Сили оборони шукають різних спеціалістів

  • 22 березня 2018
  • 1644

В Броварах відкрилася пекарня, в якій працюють люди з синдромом Дауна

В пекарні «21.3» люди із синдромом Дауна зможуть спробувати себе на посаді помічника пекаря, пакувальника, офіціанта, помічника продавця.

Фото з сайту Хмарчос

Фото з сайту Хмарчос

Організаторами проекту стало подружжя Василенків — батьків 14-річного Петра із синдромом Дауна. Разом із партнером вони відкрили пекарню, а за рік планують відкрити кафе, де також зможуть працювати люди із синдромом Дауна та проблемами розумового розвитку.

Пекарня має символічну назву «21.3», що означає дату Всесвітнього дня людей із синдромом Дауна — 21 березня, адже у людей із синдромом Дауна саме в 21-й парі хромосом присутня 3-я, непарна хромосома.

Перші 10 стажистів — учні проекту батьківської організації Даун Синдром «Перспектива 21-3» розпочали тут професійну підготовку, аби з наступного року отримати свою першу роботу. 

«Нашому сину та його однокласникам, що навчаються в спеціальній школі, саме зараз час опановувати робітничі спеціальності, а за рік-два вже й працювати. На жаль, на державу ми не можемо розраховувати. Тому зараз ми створюємо не лише маленьку пекарню для наших дітей, ми створюємо модель, яку хочемо показати Україні за приклад вирішення проблем з працевлаштуванням та соціальним супроводом людей з інвалідністю», — каже власниця пекарні.

У такий спосіб, пекарня допоможе своїм працівникам інтегруватися в робочій процес та стати більш соціалізованими.

До речі, 25% від прибутку пекарні будуть направлені на створення нових робочих місць та соціального супроводу. Адже без соціального працівника, який супроводжуватиме людину з інвалідністю на робоче місце та під час виконання роботи, неможлива інтеграція людей з інвалідністю в робочий процес.


Джерело:
Хмарачос


Читайте також

Щоб залишити коментар, потрібно увійти.