Галузь обслуговування і громадського харчування зазнає збитків у зв’язку з введенням більш суворих карантинних заходів з 8 січня. Відповідно до дослідження Poster, загалом виручка українських закладів за перші кілька днів карантину зменшилася на чверть.

Порівняно з минулорічними показниками:

  • прибуток ресторанів знизився найбільше — на 58%;
  • барів — на 51%;
  • кафе й кальянних — приблизно на 40%;
  • піцерій і фастфуд-закладів — на 23% та 14% відповідно;
  • пекарні втратили 37% виторгу, кондитерські — 16%, а заклади, що спеціалізуються на приготуванні та продажу кави, — 12%.

Це дані за період з 8 по 10 січня.

При цьому автори дослідження відзначили й зростання доходів у деяких представників галузі. На 5% прибуток приріс у закладів, які торік зорієнтувалися і зосередилися на розвитку доставки своїх страв. І аж на 25% з початком локдауну зросли прибутки суші-барів.

«Загалом цифри лише доводять, що доставка і робота навинос не дозволяють більшості рестораторів заробляти та „зимовий“ локдаун ще більше погіршує ситуацію в галузі», — резюмував співзасновник і CEO Poster Родіон Єрошек.

Раніше Work.ua розповідав, що зимовий локдаун в Україні триватиме до 24 січня.


Читайте також