Resume from April 24, 2023 File

Альона

Редактор

Age:
43 years
City:
Odesa

Contact information

The job seeker has entered a phone number.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Uploaded file

The file contains 1 more page.

Quick view version

This resume is posted as a file. The quick view option may be worse than the original resume.

РЕЗЮМЕ

СОЛОНЕНКО Альона Миколаївна народилася 29 травня 1980 року в Одесі. З 1986 по 1997 роки навчалася в гімназії №8, яку закінчила із золотою медаллю. З 1997 по 2002 рік навчалася в Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова на філологічному факультеті.

ПРОФЕСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ
З жовтня 2002 року працює в Одеській обласній державній телерадіокомпанії. Почала працювати адміністратором у творчому об’єднанні «Публіцист».
У 2004 році пройшла курс навчання в Укртелерадіопресінституті у м. Київ та отримала сертифікат за спеціальністю «Журналіст, диктор-ведучий телерадіопрограм». З того часу почала займатися журналістикою: у травні 2004 р. вийшов пілотний авторський інформаційно-розважальний телепроект «Молодь за…». В січні 2007 р. з’явився ще один цикл соціальних програм «За життя!».
У 2010 році вирішила вступити до Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, для того, щоб підвищити свій професійний рівень не лише з творчої, але і з управлінської сторони. При цьому, навчаючись на денній форми, не покинула роботу, а продовжила працювати за сумісництвом, впровадивши ще більш актуальніший телевізійний соціально-економічний проект «Як бути?».
На початку 2011 року пройшла конкурс в ОРІДУ НАДУ на можливість проходження стажування у Центральних органах виконавчої влади. І вже у липні 2011 року стажувалась в Державному комітеті телебачення і радіомовлення України, що дало змогу більш детально дізнатись про координацію, методичне та аналітичне забезпечення державних телерадіоорганізацій в українському телерадіопросторі.
У лютому 2012 року закінчила Одеський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України та отримала диплом магістра державного управління з відзнакою. А також отримала диплом переможця конкурсу «Краща магістерська робота в 2011-2012 н.р.» в номінації «Соціальна і гуманітарна політика» (назва магістерського дослідження: «Інформаційне забезпечення координації діяльності державних телерадіоорганізацій») та Почесну грамоту ОРІДУ НАДУ «За успіхи у навчанні, ініціативність, активну участь у громадському житті інституту та з нагоди випуску».
Після проходження спеціальної перевірки, 18.09.2012 року прийняла Присягу державного службовця і розпочала працювати в Одеському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де стояла у кадровому резерві на посаді директора центру. За час роботи в центрі надавала методичну допомогу соціальної роботи районним та міським центрам соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. З метою підвищення кваліфікації спеціалістів РМЦСССДМ, влітку 2013 року започаткувала, розробила та провела цикл тренінгів за напрямком: «Негативні явища в молодіжному середовищі».
У жовтні 2013 року була переведена, за згодою сторін, до Головного управління Міністерства доходів и зборів України в Одеській області на посаду головного державного інспектора відділу Інтернет-комунікацій Інформаційно-комунікаційного управління. Вже 1 січня 2014 року було присвоєно спеціальне звання «Інспектор податкової та митної справи ІІІ рангу».
Під час роботи головним державним інспектором мені було доручено збирати, обробляти та корегувати матеріали, які надходили з ДПІ районних центрів Одеської області, а згодом формувати щомісячне видання газети «Податківець Одещини», головною метою якого було донести до читачів сутність податкових та митних процесів, що відбуваються в України, зокрема в Одеському регіоні. Базуючись на цих матеріалах, в мої обов’язки також входило наповнювати сайт Міндоходів в Одеській області у розділі – «Новини ДПІ Одеської області».
З метою виховання культури сумлінного платника податків, зборів, платежів у школярів та ознайомлення їх з професією фахівця податкової та митної справи профільним Міністерством було оголошено конкурс дитячої творчості. В травні 2014 року мною було організовано та проведено обласний етап Всеукраїнського дитячого конкурсу «Податки очима дітей».
З червня 2014 р. по вересень 2017 р. знаходилась у декретній відпустці.
І вже 1 вересня 2017 р. припинила державну службу та звільнилась з займаної посади за угодою сторін.

ГРОМАДСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ
Наприкінці 2004 року вступила до лав Національної спілки журналістів України. З 2005 року - відповідальний секретар Первинної організації НСЖУ на Одеському державному телебаченні, а з 2007 року - член правління Одеського регіонального відділення НСЖУ.
У травні 2006 року була обрана до складу Громадської Ради при Державному департаменті України з питань виконання покарань в Одеській області та очолила сектор «Зв’язки зі ЗМІ».
Протягом роботи в Одеській обласній державній телерадіокомпанії, брала участь у навчанні на тренінгах, які проводилися на національному та регіональному рівнях за тематикою ЗМІ та соціальні питання.
Свого часу була учасником багатьох семінарів-тренінгів, які проводилися як в Одесі, так і в різних регіонах України. Завдяки розумінню всієї складності соціальних питань щодо їх висветлення журналістами, мною був розроблений тренінг «Роль ЗМІ у діяльності неурядових організацій» і, відповідно, я стала тренером регіонального рівня.
Це дало можливість розсудливо виходити у прямий ефір Національного телеканалу УТ-1 з телемарафонами, присвяченими Дню захисту дітей та Дню боротьби зі СНІДом.

ТРУДОВА ДІЯЛЬНІСТЬ

Вересень 1997 р. – червень 2002 р. студентка Одеського національного університету ім. Ш.Ш. Мечникова
10.10. 2002 р. адміністратор у режисерському цеху Одеської обласної державної телерадіокомпанії
08.01.2003 р. асистент режисера у режисерському цеху Одеської обласної державної телерадіокомпанії
11.05.2004 р. режисер у режисерському цеху Одеської обласної державної телерадіокомпанії
01.07.2005 р. старший редактор редакції молодіжних, дитячих та музичних програм Одеської обласної державної телерадіокомпанії
03.05.2007 р. оглядач редакції «Публіцист» Одеської обласної державної телерадіокомпанії
01.11.2007 р. старший редактор редакції «Публіцист» Одеської обласної державної телерадіокомпанії
Вересень 2010 р. – лютий 2012 р. слухачка Одеського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України
04.01.2011 р. – редактор за сумісництвом редакції інформаційно-спортивних програм «Факти»
Червень 2011 р. – квітень 2012 р. редактор за сумісництвом редакції публіцистичних, науково-пізнавальних та питань з економіки «Публіцист»
Березень 2012 р. – вересень 2012 р. – проходження спеціальної перевірки на посаду державного службовця
Березень 2012 р. – вересень 2012 р. – робота за згодою тележурналістом Одеської обласної державної телерадіокомпанії
18.09.2012 р. – прийняття Присяги державного службовця
Вересень 2012 р. – вересень 2013 р. – провідний спеціаліст відділу методичного забезпечення соціальної роботи Одеського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Жовтень 2013 р. - головний державний інспектор відділу Інтернет-комунікацій Інформаційно-комунікаційного управління
01.01.2014 р. - присвоєно спеціальне звання «Інспектор податкової та митної справи ІІІ рангу»
Вересень 2017 р. – припинено державну службу та звільнена з займаної посади за угодою сторін.

ДОСЯГНЕННЯ
- у Національному конкурсі серед ЗМІ «Єднаймося заради дітей, єднаймося проти СНІДу» (UNICEF), цикл передач про ВІЛ-інфікованих дітей зайняв І місце в номінації електронні ЗМІ (радіо та телебачення), Київ, липень-2008;
- у Загальнонаціональному конкурсі «Українська мова – мова єднання», авторський проект «Молодь за…» зайняв - ІІ місце в номінації «Мовне багатоголосся України», Одеса, серпень-2008;
- у Всеукраїнському конкурсі «Українські ЗМІ проти туберкульозу», заснований Фондом Ріната Ахметова «Розвиток України», авторський проект «За життя!» здобув ІІІ премію за кращий сюжет в електронних ЗМІ (радіо та телебачення), Ялта, Крим, вересень-2008.
НАГОРОДИ
- почесна грамота Одеського міського голови, 2004 рік;
- медаль Асоціації працівників культури та мистецтва України «За значний внесок в розвиток культури та мистецтва», м. Київ, травень 2007 року;
- почесна відзнака «Журналістська гідність» оргкомітету загально- національного конкурсу «Українська мова – мова єднання», липень 2008 року.
- Почесна Грамота голови Одеської обласної державної адміністрації, з нагоди 50-річного ювілею Національної спілки журналістів України, 2009 рік.
ДОДАТКОВА ІНФОРМАЦІЯ
- вільно володію українською та російською мовами;
- знання іноземної мови (англійського) - зі словником;
- знання комп'ютерного програмного забезпечення на рівні користувача;
- наявність прав водія (категорія В);
- наявність закордонного паспорту;
- дисциплінована, акуратна у роботі, пунктуальна, уважна і точна в оформленні документів, добре розвинуті організаторські здібності та творчий потенціал;
- шкідливих звичок не маю;
- одружена, є донька 2014 р.н.
КОНТАКТИ
Тел. моб.: [open contact info](look above in the "contact info" section) (вайбер)
e-mail: [open contact info](look above in the "contact info" section)

Similar candidates

All similar candidates

Candidates at categories

Candidates by city


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: