На початку лютого стартувала рекрутингова компанія до штурмових бригад МВС, які звільнятимуть місто Донецьк, Луганськ та інші окуповані території разом з Кримом. Це будуть 8 бригад обʼєднаних назвою «Гвардія наступу». Назви бригад: «Азов», «Спартан, «Рубіж», «Червона калина», «Сталевий кордон», «Кара-Даг», «Лють» та «Буревій».

Work.ua публікує основну інформацію про те, як українці можуть вступити до бригад.

Це не мобілізація. МВС відбирає до бригад вмотивованих добровольців із хорошим станом здоровʼя — такі основні вимоги.

Є кілька способів податися на службу:

Якщо у складі бригади ви вступите до Нацгвардії чи Держприкордонслужби, то будете служити за контрактом. Якщо до Нацполіції — то станете поліцейським і будете служити на відповідних засадах.

Начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Чернігівській області Ігор Папченко розповів в ефірі Українського радіо «Чернігівської хвилі»: «Щодо зарплатні — вона збільшена удвічі. Для того, хто не має вислуги, стажу й тільки був зарахований, мінімальна зарплата складатиме 25-27 тисяч гривень. Плюс 30 тисяч гривень — це надбавка, яка виплачується поліцейським в умовах воєнного стану. І збільшена додаткова винагорода до 70 тисяч — якщо люди виконуватимуть завдання у безпосередньому вогневому зіткненні з супротивником».

Наразі до «Гвардії наступу» вже надійшло понад 27 тисяч заявок. Рекрутингова кампанія до згаданих 8 бригад триватиме до 1 квітня. Після цього формуватимуть інші штурмові бригади, розповіла речниця МВС Мар’яна Рева в ефірі телемарафону цими вихідними.


Читайте також