Резюме від 19 квітня 2024 PRO

Олександр

Копірайтер, автор, 2 500 грн

Зайнятість:
Неповна зайнятість.
Вік:
57 років
Місто проживання:
Васильків
Готовий працювати:
Васильків, Київ

Контактна інформація

Шукач вказав телефон та ел. пошту.

Прізвище, контакти та світлина доступні тільки для зареєстрованих роботодавців. Щоб отримати доступ до особистих даних кандидатів, увійдіть як роботодавець або зареєструйтеся.

Досвід роботи

блогер автор копірайтер

з 01.1990 по 01.2000 (10 років)
журнал "перець", Васильків Київ (різні видання розважального характеру)

Освіта

Ніжинський пед.інститут

Філологія, Ніжин
Вища, з 1980 по 1984 (3 роки 8 місяців)

Додаткова інформація

Дещо про фінів,Фінляндія,риболовлю,чорниці – тобто активний відпочинок
(думки з приводу)
…Щодо смаків і вподобань,то,цілком зрозуміло,що вони в кожного свої,різні,неоднакові. Інакше кажучи,одні люблять апельсини,а інші – ящики з-під апельсинів – кожному своє. Побачивши,наприклад,по телевізору сонячний Ізраїль,я зрозумів і переконався,що мене туди ні за які гроші не затягнеш:сонце,пісок,голі скелі – на що там дивитися. А в сучасний Єгипет,на моє глибоке переконання наші совки їдуть не для того,щоб подивитися піраміди,а порівняно дешево п’ять або шість разів на день добре поїсти і напитися – вдома скільки не дадуть.
…Все життя мене чомусь притягували інші країни:маленька Естонія,тиха Канада чи Фінляндія – країни озер,лісів,риболовлі,грибів,ягід – всього,мабуть,не перерахуєш.
…Так склалося життя,що,маючи диплом учителя,є можливість подорожувати. Робота важка і нервова,але є три причини,чому працюю саме в школі:червень,липень,серпень. До речі,закінчуючи інститут,мене запрошували працювати журналістом,але мати переконала,що журналіст – це не професія,а хобі. Це – по-перше;по-друге,написавши колись щось про якогось виродка чи потвору,завтра ти вже не будеш журналістом і в школу тебе після телефонного дзвінка «зверху» не візьмуть. Мені,звісно,байдуже,що ви думаєте з цього приводу,але,скажімо,приємно,що ви ще читаєте оце запропоноване мною, бо на цей матеріал дав добро редактор.
…Вам,безумовно,відомо,що чоловік – не жінка:він навіть у вільний від роботи час не відпочиває – або в лісі збирає гриби,або йде на риболовлю чи полювання. Так ось щодо грибів,ягід,риболовлі,то для любителів такого тихого полювання Фінляндія – справжнє ельдорадо.
…Вам,мабуть,цікаво знати чому взірцем для мене є Фінляндія,а не Канада чи Естонія. Ну,по-перше,Вам не байдуже те,які тебе люди будуть оточувати. Якщо,наприклад,спитати пересічного(який тільки дурень видумав це слово?!) канадця,е знаходиться Таллінн,то він може показати на Австралію чи на південну Африку. Що ж до фінів,то приблизно 60% дорослого населення вільно володіє англійською мовою – це культурні,доброзичливі,гостинні люди. Але дещо,що стосується їхнього менталітету,мені,мабуть,ніколи не зрозуміти. Якісь вони,вибачте,мляві,довго сплять,ходять напівсонні,і тому складається навіть враження,що вони ледачі. А ще вони не люблять дискотек та інших подібних заходів;цілком зрозуміло,що в них,як у нас не гнуться столи на День народження:фінський стіл – те саме,що і шведський стіл – тобто майже нічого.
…Ну і,звичайно про риболовлю. Ви,точно,чули вираз: «День прожив – до смерті ближче». Тільки не спробуйте заперечувати,але так само не заперечуйте й те,що той день,коли Ви були на риболовлі, до тих днів,які наближають нас до того,може,кращого життя, - не зараховується.
…Вдумайтеся в цифри:у Фінляндії 187 888 озер і 179 584 острови,а морська берегова лінія розтягується на 1126 км – справді,риболовний рай.
…Відразу зазначу,що риболовля у Фінляндії є і прісноводна ,і морська. Якщо Вам не має 18 років,або за 65,то можете при певному розкладі і в певних місцях ловити безкоштовно. Щодо раків,то тут вікові обмеження не діють – потрібна спеціальна ліцензія,а не як у нас:зняв штани і лови собі.
…Що ж до ліцензії на водоймах,то вони порівняно з іншими країнами не такі вже й дорогі. Скажімо, державне мито – це 24 євро на рік,або якщо є така потреба,то можете сплатити 7 євро на тиждень – як бачите,пропорційно не вигідно. Крім державного мита є ще й територіальне(31 євро за рік,або 7 євро за тиждень) і місцеве,яке діє в окремих муніпаліцетах. До речі,основною причиною,чому вам можуть не дати візу,може бути те,що Вас на гарячому спіймали під час риболовлі без ліцензії.
…Не буду стомлювати Вас щодо мінімальних розмірів на виловлену рибу. Лише один приклад:мінімальний розмір судака…37 см – меншого не можна. Саме тому навіть для новачка у Фінляндії набагато більше(зараз модно казати «у рази більше») шансів спіймати щось таке,про що потім приємно згадати.
…І насамкінець:якщо Ви людина бідна,нужденна, - їдьте влітку у Фінляндію збирати чорницю. Розумію: не кожен витримає – комарі,гадюки,але ж у кожного «…своя доля і свій шлях широкий». До того ж ліси у Фінляндії – не наші, які схожі на помийні ями – у їхньому лісі ти справді відпочиваєш на лоні природи і навіть складається враження, що в цьому лісі, крім тебе в цьому лісі ніколи нікого не було. Саме на чорницях Ви можете нормально заробити,якщо,звичайно,у Вас у червні і в липні відпустка,в чому я маю великий сумнів. А може, так і треба:хтось має збирати чорницю,а хтось втілювати в життя рішення помаранчевої революції.

Інші резюме цього кандидата

Схожі кандидати

Усі схожі кандидати


Порівняйте свої вимоги та зарплату з вакансіями інших підприємств: