Вживання російської небезпечне

Чому ми так вважаємо
Перейти на українську
Резюме от 26 апреля 2023 PRO

Олександр

Керівник підрозділу ризик-менеджменту, 70 000 грн

Занятость:
Полная занятость.
Возраст:
51 год
Город:
Киев

Контактная информация

Соискатель указал телефон и эл. почту.

Фамилия, контакты и фото доступны только для зарегистрированных работодателей. Чтобы получить доступ к личным данным кандидатов, войдите как работодатель или зарегистрируйтесь.

Опыт работы

Начальник відділу ринкових та операційних ризиків

с 04.2021 по наст. время (3 года 1 месяц)
АТ Піреусбанк МКБ, Київ (Фінанси, банки, страхування)

Аналіз ризиків ліквідності, ринкових та операційних ризиків.
Підготовка матеріалів з ризик-профілю банку на засідання КУАП, правління, наглядової ради.
Методологічна підтримка ризик-менеджменту: встановлення лімітів ризик-апетиту, політики управління ризиками, методики розрахунку показників ризиків.

Начальник відділу координації ресурсної позиції казначейства

с 11.2019 по 04.2021 (1 год 5 месяцев)
АТ «Ощадбанк», Київ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: оперативне ресурсне регулювання коррахунку Банку та рахунків регіональних управлінь з метою забезпечення безперебійного проведення платежів; визначення потреби у грошових коштах або їх надлишку з метою їх ефективного та раціонального розміщення; забезпечення перерозподілу грошових ресурсів у системі Банку; представництво від департаменту казначейства у процесі міграції функціоналу внутрішньо-системного ділінгу з ПЗ власної розробки банку «Allegro» на АБС «ММФО БАРС».

Заступник начальника управління грошовою позицією департаменту казначейства

с 02.2018 по 10.2019 (1 год 8 месяцев)
АТ Ощадбанк, Київ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: управління миттєвою та короткостроковою ліквідністю банку, контроль за виконанням нормативів НБУ, розрахунок прогнозу грошових потоків та виконання нормативу резервування коррахунку, визначення надлишку/потреби у грошових коштах з метою їх ефективного розміщення/залучення та раціонального управління ліквідністю Банку, надання пропозицій щодо розміщення/залучення коштів на міжбанківському ринку та ринку цінних паперів, організація так контроль роботи внутрішньо-системного ринку грошових ресурсів; представник департаменту казначейства у тестуванні АБС ОДБ під час переходу на міжнародний стандарт банківських рахунків IBAN.
Досягнення: Розроблені та впроваджені засоби автоматизації контролю за внутрішньо-денною грошовою позицією Банку, контролю за рухом коштів по рахунках VIP-клієнтів, впроваджено математичний та статистичний аналіз грошових потоків на коррахунку Банку з метою оптимізації управління ліквідністю.
Отриманий досвід роботи QA Engineer у регресивному тестуванні АБС ОДБ під час переходу на міжнародний стандарт банківських рахунків IBAN.

Заступник начальника відділу моніторингу ринкових ризиків департаменту стратегічного ризик-менеджменту та прогнозування.

с 11.2014 по 01.2018 (3 года 2 месяца)
АТ «Ощадбанк», Київ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: методологічне забезпечення внутрішньо-системного ринку ресурсів і трансфертного ціноутворення, моніторинг процентного ризику та ризику ліквідності банку. Формування управлінської звітності про ризик ліквідності, процентний та валютний ризики банку. Проведення стрес-тестів ліквідності, валютного і процентного ризиків. Аналіз змін рівня ризику ліквідності, процентного і валютного ризиків. Розрахунок та планування економічних нормативів (ліквідності і валютної позиції).
Виконання обов'язків секретаря Комітету по управлінню активами та пасивами, підготовка до проведення засідань, керівництво групою підтримки КУАП.
Досягнення: розроблені методики розподілу грошових ресурсів в національній та іноземних валютах, залучених від регіональних управлінь, за строковістю та вартістю, закладені основи трансфертного ціноутворення між центральним апаратом та регіональними управліннями.

Начальник відділу аналізу та управління грошовою позицією

с 11.2004 по 10.2014 (9 лет 11 месяцев)
АТ «Ощадбанк» Луганське регіональне управління, Луганськ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: управління грошовою позицією, контроль за виконанням нормативів НБУ, участь у групі підтримки комітету по управлінню активами та пасивами східного регіону.
Досягнення: самостійно розроблена та підтримувалась дилінгова платформа для внутрішньо-системних торгів безготівковими та готівковими грошовими ресурсами в національній та іноземних валютах, аналітичний блок до неї який включав аналіз розривів ліквідності та процентного спреду підзвітних філіалів, та блок інтеграції з АБС «Операційний день банку» (проведення платежів по залученню грошових ресурсів від ТВБВ та нарахування доходів та витрат).

Начальник відділу управління активами і пасивами

с 10.1999 по 10.2004 (5 лет)
АТ «Ощадбанк» Луганське регіональне управління, Луганськ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: управління грошовою позицією, організація вкладних операцій фізичних осіб, організація роздрібного продажу банківських металів.
Досягнення: під час банківської кризи 2003-2004 р.р. розроблено та впроваджено новий банківський продукт - вклад «Новий відсоток» зі змінною відсотковою ставкою, розробка охоплювала повний цикл впровадження: від рекламно-інформаційної підтримки до автоматизації обліку та звітності, в результаті регіональне управління єдине в системі Банку втримало та наростило ресурсну базу.
Самостійно впроваджений та розвинений напрямок роботи з продажу/викупу банківських металів за повним технологічним циклом (в т.ч. методологічна підтримка, рекламно-інформаційна підтримка, автоматизація обліку та звітності, навчання спеціалістів на місцях). Бізнес-напрямок виведений на перше місце в системі Ощадбанку за обсягами продажів та фінансовому результату.
Ініційовано, створено, та розповсюджено в усій системі АТ «Ощадбанк» новий банківський продукт - вклад у банківських металах «Золотий стандарт».
Користуючись напрацюваннями, створеними за напрямком «банківські метали», самостійно впроваджений та розвинений новий бізнес-напрямок: ломбардне кредитування під заклад дорогоцінних металів (в т.ч. методологічна підтримка, рекламно-інформаційна підтримка, автоматизації обліку та звітності, навчання спеціалістів у підзвітних філіалах). Бізнес-напрямок виведений на перше місце в системі Ощадбанку за обсягами та фінансовому результату.

Заступник начальника відділу кредитування

с 11.1995 по 10.1999 (3 года 11 месяцев)
АТ «Ощадбанк» Луганське регіональне управління, Луганськ (Фінанси, банки, страхування)

участь у розробці регламенту роботи внутрішньосистемного ринку безготівкових ресурсів, участь у розробці системи обліку та моніторингу заставленого майна, формування статистичної звітності з кредитування.
Досягнення: створено єдину інформаційну базу позичальників фізичних осіб, інформаційну базу заставленого майна, впроваджено систему автоматичної класифікації позичальників за фінансовим станом та формування звітності банку з класифікації кредитного портфелю за групами ризику.

Образование

Луганський комерційний коледж

Фінанси та бухгалтерський облік, Луганськ
Среднее специальное, с 1999 по 2001 (1 год 8 месяцев)

Східноукраїнський державний університет ім. Даля

Технічна кібернетика, Луганськ
Высшее, с 1989 по 1994 (4 года 8 месяцев)

Фундаментальні навички математичного аналізу, теорії автоматичного управління, знання основних сучасних процедурно- та об'єктно-орієнтованих мов програмування, теорії та практики програмування СУБД, SQL

Дополнительное образование и сертификаты

Управлінський кадровий резерв АТ «Ощадбанк

2016-2017, 1 рік

Знания и навыки

MS Excel MS Word MS Office MS PowerPoint MS Outlook Email SQL Програмування VBA СУБД FoxPro PL Тестування програмного забезпечення Бізнес-аналіз та постановка задач для автоматизації QA Реалізація вимог Базельського комітету та Постанови НБУ №64

Знание языков

  • Русский — свободно
  • Украинский — свободно
  • Английский — средний

Дополнительная информация

РЕЗЮМЕ

Самовілов Олександр Геннадійович

Дата народження: 15.11.1972 р.
Місто проживання: м. Київ
Сімейний стан: одружений, двоє дітей
Контактний телефон: [открыть контакты](см. выше в блоке «контактная информация»)
E-mail: [открыть контакты](см. выше в блоке «контактная информация»)

Досвід роботи

•Компанія: АТ «Ощадний банк України»
Посада: начальник відділу координації ресурсної позиції казначейства
Період роботи: листопад 2019 р. – поточний час (4 місяці)
Обов’язки: оперативне ресурсне регулювання коррахунку Банку та рахунків регіональних управлінь з метою забезпечення безперебійного проведення платежів; визначення потреби у грошових коштах регіональних управлінь та центрального апарату з метою їх ефективного та раціонального розміщення; супроводження та контроль ведення торгової сесії внутрішньо-системного ринку; забезпечення перерозподілу грошових ресурсів у системі Банку у відповідності до затверджених процедур та методик; представництво від департаменту казначейства у процесі міграції функціоналу внутрішньо-системного ділінгу з ПЗ власної розробки банку «Allegro» на АБС «ММФО БАРС».
•Компанія: АТ «Ощадний банк України»
Посада: заступник начальника управління грошовою позицією департаменту казначейства (січень-жовтень 2019 р. т.в.о. начальника управління грошовою позицією)
Період роботи: лютий 2018 р. – жовтень 2019 р. (1 рік 9 місяців)
Обов’язки: управління миттєвою та короткостроковою ліквідністю банку, контроль за виконанням нормативів НБУ, розрахунок прогнозу виконання нормативу резервування коррахунку протягом резервного періоду, визначення надлишку/потреби у грошових коштах з метою їх ефективного розміщення/залучення та раціонального управління ліквідністю Банку, надання пропозицій щодо розміщення/залучення коштів на міжбанківському ринку та ринку цінних паперів; представництво департаменту казначейства у тестуванні АБС ММФО БАРС під час переходу на міжнародний стандарт банківських рахунків IBAN.
Досягнення: Розроблені та впроваджені засоби автоматизації контролю за внутрішньо-денною грошовою позицією Банку, контролю за рухом коштів по рахунках VIP-клієнтів, впроваджено математичний та статистичний аналіз грошових потоків на коррахунку Банку з метою оптимізації управління ліквідністю.
Досвід роботи QA Engineer у регресивному тестуванні АБС під час переходу на міжнародний стандарт банківських рахунків IBAN.
Участь у впровадженні Постанови НБУ №64 («Положення про організацію системи управління ризиками») в частині управління ризиком ліквідності, впровадження управління внутрішньо-денною ліквідністю на засадах рішень Базельського комітету.
•Компанія: АТ «Ощадний банк України»
Посада: заступник начальника відділу моніторингу ринкових ризиків департаменту стратегічного ризик-менеджменту та прогнозування.
Період роботи: листопад 2014 р. – січень 2018 р. (3 роки 3 місяці)
Обов’язки: методологічне забезпечення внутрішньо-системного ринку ресурсів і трансфертного ціноутворення, моніторинг процентного ризику та ризику ліквідності банку. Формування управлінської звітності про ризик ліквідності, процентний та валютний ризики банку. Проведення стрес-тестів ліквідності, валютного і процентного ризиків. Аналіз змін рівня ризику ліквідності, процентного і валютного ризиків. Розрахунок та планування економічних нормативів (ліквідності і валютної позиції).
Досягнення: розроблені методики розподілу грошових ресурсів в національній та іноземних залучених від регіональних управлінь за строковістю та вартістю, закладені основи трансфертного ціноутворення між центральним апаратом та регіональними управліннями.
•Компанія: АТ «Ощадний банк України» Луганське регіональне управління
Посада: начальник відділу аналізу та управління грошовою позицією.
Період роботи: листопад 2004 р. – жовтень 2014 р. (10 років)
Обов’язки: управління грошовою позицією, контроль за виконанням нормативів НБУ, участь у групі підтримки комітету по управлінню активами та пасивами східного регіону.
Досягнення: самостійно розроблена та підтримувалась дилінгова платформа для внутрішньо-системних торгів безготівковими та готівковими грошовими ресурсами в національній та іноземних валютах, аналітичний блок до неї який включав аналіз розривів ліквідності та процентного спреду підзвітних філіалів, та блок інтеграції з АБС «Операційний день банку».
•Компанія: АТ «Ощадний банк України» Луганське регіональне управління
Посада: начальник відділу управління активами і пасивами.
Період роботи: жовтень 1999 р. – жовтень 2004 р. (5 років)
Обов’язки: управління грошовою позицією, організація вкладних операцій фізичних осіб, організація роздрібного продажу банківських металів.
Досягнення: під час банківської кризи 2003-2004 р.р. розроблено та впроваджено новий банківський продукт - вклад «Новий відсоток» зі змінною відсотковою ставкою, розробка охоплювала повний цикл впровадження.
•Компанія: АТ «Ощадний банк України» Луганське регіональне управління
Посада: заступник начальника відділу кредитування.
Період роботи: листопад 1995 р. – жовтень 1999 р. (4 роки)

Похожие кандидаты

Все похожие кандидаты

Кандидаты по городам


Сравните свои требования и зарплату с вакансиями других компаний: