У той час як Прем’єр-міністр виступала з промовою на Саміті світу пам’яті Нельсона Мандели, тримісячну Неві Ті Ахора тримав на руках її батько Кларк Гейфорд. Донька полетіла в Нью-Йорк разом з матір’ю, бо Ардерн продовжує годувати грудьми й не може залишати дитину надовго.

На питання журналістів про те, чи складно поєднувати материнство з кар’єрою політика, Ардерн відповіла, що поєднання обов’язків відповідає її очікуванням, а радість бути матір’ю їх перевершує.

До речі, донька новозеландської Прем’єрки — не єдинє немовля у стінах урядових установ. UNICEF Ukraine зробила добірку світлин жінок-політиків, які приходять на роботу з дітьми. Кожна з них привертає увагу до прав матерів, які працюють.

У Австралії сенатор Лариса Уотерс прийшла на роботу до парламенту із 14-тижневою донькою Алією і просто під час промови погодувала груддю малечу.

У Австралії сенатор Лариса Уотерс прийшла на роботу до парламенту із 14-тижневою донькою Алією і просто під час промови погодувала малечу грудьми.

У США сенаторка Теммі Дакворт стала першою жінкою з інвалідностю, яка прийшла з донькою до Сенату. Права жінок та матерів у США є одним із пріорітетів Теммі: вона є автором декількох законопроектів на їх захист.

У США сенаторка Теммі Дакворт стала першою жінкою з інвалідностю, яка прийшла з донькою до Сенату. Права жінок та матерів у США є одним із пріорітетів Теммі: вона є автором декількох законопроектів на їхній захист.

Лічія Ронзуллі - депутат Європарламенту від Італії. у 2010-му році з’явилася на засіданні Європарламенту з місячною донькою. З тих пір періодично бере маля на роботу.

Лічія Ронзуллі — депутат Європарламенту від Італії. у 2010-му році з’явилася на засіданні Європарламенту з місячною донькою. З тих пір періодично бере маля на роботу.

Великобританія. Аннеліс Доддс тримає малюка під час свого голосування у Європарламенті.

Великобританія. Аннеліс Доддс тримає малюка під час свого голосування у Європарламенті.

Іспанія. Депутат Кароліна Бесканса на засіданні Конгресу.

Іспанія. Депутат Кароліна Бесканса на засіданні Конгресу.

Швеція. Депутатка Юутте Гютеланд голосує з малюком у Європарламенті.

Швеція. Депутатка Юутте Гютеланд голосує з малюком у Європарламенті.

Японія. Політик Юка Огата тримає свою семимісячну дитину під час засідання.

Японія. Політик Юка Огата тримає свою семимісячну дитину під час засідання.

 

Як вважаєте: це трудоголізм чи усього-навсього сучасні реалії, до яких роботодавцям час звикнути та йти назустріч матусям, що працюють?


Читайте также

Премьер-министр Новой Зеландии отказалась от декретного отпуска