Рік тому творчий керівник Work.ua Андрій Боровик намалював ось таку картинку та виклав у себе в Facebook.

19 травня 2016 року ВР України затвердила закон про перейменування міста Дніпропетровськ у Дніпро. Ми всі раділи тому, що тепер наше рідне місто зватиметься Дніпро — так, як ми його завжди називали в побуті.

Та все не так просто

Чому непросто? Тому що знання не приходить до всіх одночасно, та й звичка лишається досить довго. То ж ми певні, що безліч користувачів з Дніпра ще довго шукатимуть роботу в Дніпропетровську. І на Work.ua, і в Google.

Відтак як з одного боку перейменувати, а з іншого — не заплутати користувачів на сайті та не втратити користувачів з пошукових систем, які будуть вводити стару назву міста?

Ми розглянули багато варіантів і зупинились на найзрозумілішому, елегантному та простому. Ми вирішили перейменувати місто, а в дужках ще на деякий час залишити стару назву.

Тепер користувачі можуть вводити в пошукову форму і стару назву Дніпропетровськ, і нову Дніпро — наша система зрозуміє кожного. Також, завдяки присутності старої назви на сторінках сайту, кожен користувач легко зрозуміє про яке місто йде мова. Зрозуміє й Google і зможе знайти сайт і місто за будь-якою назвою. Тож всі питання вдалося успішно вирішити.

Наступним кроком за тим самим алгоритмом ми змінимо назви інших міст, що були перейменовані в рамках закону про декомунізацію. І зробимо ще один впевнений крок від минулого у майбутнє.



1 коментар

Костянтин Третяк 26.06.2016, 00:48
Заліковно! =)

Щоб залишити коментар, потрібно увійти.