Resume from March 19, 2024 PRO

Марина

Юрист, адвокат, 30 000 UAH

Employment:
Full-time, part-time.
Age:
42 years
City of residence:
Sumy
Ready to work:
Kyiv, Sumy

Contact information

The job seeker has entered a phone number and email.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Work experience

Прововий інспектор праці

from 03.2021 to now (3 years 2 months)
Сумський обласний комітет профспілки працівників металообробки та машинобудування, Суми (юридичний супровід)

- здійснення контролю за додержанням трудового законодавства на підприємствах, які входять до даної профспілкової організації;
- проведення роботи з перевірки питань щодо укладення та припинення трудових договорів.
- здійснення контролю за станом: нормування праці; застосування форм і систем заробітної плати, матеріального та морального стимулювання працівників; надання гарантій та компенсацій згідно з чинним законодавством; укладення та виконання галузевих, регіональних угод, колективних договорів, а також трудових відносин у разі банкрутства чи приватизації підприємств. Перевірка відшкодування збитків, спричинених працівникові через ушкодження здоров'я на виробництві, працю жінок та осіб з інвалідністю відповідно до умов Колективного договору.
- надання консультацій та правової допомоги (складання заяв, позовних заяв тощо) членам профспілки з питань трудового законодавства.

Адвокат

from 10.2019 to now (4 years 7 months)
Індивідуальна адвокатська діяльність, Суми (приватна)

підготовка процесуальних документів, cупровід та представництво інтересів клієнтів:
по господарським спорам (укладання, зміна, розірвання господарських договорів, стягнення заборгованості; відновлення ділової репутації, орендні суперечки, банкрутство фізичних та юридичних осіб); індивідуальна розробка, аналіз господарських договорів, складання протоколу розбіжностей.
по податковим спорам (оскарження податкових повідомлень-рішень, про зобов’язання звільнити майно з податкової застави, про визнання протиправним та скасування наказу про проведення податкової перевірки тощо);
по трудовим спорам надавала правову допомогу підприємству (абонентське обслуговування) з питань притягнення працівника до дисциплінарної відповідальності; стягнення матеріальної шкоди з матеріально-відповідального працівника за підсумками інвентаризації; проведення процедури реорганізації, скорочення, переведення працівників; представництво інтересів роботодавця у суді за позовами працівників про скасування наказів про звільнення за систематичне невиконання посадових обов’язків, про звільнення за прогул, про зобов’язання роботодавця звільнити працівника з роботи за ч. 3 ст. 38 КЗпП України (невиконання роботодавцем умов трудового договору). Індивідуальна розробка Колективних договорів, Правил внутрішнього трудового розпорядку, Договорів про повну матеріальну відповідальність, Посадових інструкцій. Супровід службового розслідування.
Правова допомога працівникам у спорах зі скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу; скасування наказів про притягнення до дисциплінарної відповідальності.
по сімейним спорам (заява про розлучення, про розподіл майна, стягнення аліментів, стягнення додаткових витрат на дитину, яка навчається).
(поновлення на роботі, скасування наказі про притягнення до дисциплінарної відповідальності
сімейним спорам.
по кримінальним справам - співпрацюю з БВПД.

Головний ревізор-інспектор управління правового забезпечення

from 11.2017 to 10.2019 (1 year 11 months)
Головне управління ДПС у Сумській області, Суми (Держаний сектор, податкова)

- Супровід податкових, трудових та господарських спорів у судах, підготовка та супровід заяв про банкрутство боржників за ініціативою податкового органу, складання процесуальних документів по даним категоріям спорів.
- Підготовка та супровід позовних заяв про стягнення податкового боргу, арешту майна боржника тощо.
- Розгляд скарг платників податків на винесені податкові повідомлення-рішення.
- Розгляді звернень громадян та юридичних осіб;
- Перевірка відповідності вимогам законодавства рішень, що оскаржуються платниками податків, надання даним рішенням правової оцінки; підготовка проектів рішень за результатами розгляду скарг платників податків;

Головний спеціаліст відділу кадрової роботи та державної служби

from 03.2017 to 11.2017 (8 months)
Головне територіальне управління юстиції у Сумській області, Суми (Державні організації)

- Підготовка документів для організації стажування, підвищення кваліфікації, призначення на посади та звільнення з посад особового складу управління, внесення відповідних записів до трудових книжок.
- Формування та ведення особових справ особового складу управління.
- Підготовка матеріалів для конкурсної, атестаційної, кваліфікаційної комісій, проектів документів, що стосуються нагород, заохочень та застосування стягнень до особового складу управління.
- Облік та зберігання трудових книжок, обчислення трудового стажу, вислуги років, надання довідок про трудову діяльність особового складу.
- Проведення службових розслідувань, супровід процедур з притягнення осіб особового складу до дисциплінарної відповідальності.

Помічник судді

from 08.2015 to 10.2016 (1 year 2 months)
Господарський суд Сумської області, Сумы (Державні організації)

-Підготовка проектів процесуальних та інших документів.
Підготовка довідок, інформаційних листів, повідомлень, інших матеріалів, які пов'язані з розглядом справи.
- Контроль за своєчасним надходженням відповідей на окремі ухвали суду, підготовка необхідних, у разі необхідності, нагадувань відповідним організаціям і підприємствам, які не надали у встановлений термін відповідей на окремі ухвали і повідомлення.
- Забезпечення вчасного надходження до судді позовних матеріалів, попередньо перевіривши їх повноту
- Здійснення підбору законодавства та матеріалів судової практики, необхідних для розгляду конкретної справи.

Навички за час роботи:
- Складання позовних заяв, претензій суб'єктів господарювання.
-Аналіз внутрішніх документів та господарських операцій суб'єкта господарювання на відповідність до діючого законодавства.
-Складання та правовий аналіз договорів, контрактів, роз'яснення їх умов, юридичних наслідків та можливих ризиків, оцінка підстав для розірвання договорів.

Секретар судових засідань

from 02.2004 to 08.2015 (11 years 6 months)
Господарський суд Сумської області, Сумы (Державні організації)

- Ведення документообігу.
- Здійснення підбору законодавчих актів та матеріалів судової практики, підготовка проектів процесуальних документів, відповідей на заяви, звернення, запити, листів та інших матеріалів, пов'язаних з розглядом справи.
- Складання протоколів та журналів судових засідань.
- Формування судової справи.

Education

Міжрегіональна академія управління персоналом

Юридический, юрист, Сумы
Higher, from 1999 to 2004 (4 years 10 months)

Юрист. Спеціалізація - комерційне та трудове право.

Additional education and certificates

Інформаційні судові системи, "Використання систем відеоконференцзв'язку під час здійснення судочинства"н

2013

Застосування методів сучасного податкового менеджменту у підвищенні рівня культури сплати податків та зборів

2018, 1 місяць

Проект МОП "Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні"

2019

Knowledge and skills

Користувач ПК Робота з різноманіттям законодавчих баз, судова практика

Language proficiencies

  • Russian — fluent
  • English — beginner

Additional information

Заміжня, маю сина 17 років; хобі – подорожі та спорт; в людях ціную чесність та відкритість; у роботі – відповідальна, наполеглива, відкрита до всього нового, маю критичне мислення, працюю на результат. Волонтер Центру перетримки тварин у м. Суми
Своєю перевагою вважаю досвід роботи на державній службі. Пропрацювавши досить тривалий час у суді, юстиції та податковій, знаю організацію роботи даних державних органів зсередини, як вона відбувається фактично, реально, насправді, що в неодноразово ставало мені у нагоді у роботі щодо представлення інтересів клієнтів.
Досвід роботи у юридичному відділі податкової інспекції надав практичне розуміння порядку проведення податкових перевірок, швидке виявлення помилок платниками податків при їх проведенні контролюючими органами, помилок податкових інспекторів.
Робота в господарському суді навчила швидко аналізувати договори суб’єктів господарювання на предмет їх економічної вигідності та одночасної дії в рамках чинного законодавства.
Досвід роботи у профспілковій організації та паралельна робота з підприємствами у сфері трудового права надав можливість швидко виявляти помилки роботодавців при конфліктних ситуаціях з працівником, своєчасно їх виправляти для запобігання вирішення спору не на користь роботодавця.
Робота в БВПД надала досвіду у різноманітті кримінальних справ.
Маю досвід роботи з надання консультацій та юридичної допомоги підприємствам на умовах укладання договору з надання інформаційно-консультативних послуг як ФОП

Similar candidates

All similar candidates

Candidates at categories


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: