Резюме від 8 квітня 2019 PRO

Виктор

Бізнес-контролер, фінансовий менеджер

Зайнятість:
Повна зайнятість.
Вік:
56 років
Місто:
Київ

Контактна інформація

Шукач вказав телефон та ел. пошту.

Прізвище, контакти та світлина доступні тільки для зареєстрованих роботодавців. Щоб отримати доступ до особистих даних кандидатів, увійдіть як роботодавець або зареєструйтеся.

Досвід роботи

Фінансовий контролер відділу кави та інших напоїв

з 06.2017 по 02.2018 (8 місяців)
Нестле Україна, Київ (Харчова промисловість)

• Надавав підтримку Генеральному Менеджеру бізнесу кави та інших напоїв в розумінні фінансових наслідків бізнес рішень. Взаємодіяв c відділом Корпоративних Фінансів в підготовці коректної фінансової інформації, що стосується бізнесу, і розуміння причин відхилень фактичних показників проти планових. Готував щомісячні звіти про фактичні результати з аналізом відхилень. Надавав підтримку менеджменту бізнесу в підготовці і брав участь в проведенні оглядів бізнесу ключовим зацікавленим особам (Генеральний менеджер ринку, регіональний менеджмент).
• Брав участь в розробці бізнес стратегій шляхом переведення їх в прогнозні фінансові показники. Готував прогнози продажів і щомісячні динамічні прогнози фінансовий показників. Організовував щомісячні Огляд фінансових розривів, під час яких плани дій по усуненню фактичних і потенційних розривів проти цілей обговорювалися, узгоджувалися, і відстежувалася їх виконання.
• Підтримував процес прийняття рішень про запуск нових / перезапуску існуючих продуктів шляхом підготовки прогнозних звітів про прибутки і збитки та розрахунку ключових показників для цих продуктів. Курирував процес оптимізації кількості асортиментних одиниць (SKU).
• Надавав підтримку в прийнятті рішень про торгові знижки/інвестиції шляхом надання інформації необхідної для аналізу окупності інвестицій (Return on Investment).
• Здійснював загальний контроль за витратами на виплати торгівлі та маркетинг.
• Розробив і погодив з Генеральним менеджером бізнесу пропозицію по бюджету накладних витрат, контрольованих бізнесом.

Фінансовий контролер відділу збуту, Євразія

з 01.2015 по 05.2017 (2 роки 4 місяці)
Монделіс Україна, Київ (Харчова промисловість)

• Контролював чисту виручку, торгові знижки / надбавки, накладні витрати відділу продажів, і рівень дебіторської заборгованості в 13 країнах. Надавав підтримку комерційним менеджерам у виявленні ризиків і пошуку додаткових можливостей для досягнення поставлених фінансових цілей. Проводив щомісячні огляди фінансових показників діяльності з комерційними менеджерами з метою надання їм допомоги в розумінні ключових факторів досягнутих результатів і розробки необхідних заходів щодо виправлення ситуації.
• Покращив видимість торгових знижок, що включені до ціни, шляхом створення бази даних для відстеження сум таких знижок. Працював над поліпшенням прозорості та видимості торгових знижок для поліпшення контролю.
• Разом з комерційним менеджерами розробив і впровадив план для досягнення річних цілей по дебіторської заборгованості, який був комбінацією більш рівномірного розподілу продажів і ранніх платежів. Цілеспрямовано працював над зниженням рівня простроченої дебіторської заборгованості (як % дебіторської заборгованості). Брав участь в розробці та впровадженні нового процесу управління дебіторською заборгованістю.
• Був партнером комерційних менеджерів в оптимізації структури витрат на просування товару на ринок (витрат на обслуговування). Працював над визначенням додаткових можливостей для оптимізації витрат на обслуговування. Надавав консультації за звітами про доходи та витрати дистриб'юторів.
• Організував локальний процес планування витрат відділу збуту і контролю фактичних результатів в розрізі пакетів витрат.
• Переглянув і створив процеси функції фінансового контролю відділу збуту в рамках переходу компанії на категорійних операційну модель.

Менеджер з фінансів, Нові Ринки

з 12.2013 по 12.2014 (1 рік)
Монделіс Україна, Київ (Харчова промисловість)

• Працював над налагодженням ефективного і дієвого співробітництва між фінансовою функцією та іншими функціями Нових Ринків. Поліпшив процес двосторонньої комунікації «країна - головний офіс» і «головний офіс - країна» в процесі планування для забезпечення залучення комерційних менеджерів в підготовку і виконання бюджетів країн.
• Упорядкував і зробив більш прозорим процес затвердження термінів відстрочки платежу, залучав менеджерів ринків в дискусію по запропонованим термінам відстрочки, а також по ситуації з
протермінованими платежами.
• Був фінансовим лідером крос-функціонального проекту з відновлення поставок продуктів українського виробництва на один з ринків у відповідності з вимогами місцевого законодавства з ліцензування. У співпраці з податковим відділом отримав Глобальне дозвіл на виняткові умови застосування правил трансфертного ціноутворення, що дозволило відновити постачання товарів
• Лідирував процес планування бюджету 2015 року на накладні витрати в розрізі пакетів витрат на основі принципів планування «бюджету c нуля» (ZBB). Забезпечив відповідність бюджетних пропозицій ринків вимогам ZBB політикам компаній, а також регіональним цілям.

Директор з ризик контролю і комплайенс, начальник управління фінансового моніторингу та комплаєнс

з 06.2011 по 09.2012 (1 рік 3 місяці)
Сведбанк Україна, Київ (Фінанси, банки, страхування)

• Відігравав ключову роль у визначенні основних ризиків і розробці
необхідних заходів щодо контролю ризиків для 2-х річного проекту з
перетворення Сведбанк з універсального в корпоративний банк.
• Керував широкомасштабним проектом щодо приведення системи
інформаційної безпеки Сведбанк у відповідність до вимог НБУ та
міжнародних стандартів.
• Координував комплексні перевірки НБУ і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, а також перевірку НБУ щодо дотримання вимог законодавства з фінансового моніторингу. Всі перевірки були пройдені банком успішно.
• Ефективно впровадив належну систему квартального аналізу ризику клієнтів з метою зменшення ризику відмивання грошей клієнтами банку.
• Розробив і впровадив системи оцінки комплайенс ризиків і заснованого на ризиках планування роботи управління.

Менеджер внутрішнього контролю і комплайенс

з 02.2010 по 06.2011 (1 рік 4 місяці)
Філіп Морріс Україна, Київ (Харчова промисловість)

• Забезпечував адекватний і ефективний контроль операцій компанії з акцентом на фінансову звітність, виробництво, продаж та дистрибуцію, що було підтверджено 2-мя «Прийнятними» (нічого не виявлено) звітами корпоративного аудиту.
• Забезпечив впровадження всіх коригувальних заходів, розроблених за результатами внутрішніх аудитів, у встановлені терміни.
• Розробив і впровадив плани внутрішнього аудиту з урахуванням ризиків для 2 нових юридичних осіб в Грузії і Вірменії, що на 100% належать компанії.
• Керував місцевою крос функціональної командою, яка адаптувала і успішно впровадила глобальний проект з оптимізації існуючих політик і процедур.
• Організував і провів навчання на різні теми комплайенс для понад 400 осіб, як співробітників компанії, так і представників третіх сторін.
• Успішно провів кілька внутрішніх розслідувань.

Менеджер з фінансів та планування, Кавказ і Молдова

з 11.2007 по 01.2010 (2 роки 2 місяці)
Філіп Морріс Україна, Київ (Харчова промисловість)

• Керував проектом зі створення нових юридичних осіб у Вірменії і Грузії, підготував відповідні пропозиції і фінансові прогнози для материнської компанії.
• Готував точні річні бюджети, середньострокові фінансові плани, а також прогнози для менеджменту компанії.
• Готував добре обґрунтовані цінові пропозиції, брав участь в переговорах з клієнтами. Аналізував маржинальний прибутковість нових брендів виходячи з їх можливого цінового позиціонування, структури дистрибуції та очікуваної виробничої собівартості. Готував пропозиції по абсорбції акцизу в ціні готової продукції у зв'язку зі зміною податку. Забезпечував належне обґрунтування сум кредитів, що надаються клієнтам.

Освіта

Університет Сент-Луиса

Бізнес школа, Магістр Бізнес Адміністрування, Сент-Луис, США
Вища, з 2001 по 2003 (1 рік 9 місяців)

Гарвардский Університет

Міжнародна Податкова Програма, Кембридж, США
Вища, з 1995 по 1996 (11 місяців)

Київський інститут народного господарства,

Планово-економічний, планування, Київ
Вища, з 1984 по 1990 (5 років 9 місяців)

Додаткова освіта та сертифікати

Курси підвищення кваліфікації фінансових директорів, університет «КРОК», Київ

2013, 3 місяці

Курси підвищення кваліфікації "Організація бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту", Національний авіаційний універсітет

2019, 3 місяці

Знання і навички

MS Excel MS Word 1C MS PowerPoint MS Outlook 1C:Enterprise M.E.Doc САПР CAD Pivot Tables Financial analysis Financial Management Planning and Budgeting Management reporting Strategies Dynamic Forecasts Overhead Planning Zero-Based Budgeting Trade credit management and control Risk and Compliance Management

Знання мов

  • Англійська — просунутий
  • Українська — вільно
  • Російська — вільно

Додаткова інформація

Більш детальне резюме може бути надане за запитом.

Інші резюме цього кандидата

Схожі кандидати

Усі схожі кандидати

Кандидати у категоріях

Кандидати за містами


Порівняйте свої вимоги та зарплату з вакансіями інших підприємств: