• PRO

Марія

Координатор проєктів (інклюзія, сфера культури)

Зайнятість:
Повна зайнятість, неповна зайнятість.
Вік:
30 років
Місто проживання:
Київ
Готовий працювати:
Дистанційно

Контактна інформація

Шукач вказав телефон та ел. пошту.

Прізвище, контакти та світлина доступні тільки для зареєстрованих роботодавців. Щоб отримати доступ до особистих даних кандидатів, увійдіть як роботодавець або зареєструйтеся.

Досвід роботи

В.о. директора

з 09.2022 по 11.2022 (2 місяці)
Комунальний заклад культури "Історико-краєзнавчий музей" Межівської селищної ради, Межова (Шоу-бізнес, мистецтво, культура)

Обов'язки: збереження музейного фонду в період російської агресії, робота зі звітами і договорами, організація публічних програм і проєктів для залучення аудиторії.

Досягнення: Створила та наповнювала офіційні сторінки музею в соціальних мережах; розробила методичні рекомендації для працівників відділу культури по покращенню музейної експозиції і простору; розробила пояснювальні матеріали для працівників відділу культури по правильній термінології і коректному спілкуванню з людьми з інвалідністю; відкрила секцію по виготовленню зінів для підлітків з досвідом міграції; зібрала команду волонтерів, які задіяні в архівній роботі та дизайні соціальних мереж; відкрила збір експонатів для оновлення залу військової справи.

Кейс-менеджерка

з 04.2022 по 05.2022 (1 місяць)
Співдія, Дніпро (Гуманітарний хаб)

Опрацьовувала заявки на гуманітарну допомогу від фізичних осіб зі всієї України, верифікувала кожне звернення, формувала набори гуманітарної допоми, передавала інформацію на склади, контролювала процес відвантаження та відстежувала доставку до кожного потребуючого.

Координатор відділу інклюзивних практик

з 12.2021 по 03.2022 (3 місяці)
Єврейський музей та центр толерантності, Москва (Культура, інклюзія)

Пошук та координація екскурсійних груп;
проведення екскурсій для людей з метальною інвалідністю та незрячих відвідувачів;
підготовка нових гідів;
розробка додаткових матеріалів для екскурсій;
розробка гайдлайнів та інструкцій для працівників тих відділів, які безпосередньо контактують з людьми з інвалідністю;
робота з сайтом: написання та розміщення анонсів, контроль за реєстраціями;
виконання доручень куратора відділу.

За 3 місяці на цій посаді я створила базу контактів організацій, що займаються питаннями людей з інвалідністю, домовилась з трьома фондами для співпраці на постійній основі, організувала 2 майстер-класи для працівників музею по правильному спілкуванню з незрячими людьми та собаками-провідниками. Для цього запросила людей - носіїв досвіду, бо у своїй роботі завжди користуюсь девізом "нічого для нас без нас". Підготувала трьох нових гідів, розробила маршрути та додаткові матеріали для трьох виставок. Співпрацювала з розробниками сайту для покращення його доступності та функціональності. Знайшла експертів та домовилась із ними про розробку методичного видання по фінансовій грамотності для людей з ментальною інвалідністю. Підготувала одну публічну дискусію про тотальні інститути з нуля: сформулювала тему, знайшла спікерів та модератора, прописала питання для обговорення, написала анонс для сайту та для піар-партнерів. Розробила план публічної програми відділу інклюзивних практик на півроку.

Співавтор проекту "Культура.inc"

з 09.2021 по 02.2022 (5 місяців)
Центр толерантності, Москва (інклюзія, культура, психологія)

Проєктна робота. Культура.inc - це гейміфікована онлайн-платформа, котра покликана навчати працівників та волонтерів культури коректному спілкуванню з людьми з інвалідністю. У мої обов'язки входило написання "кейсів" для двох модулів: про незрячих людей та про людей з руховими особливостями. Для цього я зібрала базу контактів людей-носіїв відповідного досвіду та організацій, котрі займаються питаннями людей з інвалідністю. Розробила анкету та розіслала її в спільноти. Керуючись принципом "нічого для нас без нас", зібрала реальні історії людей з інвалідністю та прописала по 10 кейсів для кожного модуля. Для підвищення рівня обізнаності колег із Центру толерантності, провела декілька консультацій по розумінню соціальної моделі інвалідності. Виступила у ролі експерта для бізнес-партнерів Центра толерантності. Під час роботи над другим модулем почала співпрацювати з художником для контролю за ілюстраціями.

Гід

з 07.2015 по 03.2022 (6 років 8 місяців)
Єврейський музей та центр толерантності, Москва (Шоу-бізнес, мистецтво, культура)

Розробка екскурсійних маршрутів по основній експозиції та тимчасовим виставкам;
Написання тематичних екскурсій;
Робота з екскурсійними групами;

За період роботи гідом я виросла до гіда вищої категорії, розробила більше 10 тематичних екскурсій для відвідувачів різного віку та з різним досвідом, провела більше 1000 екскурсій, розробила та провела близько 10 майстер-класів для відвідувачів та гідів (для підвищення кваліфікації). Довгий час кваліфікувалась на дитячій аудиторії та готувала штатних гідів для роботи з дітьми від 6 років. Працювала з дітьми з найбільш вразливих категорій: дітьми без батьківської уваги, дітьми з інвалідністю, важкими підлітками. Останні 4 роки, до переходу на нову посаду, велику увагу приділяла роботі з людьми з інвалідністю та розробці екскурсійних маршрутів для людей з ментальною інвалідністю та незрячим відвідувачам.

Консультант - адміністратор

з 11.2014 по 12.2021 (7 років 1 місяць)
Єврейський музей та центр толерантності, Москва (Культура, історія, мистецтво)

Займалась відвідувацьким досвідом: зустрічала, спілкувалась, відповідала на питання по історії, культурі та традиції. Координувала роботу працівників залу, складала розклад для штату департаменту прийому (до 50 осіб). Розробляла відвідувацький маршрут на масових заходах (фестивалі, дні народження, дні відкритих дверей, ніч у музеї).

Освіта

Луганський національний університет імені Тараса Шевченко

Факультет української філології та соціальних комунікацій; спеціальність "медіакомунікації", Старобільськ
Вища, з 2015 по 2017 (2 роки)

Магістратура. Червоний диплом.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченко

Факультет української філології та соціальних комунікацій; спеціальність "видавнича справа та редагування", Луганськ
Вища, з 2011 по 2015 (4 роки)

Бакалавр, денна форма навчання. З початком бойових дій на Сході України перевелась у м.Старобільськ. Останній рік навчалась дистанційно.

Луганський національний університет імені Тараса Шевченко

Факультет української філології та соціальних комунікацій; спеціальність "журналістика", Луганськ
Вища, з 2011 по 2015 (4 роки)

Бакалавр, заочна форма навчання, останній рік навчалась дистанційно у м.Старобільськ.

Знання і навички

  • Тифлокоментування
  • Субтитрування

Знання мов

  • Англійська — середній
  • Українська — вільно
  • Російська — вільно

Інші резюме цього кандидата

Схожі кандидати

Усі схожі кандидати


Порівняйте свої вимоги та зарплату з вакансіями інших підприємств: