Resume from October 11, 2023 PRO

Александр

Head of Collection, керівник департаменту, напрямку стягнення проблемної заборгов

Employment:
Full-time.
Age:
42 years
City of residence:
Dnipro
Ready to work:
Dnipro, Kyiv, Poltava, Remote

Contact information

The job seeker has entered a phone number and email.

Name, contacts and photo are only available to registered employers. To access the candidates' personal information, log in as an employer or sign up.

Work experience

Начальник Департаменту по роботі з проблемними активами

from 01.2022 to now (2 years 5 months)
АТ АКБ «CONCORD», Днепр (Финансы, банки, страхование)

Управління проблемною заборгованістю Банку. Організація, налаштування та запуск “з нуля” проектів SOFT, HARD, LEGAL Collection, реструктуризація ФО та ЮО (прощення, на строк) та реалізація стягнутого майна. Розробка та затвердження регламентуючих документів у відповідності з законодавством та внутрішньобанківськими документами, процедур стягнення, розробка та впровадження систем мотивації та рейтингування співробітників, формування стратегії роботи з проблемним кредитним портфелем та контроль її виконання, підвищення ефективності стягнення, розробка та впровадження KPI (по етапам стягнення) та SLA (між Бізнесами Банку), формування ТЗ для IT по комплексам, необхідним для роботи підрозділу. Був реалізований окремий інтерфейс в CRM для операторів Soft/Hard, конвеєр Legal для ЮД (фіксація подій, ескалація, формування приписів), створені та запущені дашборди по проблемності в розрізі продуктів, бізнесів Банку, вітрини даних по проблемності ФО та ЮО, автоматичний розрахунок заборгованості для подачі в суд). Особисте відпрацювання великих проблемних VIP-клієнтів та ЮО, супровід угод по реалізації майна, стягнутого на баланс банку, а також добровільної реалізації заставного (виявленого) майна, участь в комітеті по проблемним активам. Досягнення — з початку року був проблемний портфель Банку було зменшено (погашення перекрили вихід нових кредитів на прострочку) на 14,4%, собівартість повернення на 1 грн. склала: Soft Collection – 0,09 грн., Hard Collection – 0,14 грн., Legal Collection – 0,29 грн.

Заступник Директора — Керівник Напрямку Credit Collection Полтавського Регіональ

from 01.2014 to 09.2021 (7 years 8 months)
ПриватБанк, Полтава (Финансы, банки, страхование)

як Заступника Директора: комунікації з власниками бізнесу та керівниками великих підприємств, залучення VIP-індивідуальних клієнтів на обслуговування, проведення нарад, заміщення Директора під час його відсутності, участь на Кредитних комітетах в рамках лімітів повноважень, координація та контроль ефективності роботи відділень, допомога в залученні клієнтів (спільні зустрічі) з керівниками відділень, проведення навчань співробітників філії, виступи в обласній Раді на рекламних та іміджевих компаніях.

як керівника Напрямку: Організація відпрацювання підлеглими співробітниками проблемного портфелю, який є в роботі, розподіл активів між співробітниками, навчання, адаптація, мотивація, розвиток підлеглих, формування сприятливого клімату в колективі, планування і контроль роботи підрозділу. Проведення заходів регулярного менеджменту. Особиста участь у заходах, спрямованих на погашення проблемної заборгованості. Участь в проекті по насиченню функціоналом мобільного додатку MCC для співробітників для організації ефективного процесу стягнення, а також контролю руху, відпрацювання клієнтів по геокоординатам, насичення «Портрета Боржника» для цього додатка. Участь в проекті по розробці взаємодії з приватними виконавцями, організація роботи з ними в Полтавській області. Організація вилучення автомобілів, виселення з нерухомості, вилучення особистого майна, організація продажу вилучених об’єктів, переоформлення на Баланс Банку, налагодження комунікацій з державними (ДВС, суди, МРЕВ, БТІ, держ. Реєстратори, нотаріуси), правоохоронними органами, вирішення конфліктних ситуацій. Взаємодія з контролюючими та місцевими органами влади Досягнення — Висока ефективність роботи підрозділу (рейтинг роботи за 2020 р. - 5 місце, 2019 р. – 6 місце, 2018р. -7 місце, 2017 – 1 місце серед 24).Маю відзнаку — Найкращий керівник Напрямку за 2015, 2017 рокиЧастина співробітників підрозділу завжди отримувала надбавку за високу ефективність роботи (рейтинг загально- українській).

Керівник Департаменту Credit Collection Головного Банку

from 04.2013 to 01.2014 (9 months)
ЗАТ «МОСКОМПРИВАТБАНК», Москва (Финансы, банки, страхование)

Управління проблемною заборгованістю Банку.Розподіл пулів активів між регіонами, супровід проектів SOFT, HARD, LEGAL Collection, програм реструктуризації. Розробка та затвердження стратегії роботи з проблемним кредитним портфелем та контроль її виконання, підвищення ефективності стягнення, контроль виконання KPI регіонами. Створення та запуск проекту з обліку і руху вилученого заставного майна за споживчими кредитами. Розробка заходів по управлінню проблемною заборгованістю, методик, процедур, постановка задач для підтримуючих Напрямків (IT, бухгалтерія, бек-офіс) для покращення стягнення. HR-функції: розвиток підлеглих, введення системи БУР, витеснення слабкої ланки.Проведення оперативних / підсумкових нарадах з регіональними підрозділами, контроль діяльності Регіональних Підрозділів по країні, участь в Кредитних Комітетах Головного Банку (понадлімітні заявки на кредитування, реструктуризації.Розробка, узгодження з головою Правління Банку Бюджету, Бізнес плану, стратегії підрозділу. Розробка нормативних документів, що регламентують роботу співробітників Бізнесу, процедур їх взаємодії з іншими напрямками Банку, організація та впровадження системи дистанційного навчання співробітників, проведення тренінгів та лекцій. Зниження витрат через реформування Напрямку (поєднання функцій юристів з співробітниками, які працюють з виконавчою службою, а також досудовим стягненням).Досягнення — Успішний запуск «з нуля» нового проекту по відпрацюванню проблемної заборгованості через соціальні мережі в Росії. В результаті розмір погашень збільшився на 9.6%, собівартість відпрацювання знизилася на 24%.

Директор Східної Дирекції

from 10.2012 to 04.2013 (6 months)
ЗАТ «МОСКОМПРИВАТБАНК», Москва (Финансы, банки, страхование)

Організація, контроль, забезпечення життєдіяльності діяльності Дирекції, підпорядкованих відділень, виконання бізнес-плану і бюджету, підвищення ефективності роботи відділень, продажів співробітників, рейтингу відділень та Дирекції. Керівництво, організація і проведення маркетингової діяльності, участь у формуванні маркетингового плану, контроль і аналіз результативності, розробка рекламних матеріалів, виступи на прес-конференціях. Комунікації з власниками бізнесу та керівниками великих підприємств, залучення VIP-індивідуальних та корпоративних клієнтів на обслуговування Відкриття нових 2 відділень в м. Балашиха та Королев (Східна частина Московського району) Проведення виїзних днів та моніторинг роботи відділеньДосягнення — виведення дирекції з низького рейтингу (5 група) до високого (2 група). Поліпшив показники роботи з гірших до середніх і кращих. За час роботи сформована ефективна команда фахівців, які на сьогодні займають керівні посади в Банківській системі (Сбербанк, ВТБ).

Заступник Директора - Керівник Напрямку Роздрібний Продаж МСБ

from 01.2012 to 10.2012 (9 months)
ПриватБанк, Полтава (Финансы, банки, страхование)

Розвиток Малого і Середнього Бізнесу в Полтавському Управлінні, контроль продажів функціонально підлеглими співробітниками в відділеннях, аналіз їх ефективності, робота зі «слабкою» ланкою, проведення тренінгів, навчальних семінарів для співробітників, контроль наповнення клієнтів продуктовим рядом, організація рекламних заходів, акцій, проведення семінарів для клієнтів, проведення зустрічей з ключовими клієнтами та залучення нових, виведення показників Бізнесу МСБ з гірших в найкращі. Досягнення — філія по результатам роботи у третьому кварталі 2012 р. була найкраща по залученню нових рахунків.

Заступник Директора- Керівник «Об’єднаного Кредитного центру"

from 03.2008 to 01.2012 (3 years 10 months)
ПриватБанк, Полтава (Финансы, банки, страхование)

Розвиток кредитування в Полтавському Управлінні, індивідуальний ліміт повноважень - 100 000 дол. Узгодження нестандартних і понадлімітних резюме, участь в Кредитних Комітетах Банку. Відкриття нових точок продажів «з нуля», моніторинг роботи відкритих «точок», усунення «вузьких» місць в їх роботі; супровід і підвищення ефективності роботи.Досягнення — прийняв відділ від попередника з найгіршими результатами продаж та ЕСП (останнє місце в системі). За пів року поліпшив всі показники на рівень вище середнього та вивів підрозділ в Найкращі. За час роботи збільшив кредитний портфель у кілька разів (з 62 млн грн. до 178), при цьому рівень прострочки був всього 0.8%, кращий показник)

Керівник відділу мікрокредитування

from 12.2005 to 03.2008 (2 years 3 months)
ПриватБанк, Павлоград (Финансы, банки, страхование)

Відбір, пошук і підготовка нових експертів, виклад теоретичних аспектів (лекції, бесіди) і практичне навчання. Планування, організація і контроль діяльності функціонально підпорядкованих структурних підрозділів. Проведення спільного з експертами фінансового аналізу по великим позичальникам і «нестандартним» проектам, а також за кредитами понад ліміту. Перевірка резюме, підготовлених фахівцями підпорядкованих підрозділів. Досягнення — відділ займав найкращі позиції рейтингу з 2005 по 2008 рр (1-3 місця в Україні серед 28 аналогічних, участь в проекті по розробці ефективного аналізу бізнесу с/г виробників.

Кредитний експерт, старший кредитний експерт

from 02.2003 to 12.2005 (2 years 10 months)
ПриватБанк, Павлоград (Финансы, банки, страхование)

залучення клієнтів, проведення фінансово-економічного аналізу діючого бізнесу, підготовка висновку, оформлення пакету документів що регламентують видачу кредиту, моніторинг та супровід кредитів. Досягнення — на протязі 2005 року був в п'ятірці кращих по Україні серед 200 співробітників.

Education

Полтавський державний аграрний університет

Факультет «Економіка місцевого розвитку», спеціальність «Економіка», магістр, Полтава
Higher, from 2023 to 2024 (1 year)

Міжрегіональна Академія управління персоналом

Факультет «Фінанси», спеціальність «Фінансовий менеджмент», вища, Киев
Higher, from 1998 to 2003 (5 years)

Knowledge and skills

Управление проектами Управление командой Автоматизация процессов Создание новых продуктов Запуск продуктов с "нуля" Расширение и развитие региональной сети Управление кредитным и проблемным портфелем

Language proficiencies

  • English — average
  • Ukrainian — fluent

Additional information

Комп’ютер: Впевнений користувач, знання базових графічних, текстових програм (Word, Excel), побудова презентацій, Google (таблиці, презентації та інше)

Водіння: Права категорії В (досвід водіння 18 років), також є права Міжнародного зразка, є особисте авто

Хобі: Подорожі, риболовля, орієнтування на місцевості

Рекомендації: Готовий надати контакти Директорів Регіональних Управлінь ПриватБанку, інших керівників структурних підрозділів Головного Банку, банку КОНКОРД, з якими взаємодіяв в процесі роботи, контакти з метою отримання необхідних рекомендацій

Особисті якості: Комунікабельність, організованість, відповідальність, стресостійкість, висока працездатність, здатність швидко навчатися, вміння працювати з великою кількості співробітників (у т.ч. віддалено), вміння роботи з великим обсягом інформації, вміння працювати в конфліктних ситуаціях, наполегливість у досягненні поставленої мети, мобільність, готовність до відряджень. Математичний склад розуму, не боюсь брати на себе відповідальність за роботу своєї команди і приймати швидкі рішення. Підтримую корпоративну культуру компанії. Готовий постійно навчатися і вдосконалюватися в професійному плані.

More resumes of this candidate

Similar candidates

All similar candidates


Compare your requirements and salary with other companies' jobs: