• PRO

Валентина

Сомельє, винний журналіст, організатор винних івентів

Вид зайнятості:
неповна
Вік:
38 років
Місто проживання:
Київ
Готовий працювати:
Дистанційно, Київ, Одеса

Контактна інформація

Шукач вказав телефон, ел. пошту, Facebook, Instagram та LinkedIn.

Прізвище, контакти та світлина доступні тільки для зареєстрованих роботодавців. Щоб отримати доступ до особистих даних кандидатів, увійдіть як роботодавець або зареєструйтеся.

Досвід роботи

Сомельє і бармен

з 07.2021 по 12.2021 (5 місяців)
Винний бар Sparkling Wine Gallery, Одеса (Обслуговування)

- обслуговування гостей закладу
- допомога щодо вибору вин і страв
- готування коктейлів
- проведення винних дегустацій

Кавіст

з 04.2021 по 06.2021 (2 місяці)
Винний бутик "Сир і вино", Київ (Обслуговування)

- консультування відвідувачів бутика щодо вибору вин, міцних напоїв і сирів
- організація і проведення дегустацій

Шеф-редактор

з 02.2014 по 01.2022 (7 років 11 місяців)
Інформаційне агентстсво "Українські Новини", Київ (Новинна журналістика)

- участь у розробці концепції та стратегії розвитку сайту
- організація роботи колективу редакторів, журналістів (затвердження тем, формування графіка, спільне генерування ідей, підбиття підсумків роботи)
- пошук і навчання редакторів
- моніторинг інформаційного поля і реакція на події
- відстежування і аналіз трендів, з орієнтиром на цільову аудиторію
- пошук нових тем з метою залучення нових читачів
- впровадження нових форматів матеріалів на сайт
- написання і редагування текстів, а також оформлення медіаконтенту

Перекладач, редактор стрічки новин

з 01.2011 по 03.2013 (2 роки 2 місяці)
Інформаційне агентстсво "Українські Новини", Київ (Новинна журналістика)

- моніторинг інформаційного простору для політико‑суспільного видання
- написання текстів, аналіз і обробка інформації з першоджерел, соцмереж, публікація матеріалів на сайті Ukranews.com
- пошук і написання доцільних і читабельних тем
- наповнення сайту матеріалами на різну тематику (політика, економіка, соціалка, лайф, розваги)
- створення запитів і написання новин за ними
створення інфографіки
- рерайт текстів
- ведення соцмереж видання

Коректор, редактор

з 09.2009 по 01.2011 (1 рік 4 місяці)
Видавництво "Аверс", Львів (Видавництво, поліграфія)

Коректура і редагування серії науково‑популярних дитячих видань (історична тематика); посібника для вчителів, виховників і батьків.

Освіта

Українська академія друкарства

Видавнича справа та редагування, Львів
Вища, з 2004 по 2009 (5 років)

Отримала диплом спеціаліста в Українській академії друкарства (м. Львів); Факультет економіки і організації книжкової справи; Спеціальність: Видавнича справа і редагування (Літературний редактор/Видавець).

Додаткова освіта та сертифікати

Школа Сомельє Wine School Beginners

2 місяці

Школа сомельє "Майстер клас"

2,5 місяці

Тренінг «Інструменти для журналістських розслідувань партійних фінансів», IFES Ukraine

3-денний тренінг

Тренінг «Верифікація в епоху Інтернету. Як удосконалити навички перевірки інформації для журналіста», Інтерньюз­-Україна

3-денний тренінг

Тренінг «Open Data. Системний аналіз і візуалізація даних з відкритих джерел», Чеська організація Transitions Online (TOL.org) с

3 місяці

Навчальна поїздка в Латвію по місцевим медіа, FOJO Media Institute спільно з Інститутом Регіональної Преси

1 тиждень

Знання мов

  • Німецька — середній
  • Англійська — середній
  • Російська — вільно
  • Польська — початковий

Додаткова інформація

Вітаю! Мене звати Валентина Дуткевич. За фахом я журналіст та редактор. Останні шість років працюю шеф-редактором сайту новин ukranews.com, але вино завжди було у сфері моїх зацікавлень. Тому зараз хочу розвиватися у винній сфері. Мені подобається писати про вино, але цікаво долучитись до проекту, де мої знання як сомельє і журналістська практика можуть стати у пригоді.

Мій досвід в індустрії вина – це навчання у Wine School Beginners Good Wine та Школі сомельє "Майстер-клас" Наталії та Миколи Благополучних. Прокачую скіли з командою сомельє (регулярно створюємо один для одного квізи та проходимо їх). Також є досвід організації і проведення дегустацій (за рік 10 івентів, у соцмережах є матеріали), співпрацювала як сомельє з винними закладами (Sparkling Wine Gallery у Одесі, консультувала київське міське кафе "Земляни" щодо створення винної карти), працювала кавістом у винному бутику "Сир і вино" у Києві, представляла італійські й португальські виноробні на виставках, провела тренінги для працівників винних бутиків у Дніпрі. Також пишу про вино, зокрема, є кілька інтерв'ю з українськими виноробами, багато матеріалів викладаю у свої соцмережі.

Приклади:

- https://ukranews.com/interview/2633-ukrainskie-vinodely-kompanii-de-laransa-stali-proizvodit-napitok-v-harkovskoj-oblasti-regione

- https://ukranews.com/ua/interview/2611-nataliya-blagopoluchna-ukrai-nskym-somelye-i-kavistam-ne-vystachaye-znan

- описувала вина і міцні напої для інтерв'ю https://drinks.ua/news/alesja-poltorackaja-lokalnye-proizvoditeli-ja-s-vami/

Мій репортаж для білоруського видання "Культура пития" https://issuu.com/vovic2000/docs/_kp_n_33_bar_?fbclid=IwAR0O0_-UhjI-CnofozU7TzYFjB2R-80o8uoEGvYPoJPFSjZzodvMUXuVEDA

останні пости для Sparkling Wine Gallery [відкрити контакти](див. вище в блоці «контактна інформація»)

є матеріали і огляди з дегустацій для Wines of Portugal UA https://wine-events.agency/winesofportugalua

https://posteat.ua/wines/nejmovirna-gruziya-rtveli-2021-must-vist-ciye%d1%97-oseni/

перші 5 постів для італійської виноробні Colli di Maggio [відкрити контакти](див. вище в блоці «контактна інформація»)

Якщо стисло резюмувати про розуміння теми, виходить так: знаю усі сортові візитівки виноробних країн. Знаю, що Гранд Шампань - це не регіон Шампані і чому рожеві вина в Шампані мають свій AOP. Можу назвати найкращі класичні ігристі світу і які місцеві сорти для них використовують.

Знаю, які вина варті уваги у Бордо крім славетних червоних. Знайду альтернативу Сотерну у тому ж Бордо, на Південному-Заході, Анжу і Сомюрі, Ельзасі, Австрії, Угорщині. Знаю відмінність між Пуї Фюсе і Пуї Фуме, і де унікальні вина з Марсана. Чому Саваньєн називають «луарським Монраше». Знаю, де "розгулявся" гарний Шенен Блан і куди «йти» за Віоньє крім Рони. Де найкращі вина з Годельйо і Вердехо, і де відмінний Верментіно. Про те, що одне з наймедитативніших вин на Різдво - це Ice Wine і глінтвейн, а на Пасху в тренді буде Сагрантіно. Про різні стилі Піно Гріджо. Як вибирати німецькі та австрійські вина за вмістом залишкового цукру і яка між ними різниця.


Які сири обрати під десертне, що зайде з сирами Альп, і чому Ліваро називають Полковник. Чому ірландський джин має більш солодовий аромат, і чому шотландське віскі димне на відміну від ірландського. Про два стилі рому. І правила ссс, сссс, ссссс для коньяку. І так далі).


І про основну діяльність. Працюю у сфері ЗМІ понад 10 років. Починала опановувати професію редактора у київських і львівських видавництвах, а також періодиці. Останні шість років займаю посаду шеф-редактора сайту новин в інформаційному агентстві (https://ukranews.com/). Маю успішний досвід розвитку новинного сайту, пошуку персоналу і координації роботи колективу. Стала номінантом Presszvanie 2019 у категорії «Кращий редактор». Завдяки відмінному знанню української мови вмію зі «штучного» тексту зробити жвавий і легкий.

Пройшла тренінг з публічних виступів, а також курси з імпровізації, на яких за допомогою жартів та гумору вчать отримувати задоволення від життя та бути цікавим співрозмовником.


Мій девіз: Робити з насолодою - жити з насолодою) Хочу стати частиною гарної команди і отримувати задоволення від роботи. Тема вина у пріоритеті, але ніколи не знаєш, яка ще діяльність може виявитись «твоя».

Буду вдячна за зворотній зв´язок!

Схожі кандидати

Усі схожі кандидати


Порівняйте свої вимоги та зарплату з вакансіями інших підприємств: