Через різке збільшення кількості відгуків на вакансію (у 5-6 разів) в нас виникла гіпотеза, що роботодавці будуть прискіпливішими та зроблять критерії відбору шукачів жорсткішими. Також ми отримали запитання щодо змін критеріїв від учасниці групи «Поворкуємо?» у Facebook. Тому з 13 по 19 червня на Work.ua було проведено опитування серед роботодавців «Чи змінилися у вашій компанії критерії відбору кандидатів на вакансії?».

Результати виявилися неочікуваними. Абсолютна більшість респондентів відповіла, що критерії не змінилися, а у 16% випадків — вони навіть стали м’якшими. Лише 22% роботодавців стали ретельніше роздивлятися кандидатів.

Можна сказати, що відповіді перекликаються з результатами опитування щодо закриття вакансій зараз. У ньому більшість роботодавців зазначила, що хорошого фахівця, як і раніше, складно знайти. Це свідчить про те, що навіть на ринку роботодавця компанії далеко не завжди можуть диктувати свої умови, а у шукачів з високим рівнем кваліфікації та релевантним досвідом є всі шанси знайти хорошу роботу.


Читайте також