консалтингові послуги для компаній на договірній основі (консультації з питань оподаткування та бухгалтерського обліку; податкове планування і аудит, податковий аналіз і оптимізація, оцінка податкових ризиків, експертиза первинної документації, аналіз застосування П(с)БО; розробка схем оподаткування і договорів, трансфертне ціноутворення).

- Супроводження компаній (аудит податкового і бухгалтерського обліку, виявлення податкових ризиків, підготовка договорів та інших первинних документів, розробка схем оптимізації оподаткування, консультації з питань застосування фінансового та господарського законодавства)

- Захист інтересів компаній у судах усіх інстанцій
(спори податкові (оскарження податкових повідомлень-рішень та інших рішень фіскальних органів) та спори з іншими державними органами).

- Проведення авторських семінарів/тренінгів (коучінг):
податкова оптимізація/планування для компаній, холдингів;
правові режими і податкові наслідки операцій з матеріальними/нематеріальними активами;
нерезидентні інструменти; особливості застосування правил трансфертного ціноутворення; валютний контроль; застосування угод про уникнення подвійного оподаткування;
ресурси податково-фінансової оптимізації (операції з фінансовими інструментами - операції з цінними паперами, операції з боргами (продаж,трансформація, переведення, порука); операції з майновими правами інтелектуальної власності; механізми фінансування; фінансові та капітальні інвестиції, спільна діяльність; управління майном; оперативний та фінансовий лізинг; реструктуризація; операції з платниками, які використовують спеціальні режими оподаткування та ін.операції);
бухгалтерський облік (застосування П(С)БО) та документальне оформлення операцій;
податкові перевірки і спори.

- Надання спеціальних консультацій (роз'яснень) з питань: оподаткування, бухгалтерського обліку, господарського, фінансового права, права інтелектуальної власності, застосування спеціального законодавства (РРО, вексельний обіг, виробництво/обіг алкоголю). Постійний автор-консультант Всеукраїнського видання-газети "Податковий, банківський, митний Консультант" (видання ДФС у м.Києві). Опублікував понад 50 статей з питань оподаткування, бухгалтерського обліку і права.

Радник з податкового права, обліку та економічних питань

from 10.2010 to 12.2011 (1 year 2 months)
Юридична компанія «Moris Group» (Юридичне обслуговування, консалтингові послуги)

Юридичний/податковий аудит/консалтинг;
підготовка, експертиза первинних документів;
податкове планування та консалтинг для компаній; аналіз бухгалтерського обліку і фінзвітності;
спори з податковими та іншими державними органами; підготовка позовів та інших процесуальних документів; захист у судах усіх інстанцій;
розробка організаційних структур груп компаній та ефективного оподаткування структури групи;
постійне юридичне/податкове супроводження сільськогосподарського холдингу (консультування, розробка та погодження договорів, аналіз актів перевірок, підготовка заперечень на акти перевірок, оскарження рішень податкових та інших держ.органів в адмінпорядку та в судах);
створення SPV (материнської холдингової компанії) в європейських юрисдикціях; Financial, Tax, Legal DueD для підготовки IPO, купівлі компаній;
купівля, структурування компаній для репатріації прибутків; податковий аналіз іноземних юрисдикцій; застосування угод про уникнення подвійного оподаткування;
дозволи Антимонопольного комітету.

Керівник і співвласник підприємства

from 03.2010 to 09.2010 (6 months)
ТОВ "Дистриб'ютор-Сервіс" (Торгівля продуктами харчування, ЗЕД, консалтингові послуги)

Керівництво; контроль податкової та іншої звітності; планування, аналіз, оптимізація і контроль діяльності.

Керівник (співорганізатор проекту)

from 11.2008 to 04.2010 (1 year 5 months)
Консалтинг-центр "Правові технології" (Юридичне обслуговування, консалтингові послуги)

Юридичний/податковий аудит/консалтинг.
Розробка і експертиза первинних документів.
Аналіз і розробка фінансово-господарських схем.
Податкове планування і оптимізація.
Юридичне супроводження компаній.
Спори: податкові, господарські, захист прав інтелектуальної власності.
Продаж/ліквідація компаній.

Видав методичний посібник «Практичні аспекти податкової оптимізації. Податкове планування у компаніях та холдингах. Процедури та інструменти податкового планування. Управління податковими ризиками і можливостями».

Начальник управління аудиту та економічної аналітики

from 10.2005 to 11.2008 (3 years 1 month)
Група компаній "Союз-Віктан" (Виробництво, оптова торгівля і просування алкогольних напоїв, сільське господарство, ЗЕД)

Внутрішній аудит/контроль. Інвентаризації. Контроль бухгалтерського обліку, статусу виконання приписів. Розробка/контроль облікової/податкової політики, методдокументів, трансформації в фінзвітність за МСФЗ. Взаємодія з BIG4. Аудит, опис бізнес-процесів. ERM. Розробка інструкцій, контроль KPI.
Податкове планування/оптимізація/облік/аудит. Висновки з бухобліку, питань права для компаній холдингу. Трансфертні ціни. Аналіз структури і забезпечення балансу «витрат-доходів» компаній і холдингу. Оформлення взаємовідносин і алгоритми взаємодії між компаніями холдингу (фінансування, аутсорсинг, операції з боргами, цінними паперами) для регуляції податкового навантаження. Розробка та юридична/податкова експертиза (оцінка ризиків) документів, операцій, проектів. Планування, оформлення операцій з нерезидентами. Фінаналіз. Супровід податкових перевірок, спори. Контроль дотримання законодавства. Постановка обліку руху сировини. Реорганізація/ліквідація/продаж (оцінка ризиків, податкове планування, розробка і оформлення первинних документів, закриття боргів, переведення активів і договорів, контроль бухгалтерського обліку).

Голова ліквідкомісій ТОВ «Група компаній «Союз-Віктан» та ТОВ «Глобал Маркетинг Комунікейшн»:
Керівництво, планування фінансово-господарської діяльності підприємств; управління грошовими потоками, планування та здійснення процедур ліквідації, контроль податкової та іншої звітності, взаємодія з державними органами.

Начальник управління перевірок та контрольно-аналітичної роботи, начальник відділу роз'яснення податкового законодавства, головний державний податковий ревізор-інспектор

from 01.1997 to 11.2005 (8 years 10 months)
Державна податкова адміністрація України (Державні організації)

Податковий аудит підприємств-платників податків, внутрішні перевірки органів ДПС, роз'яснення/консультації з питань податкового законодавства, розгляд скарг платників, розробка нормативно-правових актів, методологічна робота, аналітична робота (аналіз, планування, розробка заходів з наповнення бюджету, зменшення недоїмки, ліквідації схем мінімізації та ухилення від оподаткування), представництво інтересів держави в судах.

Отримав звання Радник податкової служби 1 рангу.

Викладацька діяльність (лекції для працівників ДПС, студентів Академії ДПС України, семінари для підприємств-платників податків).
У 2005р. голова державної екзаменаційної комісії Національного університету податкової служби України.

У червні 2005 року підготовлено і спільно з редакцією журналу “Вісник ДПС України” видано посібник “Торгівля алкогольною та тютюновою продукцією”.

Нагороджений у 2002 році редакцією журналу “Вісник ДПС України” почесною грамотою за вклад у зростання авторитету журналу і наповнення його актуальними матеріалами з оподаткування.
Відзначений подякою (наказ ДПА України від 10.07.2001 №735) за розробку методологічних рекомендацій по організації супроводження великих платників податків харчової галузі.

Економіст

from 04.1996 to 12.1996 (8 months)
Державне науково-виробниче об'єднання "Укрінмаш" (ЗЕД, оптова торгівля легковими автомобілями та іншими нехарчовими товарами)

Фінансово-господарський аналіз, калькулювання і контроль витрат, ціноутворення, підготовка управлінських та облікових документів, розрахунки податкових наслідків господарських операцій

Економіст

from 08.1994 to 04.1995 (8 months)
Московський філіал управління будівництва "Київметробуд" (Будівництво дорожнє та інфраструктурне)

Фінансово-господарський аналіз, калькулювання витрат, ціноутворення, складання звітності

Оператор інформаційно-обчислювального центру

from 10.1988 to 09.1989 (11 months)
Київський інститут харчової промисловості (Освіта, наука)

Відповідно до присвоєної у 1988р. кваліфікації техніка-програміста виконував роботи, пов'язані з налаштуванням програмного забезпечення, підтримкою навчальних програм та супроводженням навчальних процесів на комп'ютерній техніці.

Education

Київський національний економічний університет

Економіка трудових та матеріальних ресурсів, Київ
Higher, from 1989 to 1994 (4 years 10 months)

Additional education and certificates

Фіскальний департамент Міжнародного валютного фонду (податкова політика/адміністрування податків)

2000, грудень

Академія бізнесу Ernst&Young (внутрішній контроль: управління ризиками по бізнес-процесам)

2007, 20-27 березня

Навчальні семінари компанії "Delloite" для фінансових директорів

2007-2008, тижневі

Щорічна міжнародна конференція "IPO, єврооблігації, прямі інвестиції"

2011, тиждень

I міжнародна конференція «IPO на лондонському AIM для українського середнього бізнесу»

2011, тиждень

Language proficiencies

  • Ukrainian — fluent
  • Russian — fluent
  • English — average

References

  • Євген Олександрович Красновський

    Євген Олександрович Красновський

    Головний редактор, Видання "Податковий, банківський, митний Консультант"

    Contact details are hidden
  • Юрій Григорович Запісоцький

    Юрій Григорович Запісоцький

    Партнер, директор, Юридична компанія "Моріс Груп"

    Contact details are hidden
  • Сергій Станіславович Горєв

    Сергій Станіславович Горєв

    Керівник, Сільськогосподарське підприємство "Деренківець"

    Contact details are hidden
  • Валентина Коркач

    Валентина Коркач

    Головний бухгалтер, Компанія "Костал Україна"

    Contact details are hidden
  • Микола Петрович Дворак

    Микола Петрович Дворак

    Директор з правових питань групи компаній, Група компаній "Союз-Віктан"

    Contact details are hidden

Additional information

Ключові навички:
проведення податкових/юридичних аудитів;
застосування податкових особливостей та стандартів бух.обліку
складання і контроль податкової і фінансової звітності;
застосування методів фінансового аналізу;
застосування методів трансфертного ціноутворення;
оскарження рішень фіскальних органів в адмінпорядку і в судах;
управління податковими ризиками, податкове планування і оптимізація діяльності компаній і холдингів;
розробка і контроль облікової/податкової політики;
розробка управлінських і методологічних документів;
консолідація фінансової звітності, формування бюджетів і організація контролю за їх виконанням;
робота з різними обліковими автоматизованими системами (M.E.Doc IS, 1С 8.2. та ін.).

За 1997-2015 - понад 400 статей з оподаткування, обліку і права.
Видав методичні посібники:
«Практичні аспекти податкової оптимізації. Податкове планування у компаніях/холдингах. Управління податковими ризиками»;
“Торгівля алкоголем і тютюном”.

Провів 56 семінарів/тренінгів платникам податків різних галузей економіки (оподаткування, податковий контроль, бухгалтерський облік, господарське та фінансове право, право інтелектуальної власності).

Similar candidates

All similar candidates


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: