Міжнародна агенція з працевлаштування Gremi Personal провела дослідження і виявила, що за минулі пів року в Польщі стали набагато частіше запрошувати на роботу кандидатів, які знають українську мову.

«Якщо кілька років тому запити серед роботодавців на працівників зі знанням української в середньому складали 200 – 250 на рік, то у другій половині 2022 року сума запитів уже перевищила тисячу. З початком 2023 року динаміка продовжує зростати», — йдеться в дослідженні.

Наразі в Польщі налічується 25 тис. підприємств, в яких акціонером є хоча б одна українська компанія. Також відомо, що з початку 2022-го до осені того ж року в країні зареєструвалися близько 10 тис. українських бізнесів. За останній час відкрили або оголосили про відкриття своїх відділень у Польщі низка відомих компаній з України. Усі ці організації залюбки беруть на роботу українців.

А шукачі своєю чергою хочуть працювати в українських компаніях у Польщі. Адже це — робота в комфортному мовному середовищі, можливість претендувати на хорошу посаду без знання польської мови (виняток — професії, повʼязані з обслуговуванням клієнтів, де бажано знати й українську, і польську) та можливість зберегти кваліфікацію, яку кандидати мали в Україні. Про це розповіла Анна Джоболда, директорка департаменту рекрутації Gremi Personal.

За офіційними даними, наразі в Польщі перебуває 1 млн громадян України, які переїхали туди, рятуючись від війни. Ще приблизно стільки ж наших співвітчизників уже знаходилися в цій країні.

До речі, восени Work.ua писав, що вимушені переселенці активно працевлаштовуються в Польщі та платять податки.


Читайте також