З давніх-давен кроманьйонець випадково запхав у багаття шматок м’яса й зрозумів, що так воно смачніше. Так з’явився перший кухар. Це, звичайно, жарт, але в ньому велика частка правди: немає на землі професії почесніше та давніше, ніж кухар! Хороших кухарів високо цінували в усі часи.

Звичайно, приготувати що-небудь їстівне може кожен, але кухарі роблять з продуктами щось більше. Вони не просто дотримуються вимог рецепта, в потрібній пропорції змішуючи інгредієнти й доводячи продукти до готовності. Вони творять! З під їхнього ножа виходять дефлопе та крутони, мітболи та фуа-гра, желе та пудинги.

У Міжнародний день кухаря та кулінара побажаємо, щоб їхні страви завжди були ідеальні на сіль та ніколи не підгорали. А ще це відмінний привід порадувати рідних чимось смачним й незвичайним власного приготування. Або не ризикувати, і просто сходити в улюблений ресторан, а заодно привітати їхніх кухарів.