Resume from May 12, 2023 File

Елена

Керівник проєкту, тренер, супервізор

Age:
51 years
City:
Kharkiv

Contact information

The job seeker has entered a phone number, email and Facebook.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Uploaded file

The file contains 3 more pages.

Quick view version

This resume is posted as a file. The quick view option may be worse than the original resume.

Регіональний координатор з тренінгів

Луценко Олена Михайлівна – психолог, психотерапевт в методі позитивної психотерапії реєстрів WAPP і УСП, тренер базового курсу та кандидат в майстер-тренера з позитивної психотерапії, кризовий психолог, супервізор, співзасновник Центру інноваційного навчання, сімейного та бізнес-консультування «Ведара», керівник Харківського представництва Українського інституту позитивної психотерапії і менеджменту (УІПП).

Досвід супервізійної роботи:
2021-2022 – супервізії для психологів ГО «Берегіня», м. Маріупіль.
З травня 2022 до наступного часу – супервізії для психологів МГО «Міжнародний центр розвитку і лідерства».
З 2015 року до теперішнього часу проведення супервезійних випускних груп в рамках навчаючих проектів Українського інституту позитивної психотерапії «Базовий курс».
Липень-серпень 2015р - проведення супервізійних семінарів для соціальних працівників, психологів в рамках соціального проекту, організованого ГО «Маріупольський Союз Молоді» (м.Маріуполь);
Підвищення кваліфікації за напрямком «Теорія та практика супервізії»:
2021р – до терепішнього часу – навчальний проект «Супервізія: теорія та практика» Э. Кремер, Є. Шам, клієнт-центрованний підхід.
2019 – 2021рр - сертифікаційний курс УСП «Теорія і практика супервізії», психоаналітичний підхід.
Навчання проведенню супервізій в рамках методу позитивної психотерапії:
• 2021р – 18-й Міжнародний семінар для тренерів (ITS) з позитивної психотерапії, Німеччина
• 2016р - 17-й Міжнародний семінар для тренерів (ITS) з позитивної психотерапії, Німеччина, Всесвітня асоціація позитивної і транскультуральної психотерапії (WAPP).
• 2017, 2015рр - навчальні програми підвищення кваліфікації тренерів в методі позитивної психотерапії, УІПП.

Освіта базова:
2009 - 2011рр - Міжрегіональна академія управління персоналом, спеціальність: психологія.
2006р - модульні курси підвищення кваліфікації «Практична соціальна робота» (Києво-Могилянська академія, Школа соціальної роботи НаУКМА).
1996 - 1998рр - Вища Ліонська школа бізнесу (м.Харків - м.Ліон), спеціальність: «Génie des systèmes industriels» (Управління виробничими підприємствами), міжнародний диплом магістра управління.
1990 - 1996рр - Харківський Державний Політехнічний Університет, спеціальність: інженер.
Освіта базова психотерапевтична:
2013 - 2015гг - Всесвітня асоціація позитивної і транскультуральної психотерапії, Німеччина, диплом: тренер базового курсу.
2008 - 2013рр - Український Інститут Позитивної крос-культурної психотерапії і менеджменту, Всесвітня асоціація позитивної і транскультуральної психотерапії, Німеччина, спеціальність: позитивний психотерапевт, сімейний консультант.
2018 - 2019 рр - поглиблений курс транзактного аналізу відповідно до критеріїв СТА в ЄАТА (ITAA), ведуча Анна Головань.
2015 -2016гг - курс професійного удосконалення лікарів і психологів «Псіхотравматологія - базовий семінар», перша ступінь, відділення Психотравми, Університетська Клініка Психотерапії і психосоматики (м.Дрезден, Німеччина) спільно з Харківським національним університетом ім.Н.В.Каразіна (м.Харків, Україна).
2012 – 2013рр - навчальний проект «Системна сімейна психотерапія», в рамках навчальних проектів Української спілки психотерапевтів.
Додаткова освіта за спеціалізацією психологія, психотерапія:
2012 - 2013рр - освітній проект «Пропедевтика психіатрії».
Спеціалізація по роботі з психологічною травмою:
Март 2023р – тренінг-семінар «Робота з сексуальною травмою та тортурами під час війни», Віола Ребека, США, проект організован в рамках Гуманітарного проєкту ВАПП та Центру ППТ м.Лєшно Польша.
2022-2023рр – проєкт Київського Гештальт Університету із 9 вебінарів: «Всередині та поза межами травми: особливості роботи в гештальт підході під час війни».
2022р - EBTS-Programme Trauma Stabilisation in asylum seeking, refugee and immigrant families, Stefan Flegelskamp, Reijo Kauppila, Milena Mutafchieva.
2022р – курс «Кризове Екзистенційне Консультування», ведучій: Ю. Кравченко.
2022 – курс семінарів в проекті «Психологічні Сили України» під егідою Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України.
2016р - супервізійний тренінг «Технологія консультування в стресових ситуаціях», психотерапевт, тренер Петрановська Л. (Росія).
2016р - тренінг «Розвиток стресостійкості у дітей», Український науково-методичний центр практичної психології і соціальної роботи НАПН України, НУ «Києво-Могилянська академія».
2016р - навчальний семінар «Ознайомлення з техніками травмотерапіі: EFT, TRE», EFT-Institut Berlin (Німеччина).
2015р - міжнародний тренінг «Теорія і практика надання психологічної допомоги особам, які постраждали під час бойових дій і їх сім'ям» (Ізраїль).
2015р - тренінг «Основи попередження та лікування ПТСР», МОЗ України, Український науково-дослідний інститут соціальної і судової психіатрії та наркології.
2015р - навчальний семінар «Основи травмофокусірованной когнітивно-поведінкової психотерапії», Український інститут КПТ (Україна).
2014р - тренінг-семінар «Перша психологічна допомога і кризова інтервенція на базі когнітивно-поведінкового підходу» (американська модель за програмою Єльського університету).
2014р - тренінг-семінар «А-В-С психологічної допомоги потерпілим в зоні АТО і їх близьким».
2014р 2015р - навчальний семінар «Робота з тривожними розладами», ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» (Україна).
- програма лекцій і супервізійних семінарів «Робота з травмою, втратою і посттравматичним стресовим розладом» Латвія.
Підвищення кваліфікації в методі позитивної психотерапії:
• 2022р – 19-й Міжнародний семінар для тренерів (ITS) з позитивної психотерапії, Німеччина
• 2021р – курс семінарів «Базові та актуальні здібності», М.Чекмарев, майстер-тренер, психотерапевт реєстрів WAPP та EAP, психіатр.
• 2021р – 18-й Міжнародний семінар для тренерів (ITS) з позитивної психотерапії, Німеччина
• 2016р - 17-й Міжнародний семінар для тренерів (ITS) з позитивної психотерапії, Німеччина, Всесвітня асоціація позитивної і транскультуральної психотерапії (WAPP).
• 2017, 2015рр - навчальні програми підвищення кваліфікації тренерів в методі позитивної психотерапії, УІПП.
• 2015р - міжнародний тренінг-семінар «Психосоматика: психотерапевтична робота з медичним діагнозом» (Німеччина, Росія).
• 2014р - міжнародний тренінг-семінар «Психодинамічні аспекти роботи з конфліктом в позитивної психотерапії» (Німеччина, Росія).
• 2013р - міжнародний тренінг-семінар «Операціоналізована психодинамічна діагностика» (Німеччина, Росія).
• 2013р - Тренінг-воркшоп «Практичні інструменти коучингу», УІПП / МІКІМ.
• 2012р - Семінар-тренінг «Звільнення від співзалежності - шлях до особистої свободи», УІПП.
Спеціалізація по роботі з профілактикою гендерно-обумовленого насильства, ненасильницький спілкування:
• 2015р - тренінг «Зміцнення міжвідомчої системи попередження і подолання гендерно-обумовленого насильства та забезпечення доступу до послуг з охорони репродуктивного здоров'я», Фонд народонаселення ООН, ГО «Українська фундація громадського здоров'я».
• 2014р - тренінг-семінар «Вступ до ненасильницького спілкування», Карл Плеснер, Данія.
• 2014р - Базовий тренінг «Альтернатива насильству», фасилітатори Тетяна Сіріцина, Людмила Комашко, Ірина Скобелєва.

• 2006 - 2007рр - навчання в рамках соціального мікропроекту «Життя молоді без залежності», проведеного компанією Zenit Int (Швеція) і Українським фондом соціальних інвестицій: «Тренінг для тренерів», «Консультування та методи роботи з залежними підлітками», «Профілактика психологічних маніпуляцій і контроль свідомост», «Розробка методик оцінки потреб клієнтів», «Управління системою якості послуг. ISO 2001», «Особливості проведення тренінгів в підлітковому середовищі», «Соціально-педагогічні програми для підлітків», «Партнерство», «Проведення PR-компаній»; «NLP - практик» (Центр NLP в освіті під керівництвом А.Плігіна м.Москва).
Курси підвищення кваліфікації, тренінги, семінари:
• 2012р - тренінг «Сприяння соціальному підприємництву в Україні».
• 2008р - Харківський національний економічний університет, курси підвищення кваліфікації.

Досвід роботи:
з 2006 до теперішнього часу - фізична особа-підприємець.
Напрямки діяльності:
• Проведення базового курсу з позитивної психотерапії для професійної підготовки консультантів в рамках навчального курсу Всесвітньої асоціації позитивної і транскультуральної психотерапії, Німеччина;
• Проведення інтервізійних і супервізійних груп;
• Психологічне та психотерапевтичне консультування;
• Надання першої психологічної допомоги та робота з психотравмой для демобілізованих учасників АТО і членів їх сімей, для ВПЛ;
• Проведення психотерапевтичних груп;
• Проведення відкритих і корпоративних авторських тренінгів: «Лідерство та успіх в бізнесі», «Постановка мети та її досягнення», «Побудова результативної команди», «Ефективне партнерство», «Психологія грошей», «Місія та корпоративна культура компанії», «Позитивне мислення в житті і бізнесі», «Профілактика вигорання і хронічної втоми», «Як захистити себе від токсичних лвідносин» та інш.
• Проведення семінарів для співробітників Єдиного дозвільного центру (Харківська міська Рада) по роботі з важкими клієнтами, профілактика вигорання.
• Проведення занять з психології бізнесу для підприємців Союзу підприємців Харківської області.
• з 2009 р по 2011 рр - складання і проведення програми навчання в бізнес-школі ім. Каплуновського на базі Союзу Підприємців Харківської області для студентів, підприємців.
• 2008 - 2009рр - проведення практичних занять з розвитку пам'яті та образного мислення за програмою «Школа Ейдотехнікі».
• 1998 - 2008рр - займала керівні посади в комерційних структурах.
Психологічне консультування та психотерапія в партнерських комерційних проектах:
з 2022 до наступного часу - супервізії для психологів МГО «МЦРЛ».
з 2021 до теперішнього часу - психологічне, психотерапевтичне консультування, коучінг корпоративних клієнтів компанії «IN-Person Corporate», Провайдера всесвітньо відомої програми «Служба підтримки співробітників» (EAP) в Україні.
2020 – 2022рр – психологічне, психотерапевтичне консультування корпоративних клієнтів компанії «Wellbeing Company».
Проведення супервізій, психологічної допомоги, та соціально-психологічних тренінгів в соціальних проектах на базі громадських організацій в рамках грантових і волонтерських програм:
• З листопада 2022 до теперішнього часу проведення травмофокусованного та психотерапевтичного консультування, в рамках проекту Emergency Strengthening of Essential Health Care for Conflict-Affected Communities in Ukraine”, що фінансується «Corus International» (США), який реалізується ГО «Інфекційний контроль в Україні».
• З листопада 2022 по лютий 2023 – проведення психологічного консультування он-лайн для громадян України, які постраждали від військових дій в рамках грантового проекту, що реалізується БО БФ «АРТ СЕЙВД ЛАЙФ»
• З травня 2022 до теперішнього часу – супервізії для психологів МГО «Міжнародний центр розвитку і лідерства».
• 2021-2022 – супервізії для психологів ОО «Берегіня», м. Маріупіль.
• 2019 - проведення тренінгу «Психологічна травма: зрозуміти, подолати, знайти ресурс» в рамках проекту «Долаючи розломи в громадах, які постраждали від конфлікту» БФ «Карітас Харків».
• 2018 - 2019гг - проведення Базового курсу позитивної психотерапії в рамках соціального проекту «Підвищення ресурсності соціальних служб Харківської області при наданні соціально-психологічної підтримки кризових категорій населення», організатор ГО «Лінія Згоди», за фінансової підтримки БФ «НИКС Фаундейшн» для психологів та соціальних працівників Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, лікарів і психологів ГО «Комплексна психологічна допомога».
• 2016 - 2017гг - проведення тренінгів «Психологічна травма. Особливості комунікації з людьми, які пережили психотравмуючі події» для працівників соціальної сфери, в рамках соціального проекту, організатор ГО« Лінія Згоди», в рамках проекту «Підтримка українських громад у зв'язку зі збільшенням кількості ВПО» за фінансової підтримки Німецького Товариства міжнародного співробітництва (GIZ ).
• 2016 - 2017гг - проведення психологічних тренінгів та індивідуальних консультацій для ВПЛ, молоді від 16 до 35 років, людей з особливими потребами в рамках соціального проекту, організатор Харківське відділення Червоного Хреста, за фінансової підтримки фондів Німеччини (GIZ).
• Червень - вересень 2016р - розробка і проведення серії тренінгів за темами «Реабілітація дітей постраждалих від емоційно-психологічного та інших форм насильства» і «Перша психологічна допомога і навички роботи з одержувачами послуг, що знаходяться у стресовому стані» для соціальних працівників, психологів, представників ГО в рамках проекту «Нарощування потенціалу громади м Маріуполя для підтримки внутрішньо переміщених осіб і місцевих жителів, потерпілих в результаті конфлікту», організатор ГО «Маріупольський союз молоді» при фінансової підтримки Європейського союзу, м.Маріуполь;
• Січень - липень 2016р - психологічний супровід ветеранів АТО і членів їх сімей, організаторів і учасників проекту «Цивільний піксель» в процесі підготовки, проведення проектних заходів та після проектного зворотного зв'язку в м.Харкові та Харківській області, що реалізується ГО «Лінія згоди» при фінансовій підтримки USAID;
• Жовтень-грудень 2015р - проведення індивідуальних та групових психологічних консультацій для дітей та дорослих, що відносяться до категорії внутрішньо переміщених осіб (ВПО), в рамках проекту «Психологічна адаптація ВПЛ», який здійснюється за підтримки ПРООН в Україні та уряду Японії;
• Липень-серпень 2015р - проведення супервізійних семінарів для соціальних працівників, психологів в рамках соціального проекту, організованого ГО «Маріупольський Союз Молоді» (м.Маріуполь);
• з квітня 2015р по 2018р - співпраця з Харківським обласним центром соціальних служб для сімей, дітей та молоді і проведення на їх базі психологічної допомоги, проведення навчальних семінарів, тренінгів для клієнтів центру і їх співробітників;
• листопад 2014 - квітень 2015 - надання психологічної допомоги учасникам АТО і їх сім'ям, координація робіт в рамках соціального проекту ГО «Українська асоціація фахівців з подолання наслідків психотравмуючих подій» за фінансової допомоги Міжнародного фонду «Канада - Україна»;
• з червня 2014р - надання першої психологічної допомоги та кризової інтервенції учасникам АТО і їх сім'ям; проведення інтервізіонних груп і супервізій для психологів психологів-волонтерів, волонтерська програма;
• 2013р - розробка і проведення «Тренінгу для психологів та соціальних педагогів професійно-технічних навчальних закладів м.Харкова з питань профілактики ВІЛ / СНІД та інших соціально значущих захворювань і роботи по тренінговій програмі« Назустріч до себе »;
• 2012-2013рр - розробка і проведення циклу соціально-психологічних тренінгів «Назустріч до себе» для дівчат 13-24 років в рамках виконання проекту «Профілактика ВІЛ \ СНІД та соціальний супровід дівчат, які опинилися в складних життєвих обставинах» на базі ХМБФ «Благо »;
• 2012р. - розробка і проведення соціально-психологічного тренінгу «Життя в балансі. Як поєднувати відповідальне батьківство і самореалізацію »на базі Краматорської міської дитячої громадської організації« Центр дозвілля дітей-інвалідів «Дивосвіт», за фінансової підтримки Управління у справах сім'ї та молоді Донецької обласної державної адміністрації;
• 2007 - 2008рр - член проектної групи, керівник тренінгового відділу центру молоді «Соняшник» в рамках соціального мікропроекту «Життя молоді без залежності»: організація і проведення семінарів, тренінгів серед учнів 8-11 класів, спрямованих на особистісний ріст і самовизначення. За фінансової та консультаційної підтримки Українського фонду соціальних інвестицій та уряду Швеції.
Участь в міжнародних та обласних соціальних проектах:
2012р - керівник проекту, розробник проектної пропозиції «Сприяння соціальному підприємництву в Україні».
2009 - 2011рр - організація і проведення програми навчання в бізнес-школі ім. Каплуновського на базі Союзу Підприємців Харківської області для студентів, підприємців.
1999 - 2000рр - координатор проекту «Створення центру безперервної освіти і підвищення кваліфікації» на базі Відкритого акціонерного товариства «Автрамат» (програма TEMPUS - TACIS).

Участь в міжнародних конференціях і фестивалях:
21-26.08.2022 - Міжнародна навчально-наукова конференція «У пошуках правди та людяності в епоху війни» Лешно, Польща, доповідь на тему: «Життя під час війни у Харкові. Інтегративний підхід самодопомоги собі та близьким»
2019 - участь в 7-му Всесвітньому Конгресі Позитивною транскультуральної психотерапії та проведення майстер-класу на тему: «Позитивна психотерапія в роботі з психологічною травмою. Інтегрований підхід », Туреччина, Кемер.
2018 р, 2019 р - організатор і спікер просвітницьких конференцій Позитивної психотерапії у м.Харкові в партнерстві з УСП і ГО «Лінія згоди».
2017р - IX Міжнародна конференція позитивної психотерапії, проведення майстер-класів: «Коли Я повернуся ?! Особливості роботи з учасниками АТО», «Обережно, псіховампіри», м.Одеса.
2015р - участь в VII і VIII Всеукраїнських інтенсив-конференціях з позитивної психотерапії та проведення майстер-класів (24-26.04.2015 р Ужгород, 2-4.10.2015 м.Дніпропетровськ).
2014р - участь в 6-му Всесвітньому Конгресі Позитивною транскультуральної психотерапії та проведення доповіді на тему: «Застосування методу позитивної психотерапії в програмі соціально-психологічного тренінгу« Назустріч до себе », Туреччина, Кемер.
2010 - 2011рр - проведення майстер-класів на конференціях Української спілки психотерапевтів (м.Черкаси, м.Харків).
з 2007р по теперішній час - проведення майстер-класів на фестивалі практичної психології та духовних практик «Тавале» (Харків), з 2010 надання невідкладної психологічної допомоги учасникам фестивалю.
2008р - проведення майстер-класу, рецензування програми семінару-тренінгу «Закони, правила та методи в процесі постановки цілей» на фестивалі «Педагогіка XXI століття» (м.Одеса).
2008р - проведення форуму «Коучинг в житті і бізнесі» і майстер-класів на фестивалі прямих продажів (м.Харків).
2008р - проведення майстер-класів на IV Міжнародній науково-практичній конференції «Психолого-педагогічні аспекти розвитку пам'яті та творчого мислення» (Вінниця).
Публікації:
2022 – збірник тез до Міжнародної навчально-наукової конференції «У пошуках правди та людяності в епоху війни» Лешно, Польща, стаття: «Життя під час війни у Харкові».
2019 - збірник тез до 7-го Всесвітнього Конгресу Позитивною транскультуральної психотерапії. стаття: «Позитивна психотерапія в роботі з психологічною травмою. Інтегрований підхід », Туреччина.
2017р - збірник тез до IX Міжнародної конференції позитивної психотерапії, статті: «Коли Я повернуся ?! Особливості роботи з учасниками АТО», «Обережно, псіховампіри», м.Одеса.
2014р - збірник тез до 6-го Всесвітнього Конгресу Позитивною транскультуральної психотерапії, стаття: «Застосування методу позитивної психотерапії в програмі соціально-психологічного тренінгу« Назустріч до себе», Туреччина.
2008р - стаття «Де ми втрачаємо гроші або захисти свій інтелект» (збірник статей IV Міжнародної науково-практичної конференції «Психолого-педагогічні аспекти розвитку пам'яті та творчого мислення», м.Вінниця).
Громадська діяльність:
з 2008 року - член і представник Спілки підприємців Харківської області.
з 2009 року - член Української Спілки психотерапевтів.
з 2012 року - член Всесвітньої Асоціації позитивної психотерапії (WAPP, Німеччина)
c 2014 року - член ГО «Українська асоціація фахівців з Подолання НАСЛІДКІВ психотравмуючих подій»
Грамоти та подяки:
Грамота Міністерства оборони України, Військово-Цивільного коордінаційного штабу медичної допомоги за психологічний супровід поранених у шпиталях та других лікувальніх закладах.
Подяка Центру СОЦІАЛЬНИХ служб для сім'ї, дітей та молоді Комінтернівського району м. Харкова за долю в профілактичних заходах для учнів шкіл на тему «Профілактика Вчинення насилля в сім'ї та підлітковому середовіщі».
Подяка Харківського обласного центру СОЦІАЛЬНИХ служб для сім'ї, дітей та молоді за Надання СОЦІАЛЬНИХ послуг населенню, яка потребує психологічної ПІДТРИМКИ.
Грамота Міністерства оборони України за Надання психологічної допомоги Військовослужбовцям Збройних Сил України.
Подяка Маріупольського міського центру СОЦІАЛЬНИХ служб для сім'ї, дітей та молоді Маріупольської міської ради за співпрацю та проведення робіт стосовно Підвищення якості Надання психологічної допомоги.
Грамота ВМКЦ Північного регіону Військово-медичного клінічного центру м.Харкова за Надання психологічної допомоги пораненим.
Подяка Харківського Міського благодійного фонду «Благо» за реалізацію проекту МБФ «Профілактика ВІЛ/СНІД та соціальний супровід дівчат, які опинилися у складних жіттєвіх обставинних».
Почесна Грамота виконавчого комітету Харківської міської ради Харківської області за сумлінну и плідну працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток підприємництва м. Харкова.
Грамота Спілки підприємців Харківської області за допомогу підприємцям з фінансових питаньм.
Грамота виконавчого комітету Харківської міської ради Департаменту управління по питанням підприємництва, інвестицій та споживчого ринку за особистий внесок у розвиток підприємництва.

Сайт: http://vedara.com.ua/, e-mail: [open contact info](look above in the "contact info" section), skype: vedara-positum
[open contact info](look above in the "contact info" section)

Similar candidates

All similar candidates


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: