Резюме від 8 лютого 2024 PRO

Валерий

Менеджер ЗЕД

Зайнятість:
Повна зайнятість.
Вік:
55 років
Місто:
Харків

Контактна інформація

Шукач вказав телефон та ел. пошту.

Прізвище, контакти та світлина доступні тільки для зареєстрованих роботодавців. Щоб отримати доступ до особистих даних кандидатів, увійдіть як роботодавець або зареєструйтеся.

Досвід роботи

Менеджер з постачання

з 07.2022 по нині (1 рік 10 місяців)
ТОВ "Астіл С", Харків (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)

Пошук постачальників хімічних речовин за кордоном, переговори щодо якості товарів, цін, умови постачання та оплати. Організація міжнародної та міжміської логістики товарів фірми - пошук перевізників, переговори щодо вартості перевезень, документальний супровід перевезення (заявки, ТТН, акт виконаних робіт тощо), супровід перевезення та митного оформлення товарів, що імпортуються, пошук та взаємодія з митними брокерами (ІМ, в т. ч. ЄА).

Менеджер ЗЕД

з 07.2021 по 06.2022 (11 місяців)
ТОВ "Авеню Сім", Харків (Автобізнес та автосервіс)

Перемовини з існуючими постачальниками (Китай), організація збірних контейнерних перевезень (кілька постачальників в одному контейнері), документальний супровід митного оформлення (складення контрактів та специфікацій до них, додаткових угод, контроль правильності оформлення інвойсів, інших документів, телекс-релізи, сертифікати відповідності тощо). Оформлення зберігання товару на СТЗ (Харківська митниця). Претензійна робота з постачальниками, вирішення питань недостач, кредит-ноти. Формування замовлень, оформлення оприходування в 1С 8. Підготовка документів для оскарження тарифних рішень митниці в суді. Робота в Trello, Bitrix24

Начальник відділу ЗЕД

з 06.2020 по нині (3 роки 11 місяців)
ООО "Укренергоінжиніринг-2000", Харьков (Енергетика)

Організація зовнішньоекономічної діяльності підприємства, перемовини с іноземними клієнтами і постачальниками, міжнародна логістика, митна документація. Складення контрактів, інвойсів, пакингів. Оформлення сертифікатів про походження в ТПП. Претензійна робота, кредит-ноти, оформлення реімпорту.

Начальник відділу ЗЕД

з 05.2013 по 06.2020 (7 років 1 місяць)
ПАО "ВТП "Укренергочормет", Харьков (Металургійна промисловість, металообробка)

4 роки - економіст ЗЕД, виконуючи обов'язки економіста, менеджера ЗЕД, перекладача (усний та письмовий переклад, комерційна та технічна тематика) с 1.01.2017 - начальник відділу ЗЕД. Керівництво відділом плюс робота по логістиці, митному оформленню, взаємодія з клієнтами, підготовка тендерної документації, технічні питання (переклад техзавдань, закупівельних ордерів, креслень тощо.) Складення контрактів (в тому числі на послуги та комбіновані на постачання товарів
та послуг. Оформлення інвойсів, пакінгів, сертифікатів про похождення. Організація відряджень (Єгипет, Туреччина, Китай) - візи, запрошення, авіаквитки, перепустки на заводи, бронювання готелів. Участь в відрядженнях в якості усного перекладача, складення двомовних протоколів, МОМ.

Спеціаліст з ЗЕД, економіст

з 02.2012 по 05.2013 (1 рік 3 місяці)
ТОВ «Світлодіодні технології Україна», Харьков (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)

Повний цикл роботи від пошуку постачальників світлодіодного обладнання і комплектуючих виробів до митного оформлення. Участь в економічних розрахунках, напрацювання оптимальних схем логістики, моніторинг ринку електротехнічного обладнання (Китай).
Робота в 1С підприємство 8.2.

Керівник підприємства

з 12.2007 по 10.2012 (4 роки 10 місяців)
Приватний підприємець, Харків (Транспорт, логістика)

ФОП на загальній системі оподаткування з ПДВ, організація міжнародної логістики вантажів. Комерційні і комісійні поставки з Росії, Китаю, Польщі, Індії. Пощук постачальників на замовлення, моніторинг ринків, переговори, контрактна, валютна і товаросупроводжувальна документація, логістика морем и автотранспортом, митне оформлення (LCL, контейнерні поставки, авіа, авто, курьерська пошта).
Вміння бачити проблеми ЗЕД с точки зору підприємця, стратегічне мислення.
- взаємодія з банками по валютним операціям, знання валютного та митного законодавства Україны, бухгалтерський і податковий облік, звітність (в тому числі ЗЕД). Валютні платежі, акредитиви.
- взаємодія с Одесьским портом, рішення питань з обробки вантажів в порту, налагоджені зв'язки.
- взаємодія з автоперевізниками.
- отримання дозвлів: Мінекономіки, Минекології, Держкарантин рослин, СЕС, Мінздрав, Харівстандартметрологія.
- Оформлення імпорту та експорту ВМВ-4, ВМВ-3, ВМВ-6 (Аеропорт), ВМВ-7 (пошта); оформлення відкріплень, імпорт через СТЗ, МЛС. Кваліфікація митного брокера (ліцензія, кваліфікаційне свідоцтво представника).
На разі підприємець припинений. Боргів перед державою немає.

Менеджер ЗЕД, декларант

з 10.2006 по 02.2008 (1 рік 4 місяці)
ООО «Технолоджи груп», Харків (Оптова торгівля, дистрибуція, імпорт, експорт)

Організація постачання і митного оформлення медичного обладнання для стоматології, неонатології, рентген кабінетів – Бразилія, Індія, Данія, Німеччина, Великобританія, Японія, Китай. Підготовка документації до митного оформлення, сертифікація, отримання дозволів СЕС, Мінздрав, СБУ, повірка засобів виміру.

Менеджер з імпорту

з 10.2004 по 08.2005 (10 місяців)
Пивзавод «Рогань», Харків (Харчова промисловість)

Організація постачання запчастин до промислового обладнання (імпорт) – Німеччина, Бельгія. Обробка заявок служб механіка, енергетика, контрактна робота іноземними постачальниками, замовлення запчастин, контроль поставок, логістика.
- навчання на семінарах з логістики запчастин (в т.ч. складської) в м. Чернігів (Україна), Льеж (Бельгія).
- навичка виконання великих обсягів роботи (55 зовнішньоекономічних контрактів одночасно).

Перекладач англійської

з 09.2002 по 10.2004 (2 роки 1 місяць)
АТ «Ефект», Харків (Хімічна промисловість, фармацевтика)

Переклади документації на сировину для косметичної та парфюмерної продукції, пошук іноземних постачальників, переговорна робота у відрядженнях, оптимізація закупівель сировини за ряхунок прямих поставок з-за кордону.

Освіта

НТУ ХПІ

Адміністративний менеджмент, Харків
Вища, з 2012 по 2013 (1 рік)

професіональний керівник

ХДПУ ім. Г.С.Сковороди

Іноземна філологія, Харків
Вища, з 1995 по 2000 (5 років)

англійська мова, китайська мова

Додаткова освіта та сертифікати

курси митних декларантів

2003, 3 месяца

курси транспортної логістики

2016, 1 месяц

кваліфікація митного брокера

2008

Знання і навички

Налоговая отчетность по ВЭД Знання офісних програм Податкова звітність (OPZ) Пошук постачальників Міжнародні переговори Валютні операції Підготовка документів для митниці Міжнародна та міжміська логістика Ведення переговорів Імпортні операції

Знання мов

Англійська — просунутий

Додаткова інформація

Досвідчений користувач ПК (офісні програми, 1С підприємство 8 версія), английська вільна, українська вільна.

Схожі кандидати

Усі схожі кандидати

Кандидати у категорії

Кандидати за містами


Порівняйте свої вимоги та зарплату з вакансіями інших підприємств: