Резюме від 26 квітня 2023 PRO

Олександр

Керівник підрозділу ризик-менеджменту, 70 000 грн

Зайнятість:
Повна зайнятість.
Вік:
51 рік
Місто:
Київ

Контактна інформація

Шукач вказав телефон та ел. пошту.

Прізвище, контакти та світлина доступні тільки для зареєстрованих роботодавців. Щоб отримати доступ до особистих даних кандидатів, увійдіть як роботодавець або зареєструйтеся.

Досвід роботи

Начальник відділу ринкових та операційних ризиків

з 04.2021 по нині (3 роки 1 місяць)
АТ Піреусбанк МКБ, Київ (Фінанси, банки, страхування)

Аналіз ризиків ліквідності, ринкових та операційних ризиків.
Підготовка матеріалів з ризик-профілю банку на засідання КУАП, правління, наглядової ради.
Методологічна підтримка ризик-менеджменту: встановлення лімітів ризик-апетиту, політики управління ризиками, методики розрахунку показників ризиків.

Начальник відділу координації ресурсної позиції казначейства

з 11.2019 по 04.2021 (1 рік 5 місяців)
АТ «Ощадбанк», Київ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: оперативне ресурсне регулювання коррахунку Банку та рахунків регіональних управлінь з метою забезпечення безперебійного проведення платежів; визначення потреби у грошових коштах або їх надлишку з метою їх ефективного та раціонального розміщення; забезпечення перерозподілу грошових ресурсів у системі Банку; представництво від департаменту казначейства у процесі міграції функціоналу внутрішньо-системного ділінгу з ПЗ власної розробки банку «Allegro» на АБС «ММФО БАРС».

Заступник начальника управління грошовою позицією департаменту казначейства

з 02.2018 по 10.2019 (1 рік 8 місяців)
АТ Ощадбанк, Київ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: управління миттєвою та короткостроковою ліквідністю банку, контроль за виконанням нормативів НБУ, розрахунок прогнозу грошових потоків та виконання нормативу резервування коррахунку, визначення надлишку/потреби у грошових коштах з метою їх ефективного розміщення/залучення та раціонального управління ліквідністю Банку, надання пропозицій щодо розміщення/залучення коштів на міжбанківському ринку та ринку цінних паперів, організація так контроль роботи внутрішньо-системного ринку грошових ресурсів; представник департаменту казначейства у тестуванні АБС ОДБ під час переходу на міжнародний стандарт банківських рахунків IBAN.
Досягнення: Розроблені та впроваджені засоби автоматизації контролю за внутрішньо-денною грошовою позицією Банку, контролю за рухом коштів по рахунках VIP-клієнтів, впроваджено математичний та статистичний аналіз грошових потоків на коррахунку Банку з метою оптимізації управління ліквідністю.
Отриманий досвід роботи QA Engineer у регресивному тестуванні АБС ОДБ під час переходу на міжнародний стандарт банківських рахунків IBAN.

Заступник начальника відділу моніторингу ринкових ризиків департаменту стратегічного ризик-менеджменту та прогнозування.

з 11.2014 по 01.2018 (3 роки 2 місяці)
АТ «Ощадбанк», Київ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: методологічне забезпечення внутрішньо-системного ринку ресурсів і трансфертного ціноутворення, моніторинг процентного ризику та ризику ліквідності банку. Формування управлінської звітності про ризик ліквідності, процентний та валютний ризики банку. Проведення стрес-тестів ліквідності, валютного і процентного ризиків. Аналіз змін рівня ризику ліквідності, процентного і валютного ризиків. Розрахунок та планування економічних нормативів (ліквідності і валютної позиції).
Виконання обов'язків секретаря Комітету по управлінню активами та пасивами, підготовка до проведення засідань, керівництво групою підтримки КУАП.
Досягнення: розроблені методики розподілу грошових ресурсів в національній та іноземних валютах, залучених від регіональних управлінь, за строковістю та вартістю, закладені основи трансфертного ціноутворення між центральним апаратом та регіональними управліннями.

Начальник відділу аналізу та управління грошовою позицією

з 11.2004 по 10.2014 (9 років 11 місяців)
АТ «Ощадбанк» Луганське регіональне управління, Луганськ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: управління грошовою позицією, контроль за виконанням нормативів НБУ, участь у групі підтримки комітету по управлінню активами та пасивами східного регіону.
Досягнення: самостійно розроблена та підтримувалась дилінгова платформа для внутрішньо-системних торгів безготівковими та готівковими грошовими ресурсами в національній та іноземних валютах, аналітичний блок до неї який включав аналіз розривів ліквідності та процентного спреду підзвітних філіалів, та блок інтеграції з АБС «Операційний день банку» (проведення платежів по залученню грошових ресурсів від ТВБВ та нарахування доходів та витрат).

Начальник відділу управління активами і пасивами

з 10.1999 по 10.2004 (5 років)
АТ «Ощадбанк» Луганське регіональне управління, Луганськ (Фінанси, банки, страхування)

Обов’язки: управління грошовою позицією, організація вкладних операцій фізичних осіб, організація роздрібного продажу банківських металів.
Досягнення: під час банківської кризи 2003-2004 р.р. розроблено та впроваджено новий банківський продукт - вклад «Новий відсоток» зі змінною відсотковою ставкою, розробка охоплювала повний цикл впровадження: від рекламно-інформаційної підтримки до автоматизації обліку та звітності, в результаті регіональне управління єдине в системі Банку втримало та наростило ресурсну базу.
Самостійно впроваджений та розвинений напрямок роботи з продажу/викупу банківських металів за повним технологічним циклом (в т.ч. методологічна підтримка, рекламно-інформаційна підтримка, автоматизація обліку та звітності, навчання спеціалістів на місцях). Бізнес-напрямок виведений на перше місце в системі Ощадбанку за обсягами продажів та фінансовому результату.
Ініційовано, створено, та розповсюджено в усій системі АТ «Ощадбанк» новий банківський продукт - вклад у банківських металах «Золотий стандарт».
Користуючись напрацюваннями, створеними за напрямком «банківські метали», самостійно впроваджений та розвинений новий бізнес-напрямок: ломбардне кредитування під заклад дорогоцінних металів (в т.ч. методологічна підтримка, рекламно-інформаційна підтримка, автоматизації обліку та звітності, навчання спеціалістів у підзвітних філіалах). Бізнес-напрямок виведений на перше місце в системі Ощадбанку за обсягами та фінансовому результату.

Заступник начальника відділу кредитування

з 11.1995 по 10.1999 (3 роки 11 місяців)
АТ «Ощадбанк» Луганське регіональне управління, Луганськ (Фінанси, банки, страхування)

участь у розробці регламенту роботи внутрішньосистемного ринку безготівкових ресурсів, участь у розробці системи обліку та моніторингу заставленого майна, формування статистичної звітності з кредитування.
Досягнення: створено єдину інформаційну базу позичальників фізичних осіб, інформаційну базу заставленого майна, впроваджено систему автоматичної класифікації позичальників за фінансовим станом та формування звітності банку з класифікації кредитного портфелю за групами ризику.

Освіта

Луганський комерційний коледж

Фінанси та бухгалтерський облік, Луганськ
Середня спеціальна, з 1999 по 2001 (1 рік 8 місяців)

Східноукраїнський державний університет ім. Даля

Технічна кібернетика, Луганськ
Вища, з 1989 по 1994 (4 роки 8 місяців)

Фундаментальні навички математичного аналізу, теорії автоматичного управління, знання основних сучасних процедурно- та об'єктно-орієнтованих мов програмування, теорії та практики програмування СУБД, SQL

Додаткова освіта та сертифікати

Управлінський кадровий резерв АТ «Ощадбанк

2016-2017, 1 рік

Знання і навички

MS Excel MS Word MS Office MS PowerPoint MS Outlook Email SQL Програмування VBA СУБД FoxPro PL Тестування програмного забезпечення Бізнес-аналіз та постановка задач для автоматизації QA Реалізація вимог Базельського комітету та Постанови НБУ №64

Знання мов

  • Російська — вільно
  • Українська — вільно
  • Англійська — середній

Додаткова інформація

РЕЗЮМЕ

Самовілов Олександр Геннадійович

Дата народження: 15.11.1972 р.
Місто проживання: м. Київ
Сімейний стан: одружений, двоє дітей
Контактний телефон: [відкрити контакти](див. вище в блоці «контактна інформація»)
E-mail: [відкрити контакти](див. вище в блоці «контактна інформація»)

Досвід роботи

•Компанія: АТ «Ощадний банк України»
Посада: начальник відділу координації ресурсної позиції казначейства
Період роботи: листопад 2019 р. – поточний час (4 місяці)
Обов’язки: оперативне ресурсне регулювання коррахунку Банку та рахунків регіональних управлінь з метою забезпечення безперебійного проведення платежів; визначення потреби у грошових коштах регіональних управлінь та центрального апарату з метою їх ефективного та раціонального розміщення; супроводження та контроль ведення торгової сесії внутрішньо-системного ринку; забезпечення перерозподілу грошових ресурсів у системі Банку у відповідності до затверджених процедур та методик; представництво від департаменту казначейства у процесі міграції функціоналу внутрішньо-системного ділінгу з ПЗ власної розробки банку «Allegro» на АБС «ММФО БАРС».
•Компанія: АТ «Ощадний банк України»
Посада: заступник начальника управління грошовою позицією департаменту казначейства (січень-жовтень 2019 р. т.в.о. начальника управління грошовою позицією)
Період роботи: лютий 2018 р. – жовтень 2019 р. (1 рік 9 місяців)
Обов’язки: управління миттєвою та короткостроковою ліквідністю банку, контроль за виконанням нормативів НБУ, розрахунок прогнозу виконання нормативу резервування коррахунку протягом резервного періоду, визначення надлишку/потреби у грошових коштах з метою їх ефективного розміщення/залучення та раціонального управління ліквідністю Банку, надання пропозицій щодо розміщення/залучення коштів на міжбанківському ринку та ринку цінних паперів; представництво департаменту казначейства у тестуванні АБС ММФО БАРС під час переходу на міжнародний стандарт банківських рахунків IBAN.
Досягнення: Розроблені та впроваджені засоби автоматизації контролю за внутрішньо-денною грошовою позицією Банку, контролю за рухом коштів по рахунках VIP-клієнтів, впроваджено математичний та статистичний аналіз грошових потоків на коррахунку Банку з метою оптимізації управління ліквідністю.
Досвід роботи QA Engineer у регресивному тестуванні АБС під час переходу на міжнародний стандарт банківських рахунків IBAN.
Участь у впровадженні Постанови НБУ №64 («Положення про організацію системи управління ризиками») в частині управління ризиком ліквідності, впровадження управління внутрішньо-денною ліквідністю на засадах рішень Базельського комітету.
•Компанія: АТ «Ощадний банк України»
Посада: заступник начальника відділу моніторингу ринкових ризиків департаменту стратегічного ризик-менеджменту та прогнозування.
Період роботи: листопад 2014 р. – січень 2018 р. (3 роки 3 місяці)
Обов’язки: методологічне забезпечення внутрішньо-системного ринку ресурсів і трансфертного ціноутворення, моніторинг процентного ризику та ризику ліквідності банку. Формування управлінської звітності про ризик ліквідності, процентний та валютний ризики банку. Проведення стрес-тестів ліквідності, валютного і процентного ризиків. Аналіз змін рівня ризику ліквідності, процентного і валютного ризиків. Розрахунок та планування економічних нормативів (ліквідності і валютної позиції).
Досягнення: розроблені методики розподілу грошових ресурсів в національній та іноземних залучених від регіональних управлінь за строковістю та вартістю, закладені основи трансфертного ціноутворення між центральним апаратом та регіональними управліннями.
•Компанія: АТ «Ощадний банк України» Луганське регіональне управління
Посада: начальник відділу аналізу та управління грошовою позицією.
Період роботи: листопад 2004 р. – жовтень 2014 р. (10 років)
Обов’язки: управління грошовою позицією, контроль за виконанням нормативів НБУ, участь у групі підтримки комітету по управлінню активами та пасивами східного регіону.
Досягнення: самостійно розроблена та підтримувалась дилінгова платформа для внутрішньо-системних торгів безготівковими та готівковими грошовими ресурсами в національній та іноземних валютах, аналітичний блок до неї який включав аналіз розривів ліквідності та процентного спреду підзвітних філіалів, та блок інтеграції з АБС «Операційний день банку».
•Компанія: АТ «Ощадний банк України» Луганське регіональне управління
Посада: начальник відділу управління активами і пасивами.
Період роботи: жовтень 1999 р. – жовтень 2004 р. (5 років)
Обов’язки: управління грошовою позицією, організація вкладних операцій фізичних осіб, організація роздрібного продажу банківських металів.
Досягнення: під час банківської кризи 2003-2004 р.р. розроблено та впроваджено новий банківський продукт - вклад «Новий відсоток» зі змінною відсотковою ставкою, розробка охоплювала повний цикл впровадження.
•Компанія: АТ «Ощадний банк України» Луганське регіональне управління
Посада: заступник начальника відділу кредитування.
Період роботи: листопад 1995 р. – жовтень 1999 р. (4 роки)

Схожі кандидати

Усі схожі кандидати

Кандидати за містами


Порівняйте свої вимоги та зарплату з вакансіями інших підприємств: